"Renault" România a vîndut 25.000 de autovehicule în trei ani de activitate

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 1 iulie 2004

"Renault" România a vîndut peste 25.000 de autovehicule în cei trei ani de cînd activează pe piaţa românească, asigurîndu-şi prima poziţie în clasamentul vănzărilor mărcilor de import, informează un comunicat al companiei.

Directorul general al companiei, Nicholas Ianculescu, a declarat: "Făcînd o scurtă analiză a ultimilor ani, putem spune că, în ciuda fluctuaţiilor pe care le-a înregistrat piaţa auto din România, Renault a cunoscut o creştere constantă dacă ţinem cont de faptul că în 1999 vindea 706 unităţi, iar în 2003 - 10.086 unităţi. În prezent, aproximativ unul din cinci vehicule de import este Renault".

Unul dintre factorii care au condus la aceste rezultate a fost extinderea reţelei de concesionari "Renault" de la 18, cîţi existau în 2001, la 26 în 2004. Dintre aceştia, 12 sînt concesionari pentru toate cele trei mărci ale grupului francez - "Renault", "Dacia" şi "Nissan", iar nouă sînt distribuitori pentru cîte două mărci.

Pe primele 5 luni ale acestui an, cel mai vîndut model de import a fost Renault Megane, urmat la mică distanţă de Skoda Octavia şi Renault Clio Symbol. Gama de autoturisme disponibilă pentru piaţa autohtonă a fost extinsă anul acesta cu două noi modele - Scenic II şi Clio Generation 2004, pentru partea a doua a anului fiind programată lansarea Grand Scenic şi Megane II Estate.

"Renault" România a preluat, la începutul anului 2003, activitatea de import şi distribuţie a mărcii "Nissan", în conformitate cu strategia alianţei Renault - Nissan de sprijinire a partenerului cel mai bine plasat în fiecare ţară. Pînă la sfîrşitul acestui an, vînzările Nissan sînt estimate să atingă nivelul de 1.250 unităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro