Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

RCS-RDS a cerut retragerea acţionarilor UCR

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii /

RCS-RDS a cerut retragerea acţionarilor fostei fabrici de încălţăminte UCR Bucureşti (simbol UCRI), pe care îi găzduieşte televiziunea de ştiri Digi24, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Compania de cablu deţine, în prezent, 217.857 acţiuni la UCRI, reprezentând 93,6214% din capitalul social, pe care le-a obţinut printr-o Oferta Publică de Preluare Voluntară, derulată în perioada 18 februarie -10 martie, în schimbul a 6,1 milioane de lei (1,3 milioane de euro).

Conform articolului 206 din legea 297/2004, ca urmare a derulării unei oferte publice de cumpărare adresată tuturor acţionarilor şi pentru toate deţinerile acestora, "ofertantul are dreptul să solicite acţionarilor care nu au subscris în cadrul ofertei să-i vândă respectivele acţiuni, la un preţ echitabil, dacă acesta deţine acţiuni reprezentând mai mult de 95% din capitalul social sau a achiziţionat, în cadrul ofertei publice de cumpărare adresată tuturor acţionarilor şi pentru toate deţinerile acestora, acţiuni reprezentând mai mult de 90% din cele vizate în cadrul ofertei".

Preţul pe care RCS-RDS îl plăteşte pentru restul de 6,3786% din acţiunile UCR, este de 28 lei/acţiune. Acţionarii vor putea solicita plata contavalorii deţinerilor în perioada 25 iulie-11 august, urmând ca, pentru aceia care nu au cerut transferarea banilor în contul bancar, intermediarul să trimita sumele prin mandat poştal, în termen de 5 zile de la încheierea perioadei de solicitare.

Prin tranzacţie, RCS-RDS a dorit să achiziţioneze sediul care îi găzduieşte televiziunea de ştiri, Digi24.

Anul trecut, producătorul de încălţăminte a marcat o pierdere de 78.345 lei, în scădere cu peste 95% faţă de cea din 2012, de 1,74 milioane lei.

În prezent, acţiunile companiei sunt suspendate de la tranzacţionare, printr-o decizie ASF.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS