Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

RAPORT LA ŞASE LUNIFraude de peste 13 miliarde de dolari la băncile de stat din India

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fraude de peste 13 miliarde de dolari la băncile de stat din India

Băncile de stat din India au raportat fraude în valoare totală de 957,6 miliarde de rupii (13,34 miliarde de dolari) pentru primele şase luni ale exerciţiului fiscal 2019/2020 care se încheie în martie anul viitor, conform ministrului Finanţelor din ţara asiatică, Nirmala Sitharaman, citat de Reuters.

Acesta a menţionat că numărul cazurilor de fraudă a atins 5.743 în perioada aprilie-septembrie.

"Guvernul a luat măsuri cuprinzătoare ca să reducă incidenţa fraudei în bănci", a declarat ministrul Finanţelor din India, în camera superioară a Parlamentului.

Acesta a menţionat că printre măsurile luate în ultimii doi ani fiscali se numără îngheţarea a 338.000 de conturi bancare ale unor companii inactive şi adoptarea unei legi în baza căreia autorităţile pot confisca proprietăţile infractorilor economici.

15 bănci străine, interesate să-şi deschidă sucursale în India

În curând, India ar putea avea mai multe bănci străine faţă de alte ţări asiatice, precum China, Singapore şi Hong Kong, în condiţiile în care 15 asemenea instituţii au luat legătura cu banca centrală (RBI) pentru a-şi deschide sucursale.

Conform datelor băncii centrale, 46 de instituţii de credit străine operează în prezent în India. RBI a informat Ministerul Finanţelor din ţară că 15 bănci şi-au exprimat interesul pentru deschiderea de sucursale în India, conform unor surse citate de ndtv.com.

În prezent, banca britanică Standard Chartered are cele mai multe sucursale în India (100), urmată fiind de instituţia americană de credit CitiBank (35) şi HSBC Holdings din Marea Britanie (26). Deutsche Bank din Germania are 17 sucursale în India, iar banca britanică Barclays - 6.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS