SANEX finalizează proiectul co-finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian

Diana Popescu
Companii / 28 aprilie 2016

SANEX S.A., parte a grupului Lasselsberger, producător de plăci ceramice, finalizează, la aproape 10 luni de la demararea lucrărilor, noua infrastructură din cadrul unităţii de producţie din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăseşte un nou atomizor performant ce permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Achiziţia şi implementarea noului echipament fac parte din proiectul "Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania - Green industry - Romania" ("Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România - Industrie Verde - România"), proiect co-finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

Potrivit companiei, valoarea totală a proiectului s-a ridicat la aprox. 1,9 milioane Euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă contractata, 690.000 Euro. Pe parcursul primelor patru luni de lucrări, compania s-a axat pe construirea infrastructurii necesare montării utilajului şi a fundaţiei ce suportă clădirea care îl adăposteşte, ultimele şase luni din proiect fiind alocate montării efective a corpului atomizorului, precum şi construcţiei clădirii care îl înconjoară, structura acesteia atingând o înălţime de aproximativ 25 metri.

"Suntem mândri de faptul că, odată cu finalizarea acestui proiect de anvergură, SANEX devine unul dintre producatorii locali care adoptă şi sprijină un model de business ecologic şi responsabil", a declarat Peter Molnar,director general al SANEX S.A.

Reprezentantul companiei a declarat, de asemenea, că, datorită noului atomizor, consumul de gaze naturale în procesul de uscare prin pulverizare va fi redus cu până la 18%, în timp ce capacitatea de uscare se va majora cu 40%. Astfel, va creşte eficienţa resurselor şi se diminuează amprenta ecologică.

Totodată, prin acest proiect, SANEX S.A urmăreşte şi creşterea gradului de conştientizare a problemelor legate de mediu şi calitate în rândul angajaţilor şi vizează, pe termen lung, sustenabilitatea financiară, de mediu şi socială a companiei.

Programul Inovare Verde în Industrie este un program de dezvoltare a afacerilor cu scopul de a creşte competitivitatea întreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovare verde şi antreprenoriat verde. Acesta este administrat de către Innovation Norway, o companie publică norvegiană cu sediul în Oslo, deţinută de Ministerul Norvegian al Comerţului şi Industriei şi de municipalităţile judeţene norvegiene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9176
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1551
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5820
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7837
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro