DIGI Comunications

Şcoala ca întrerupător electric

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 16 septembrie 2020

Cornel Codiţă

Ce este un întrerupător electric ştie aproape oricine. Un fel de mini scrînciob prins bine în perete, pe care dacă apeşi la un capăt se aprinde lumina, iar dacă apeşi la celălalt, se stinge. Un mecanism banal tip on/off care închide şi deschide un circuit electric. Ce este şcoala, ar putea să ne ia ceva mai multă vreme să lămurim, mai ales că atît părerile specialiştilor, cît şi cele ale omului de pe stradă sunt departe de a ajunge repede şi uşor la un numitor comun. Pe de altă parte, numitorul comun, chiar şi atunci cînd există, sună mai degrabă ciudat: ceva, undeva, o clădire, o instituţie unde cineva ar trebui să înveţe ceva. Cît, cum, ce, după ce metodă şi calapod rămîn probleme deschise, în dezbatere. La fel ca şi răspunsul la întrebarea cine să înveţe: doar elevii, doar profesorii, şi unii şi alţii, nici unii nici alţii...mă rog, fiecare după cum crede şi după cum îl duce mintea. Ca să completăm tabloul, mai trebuie spus că încă există o sectă de rătăciţi în post-modernitate care, anacronic, susţin că şcoala ar trebui să fie nu doar "o instalaţie" de transmitere a cunoştinţelor, ci şi un laborator/focar de educaţie în varii domenii, de la educaţia sanitară, la cea socială şi de la educaţia fizică la cea ştiinţifică sau spirituală. Mă rog, o sectă, cine se mai uită azi în gura lor? După cum poate observa oricine, chiar şi numai cu un minim de bunăvoinţă, şcoala nu-i întrerupător, nici nu poate fi folosită ca soluţie de întrerupător, nu se pliază în nici un fel, nici conceptual, nici func­ţional pe modelul întrerupătorului.

Realitatea, însă, ca de atîtea ori, bate teoria. Realitatea de la noi, din România, este campioană la sportul acesta, de aceea pe meleaguri mioritice nici o teorie nu stă prea mult în picioare, nici măcar mecanica lui Newton, cît e ea de exactă şi matematică. Ca dovadă, zicala neaoşă, bazată pe o lungă experienţă socială "unde dai şi unde crapă" care face praf şi pulbere toate ecuaţiile interacţiunii corpurilor solide, cu care s-a ostenit marele alchimist. În siajul aceleaşi îndelungate tradiţii, mai marii guvernării din România au hotărît că şcoala este şi trebuie să funcţioneze ca un întrerupător. Apeşi, deschizi porţile şi uşile instituţiei, înăuntru dau năvală cei desemnaţi legal să ocupe un loc în bancă, suni clopoţelul să intre profesorii la clasă şi.....şi după aceea nimeni nu mai ştie nimic cu privire la funcţionarea ulterioară a mecanismului.

Dacă avem trei cazuri de coronavirus sau numai unul, dacă se întîmplă să fie chiar directorul şcolii, atunci şcoala se închide, elevii pleacă acasă, profesorii la fel şi se intră în secvenţa de învăţămînt la distanţă. Nu la un metru doi distanţă, ci la tele-distanţă, comunică deci şi interacţionează pedagogic pe bază de tabletă şi internet. Mă rog, cine are, cine nu aşteaptă cuminte Guvernul, Ministerul, Inspectoratul, Primăria şi de ce nu, chiar Sfîntul Duh, să facă rost de tablete, să le dea elevilor, să-i înveţe instantaneu cum se lucrează cu ele, după care să le umple capul de ştiinţă, conform programei atît de temeinic elaborată de însuşi ministerul de resort.

Nu trec bine două săptămîni, coronavirusul s-a dus după Ucigă-l toaca, deci ne întoarcem din nou la şcoală, în bănci. Nu chiar toţi odată, pe rînd ca la moară în două trei schimburi, ca pe vremurile de aur ale erei industriale. Dacă peste alte două, trei zile, o săptămînă sau două apar alte trei cazuri de coronavirus, o luăm din nou de la capăt cu evacuarea şcolii şi întoarcerea la tablete, după care.....şi tot aşa....pînă.....pînă se termină anul şcolar. Şi cînd se termină? Cînd hotărăşte onor ministerul, desigur. Păi, şi cu învăţătura, cu educaţia cu asta....cu procesul....cu copii, cu ştiinţa....cum rămîne. Rămîne, vorba nemuritoare a ardeleanului, cum ne-am fost vorbit în trin.

Ar fi ciudat, desigur, dar ce spun eu, ridicol pur şi simplu să se întrebe cineva care vor fi rezultatele unui proces de învăţămînt derulat după acest algoritm. Ar putea să producă genii pe bandă rulantă, fără număr....fără număr... după cum ar putea să producă rebuturi în masă. Nimeni nu ştie cum să evalueze consecinţele, înainte ca ele să se producă efectiv. Acum, problema n-ar fi să mai aşteptăm cîteva luni, un an de zile, ca să adunăm ceea ce semănarăm şi să vedem cîte parale face recolta. Problema este alta. Aceea că ceea ce sămănăm acum vom culege încă vreo trei generaţii de acum înainte. Cel puţin vreo 60 de ani, zic nişte specialişti britanici spurcaţi la gură. Iar, dacă nu iese varianta cu genii, atunci am pus România pe butuci încă un secol!

I-auzi brîul! Păi, britanicii ăştia n-auziră neică d-alde Soleiman ăsta.... zi să-i zic.... Arafat, d-alde Iohannis şi România bine educată, d-alde Tătaru şi Anisie? Păi dacă n-auziră să rămînă nenicule la Newton al lor şi să ne lase pe noi cu trebile şi nevoile noastre că la noi "na-ţi-o frîntă că ţi-am dres-o" şi "unde dai şi unde crapă" sunt legi mai universale decît toate legile universale ale obscurului ăluia de Newton, care pe deasupra a dat-o în bară şi cu elucubraţiile lui pseudo-teoretice despre gravitaţie. Hai, ne laşi!!!

Opinia Cititorului ( 19 )

 1. Scoli cu toalete in fundul curtii, in care elevii puteau sa cada si, Doamne fereste, sa isi gaseasca sfarsitul! ! Profesori cu salarii de mizerie! Guvernatori care se lauda doar cu un tronson de cativa kilometri de metrou facut in 12 ani (e drept, arata frumos)!!! Mai vor sa fie si votati, de ce, sa le suporte lumea lipsa de cultura tehnologica si generala? Romania dupa 30 de ani de bombardament ”politicianist”! In pragul mizeriei si foametei! Aveau si ei un prapadit de virus, caruia ii acordau proprietati extraordinare! Lumea avusese noroc ca nu se comparase cu virusul gripei spaniole! In lume au murit in anul fatidic 2020 5, 818,486 de oameni de cancer! Tigarile produsesera in acelasi an 3, 541, 598 morti! Pentru aceste boli nu se gasise vaccin! Boli precum batranetea si bolile de inima, leucemia si multe altele nu aveau vaccin!Morti de Covid-19 erau 933, 493! Doar pentru Covid-19 trebuia gasit un vaccin, nu? Dar cine lansase acest virus nu era prins inca! Peste nu mult timp, toti acesti criminali trebuia chemati la un proces Nuremberg! Daca erau prea batrani, trebuia regenerati pentru a suporta sute de ani de detentie! PS: ce afaceri se faceau cu teste si vaccin! Cu falimentarea tarilor turistice!Iar cei care internau pe pacientii suspecti in spitale se faceau de ras cu ele, pana si o locuinta saraca din tarile cu adevarat dezvoltate avea mai multa tehnica de regenerare pe yardul (metrul) patrat si aratau mai luxos decat magaziile de rubbles!

  1. Calitatea invatamantului lasa deja de dorit in Europa. Copiii nu mai invata, studentii nu prea dau pe la facultate.Poate ca ar fi utile guvernantele pentru copii, ca pe vremuri.

   Cursurile ar putea fi organizate si afara sub un copac, ca in India.Acolo e alta clima. Am putea crea si Ashramuri in care latura spirituala sa intareasca sistemul imunitar prin diferite practici spirituale, tehnologii alternative celor invazive. In primul rand trebuie inlaturata frca din subconstient. E o vorba de ce iti este frica nu scapi!.

  Invatamantul, la coada interesului politicianist! Ce spuneau ei ca le pasa de scoala, se bateau cu pumnii in piept, dar voiau sa isi faca alegerile CA SA FURE MEREU! ROMANIA= THEFTLAND! Scoli cu toalete in fundul curtii, in care elevii puteau sa cada si, Doamne fereste, sa isi gaseasca sfarsitul! ! Profesori cu salarii de mizerie! Guvernatori care se lauda doar cu un tronson de cativa kilometri de metrou facut in 12 ani (e drept, arata frumos)!!! Mai vor sa fie si votati, de ce, sa le suporte lumea lipsa de cultura tehnologica si generala? Romania dupa 30 de ani de bombardament ”politicianist”! In pragul mizeriei si foametei! Aveau si ei un prapadit de virus, caruia ii acordau proprietati extraordinare! Lumea avusese noroc ca nu se comparase cu virusul gripei spaniole! In lume au murit in anul fatidic 2020 5, 818,486 de oameni de cancer! Tigarile produsesera in acelasi an 3, 541, 598 morti! Pentru aceste boli nu se gasise vaccin! Boli precum batranetea si bolile de inima, leucemia si multe altele nu aveau vaccin!Morti de Covid-19 erau 933, 493! Doar pentru Covid-19 trebuia gasit un vaccin, nu? Dar cine lansase acest virus nu era prins inca! Peste nu mult timp, toti acesti criminali trebuia chemati la un proces Nuremberg! Daca erau prea batrani, trebuia regenerati pentru a suporta sute de ani de detentie! PS: ce afaceri se faceau cu teste si vaccin! Cu falimentarea tarilor turistice!Iar cei care internau pe pacientii suspecti in spitale se faceau de ras cu ele, pana si o locuinta saraca din tarile cu adevarat dezvoltate avea mai multa tehnica de regenerare pe yardul (metrul) patrat si 9ele, locuintele) aratau mai luxos decat magaziile de rubbles, darapanaturile de spitale dintr-un secol imund!

  1. Modulul plasmatic este un sistem holistic care foloseste apa plasmatica de Cu, Zn si Fe si altele pentru a procesa emotiile, creierul si corpul, emotia fiind cauza principala a tuturor bolilor. Cand se foloseste modulul, apar schimbari in tiparul emotional, dupa care urmeaza schimbari in corpul fizic. Ceea ce inseamna ca pacientul poate dobandi echilibrul emotional si fizic pe termen lung.

   Plasma este cunoscută ca cea de-a 4-a stare a materiei sau Plasma este prima stare a materiei din energie. E un fel de interfață între materie și energie. Noi o numim Punte între materie și conștiință.Plasma este o energie care are un câmp nepolarizat creat prin câmpuri magnetice și gravitaționale, care creează un câmp torus care este un câmp deschis – un câmp de creație. GANS (gazul nano) este o moleculă modificată care are proprietăți îmbunătățite. Ea dă în mod constant energie / radiații / câmpuri. Energia dinplasmă pentru mine este un câmp de energie pe care apa îlstochează, datorită capacității de memorie a acestuia. Sau energia care este amplificată / radiată prin bobine. 

   Acest Modul Plasmatic este realizat cu diferite tipuri de bobine Magrav, toate utilizand tehnologia Keshe, cu bobine interioare și exterioare, fara a fi aplicat nici un fel de curent electric. Bobinele generează câmpuri de plasmă liberă între ele. Spectrul frecvențelor plasmatice întâlnite va acționa asupra corpului fizic, emoțional, mental și al celorlalte campuri superioare fine ale persoanei și va ajuta la echilibrarea și corectarea oricăror abateri pentru a recrea o stare de incarcare energetica completa și un echilibru sănătos, restabilind distribuția completă si corecta a încărcăturii energetice și comprimarea ei în celule, organe și intreg organismul. Frecventele plasmatice alcatuite vor sustine evolutia sufletului si-l vor ajuta sa iasa din sufocarea stresului social provocat de propriile reactii si sa duca o viata optimista. Campurile magnetice si gravitationale ale modulului plasmatic se vor genera continuu pentru cateva sute de ani. 

  Să-si prezinte spitalele, adevarate Lagare de Concentrare Medicale, de care radea intreaga lume civilizata, unde pacientii vindecati de Covid-19, mureau apoi din cauza tratamentului administrat (ce trist!! cat de revoltator!, cazul pacientului de 51 de ani), unde cei intrati sanatosi sau pe jumatate sanatosi, de abia scapau cu viata din cauza procedeelor medicale, drept STATE OF THE ART! De aceea, aveau procedura de internare (PUSCARIE) MEDICALA FORTATA TIMP DE 48 de ORE SAU MAI MULT! ALTII AR FI IESIT DE MULT PE STRADA PENTRU ACEASTA BARBARIE STABILITA DE ACESTI KAPO (SEF DE COMMANDO DE EXTERMINARE) NEONAZICOMUNISTI!!!

  1. Cercetătorii conduşi de savantul iranian Mehran Tavakoli Keshe au lansat în repetate rânduri o promisiune-provocare pentru toate naţiunile lumii. Aceştia susţin că deţin o tehnologie, denumită Magrav (bazată pe sistemele antigravitaţionale şi magnetice), pe care o oferă gratuit, care permite accesul la surse nelimitate de energie. Scopul declarat al fundaţiei este acela "de a pune astfel capăt sărăciei şi foametei în lume", noua tehnologie urmând să aibă aplicaţii în transporturi, medicină, alimentaţie.

   Teoria lui Mehran Tavakoli Keshe susţine că atunci când două câmpuri magnetice de intensităţi similare interacţionează, ele devin "înlănţuite" într-o sferă dinamică mai mare, iar când asemenea sfere dinamice interacţionează între ele, se produc câmpuri magnetice şi gravitaţionale. Fiecare câmp magnetic conţine componente plasmatice ale celor trei tipuri de bază ale materiei: materie, antimaterie şi materie neagră. Interacţiunea dintre aceste trei forme de materie se regăseşte sub forma unui sistem mai mare de integrare dinamică, numit de Keshe "plasma iniţială fundamentală" sau "Neutron". Mai multe amănunte despre teorie şi aplicaţiile ei se găsesc pe site-ul magrav.ro, unde sunt oferite şi manuale necesare construirii "unităţilor de energie Magrav". 

   Stiinta conventionala a decretat ca ce nu putem masura nu exista, ceea ce duce la o separare intre stiinta si spiritualitate, dar noua tehnologie plasmatica combina ambele lumi. Ea furnizeaza solutii la problemele globale majore, revolutionand agricultura, sanatatea, energia, transporturile, materialele, imbunatatind modurile de viata si de folosire a reurselor sub toate aspectele vietii pe Pamant.Tehnologia plasmatica ofera metode simple, materiale si produse de sanatate eficiente care functioneaza pe diferite nivele ale campurilor pentru a restabili echilibrul electromagnetic al corpului. Nu este un proces de vindecare, ci de transformare pentru aducerea corpului intr-o stare de echilibru pentru ca boala sa nu mai poata exista. Se obtine un echilibru emotional si ca urmare un echilibru fizic complet. Elementele de baza cu care se lucreaza in cadrul tehnologiei sunt nanomaterialele si plasma lichida, din care rezulta campurile plasmatice (denumite si magrav) Unul dintre cele mai complexe produse plasmatice pentru sanatate este MODULUL PLASMATIC. 

   Sunt realizate din combinatii de campuri magnetice plasmatice care formeaza structura atomilor de hidrogen, oxigen, carbon si azot implicați în legături numite aminoacizii. Fiecare celula a corpului nostru contine aminoacizi, iar 3/4 din masa solida a corpului este alcatuita din celule proteice care la randul lor sunt constituite din aminoacizi. In evolutia fiintei umane sufletul are un rol primordial in comunicarea cu Universul. Este datoria omului sa-si eleveze sufletul prin propria lui intelegere, iar stiinta plasmatica intervine si sustine acest proces. 

   Energia absorbita din Univers de catre dimensiunea fizica a creierului, prin care si trece, se transfera in sufletul omului intr-un mod magnetic, in timp ce gravitationalul sufletului absoarbe ce i se da. Dar in acelasi timp, primeste un spectru complet de energii, deoarece fiecare parte a creierului alimenteaza sufletul, conform structurii acestuia. Odata ce sufletul interactioneaza cu corpul fizic, ceea ce-i lipseste sufletului se finalizeaza ca si boala. Creierul functioneaza ca un camp gravitational care absoarbe din univers campuri si le transmite sufletului apoi sufletul transfera ceea ce primeste in corpul fizic. El este primul punct de interactiune intre suflet si corpul fizic, fiind in acelasi timp si un transformator: transfera energia in diferite puncte sau sectiuni care au de-a face cu emotiile. Dupa utilizarea modululu plasmatic se inregistreaza schimbari in tiparele emotionale, dupa care au loc schimbari in corpul fizic. Frecventele plasmatice alcatuite vor sustine evolutia sufletului si-l vor ajuta sa iasa din sufocarea stresului social provocat de propriile reactii si sa duca o viata optimista. 

  Mecanica clasica este o iluzie!

  Mecanica cuantica a fost bazata pe minte.Mintea nu este numai un observator pasiv este un actor, are un rol.Tot ce in jure observator, lucrurile la fel...si sunt entanglate.Universul este experienta pura.Toate sistemele biologice au o minte, inteligenta.este Universul ca o masina sau ca o minte? 

  Cosmic mind, Dumnezeu e constiinta cosmica. 

  Einstein nu era de acord cu actiune miraculoasa la distanta a lumii cuantice..ci a mintii care diferentiaza obiectelele.Constiinta esrte inafara mintii. Constiinta este organizatoarea materiei. 

  Nu este material intreg universul. Constiinta este cea care face colapsarea superpozitiilor posibila.

  1. Schimbare prin puterea inimii gândului, cuvântului activ!

   Dumnezeu este sursa mea infailibilă și surse mari îmi vin. 

   Fiecare celulă e plină de lumină,Ochii mei sunt ochii Lui, 

   Aud cu urechile spiritului.,Aud valuri de mare bucurie, lin. 

   Sunt una cu Dumnezeu. sunt sensibil numai la voința Lui 

   Dumnezeu este conștiința. Superpozitia cauzează colapsarea.Conștiința este pusă înafara științei. Conștiința este colapsarea spontană în minte.

   Care este baza biologică a conștiinței. Din ce este făcut Universul?Conștiința un câmp al nonlocalitatii, qualia.Conștiința este cauzală, totală și fundamentală, nonlocala. Spațiu și timpul sunt simboluri în conștiința.Nu există competiție a conștiinței ca opusă lumii fizice.Complementaritatea teoriilor, nu există una singură care să explice tot. Adevărul se ascunde, lumea este o maia, o iluzie! 

   Arunc povara aceasta pe umerii Hristosului lăuntric și mă eliberez!

   drepturi exclusive Salomeea Romanescu 

   Mintea flesuri de inspirație, imaginea din inimă? 

   Planul lui Dumnezeu pentru sănătate, o bogăție, 

   iubirea și expresia de sine perfectă, vis lumină! 

   Acționez după intuiție, o infinită vis minunăție! 

   Rezerva universală, întotdeauna-i la îndemână, 

   Materializarea cuvântului, dorința, e instantaneu. 

   Numele lui Isus putere extraordinară, prin mână. 

   Adevărul materializat, de voi cere lui Dumnezeu 

   Orice primi-vei necondiționat, de la propriul Sine, 

   din a patra dimensiune, Isus Cristos, e cel Absolut 

   e reînvierea-n cea de-a patra dimensiune din Tine, 

   El e Cel ce nu a murit vreodată, e Sinele nenăscut. 

   Dumnezeu, Universalul devine particularul din noi, 

   prin Hristos. El Artistul pictează cu tușe minunate, 

   Din gândire o artă, El Idealul devenind real prin voi, 

   Nici-o putere să îi distrugă perfecțiunea, nu-i poate. 

   Îngăduită-i orice putere ce a aduce cerul pe pământ! 

   Nerezistenta iubire!Eliberat de tot ce l-a ținut captiv! 

   Fiecare să cunoască adevărul ce îl liberează-n cuvânt. 

   Schimbat prin puterea inimii gândului, cuvântul activ! 

   Dumnezeu sursa mea infailibilă și valuri mari lin vin. 

   Plină de lumină divina-mi celulă! Ochii-mi, ochii Lui, 

   cu urechile spiritului.Aud valuri de bucurie, Miros lin. 

   cu Dumnezeu una sunt, sensibil numai la voința Lui. 

   Sensibil Sunt la călăuzirea mea intuitivă, Dumnezeu. 

   Ideea divină ia formă,dizolvă tot ce nu îmi face bine! 

   Iubirea divină dizolvă orice e incorect din corpul meu, 

   este cea mai puternică substanță, Armonia din mine! 

   Misterul Întregului din gaura neagră

   drepturi exclusive Salomeea Romanescu 

   Plutesc pe marea azurie a cerului, Desfrunzite Stelele, valuri siderale. 

   Ancorez acum corabia sufletului,Pe țărmul gol, al lumii primordiale 

   Visul cu realitatea-mi-l împletesc, în fractal de lumină, nudă imensitate  

   Portal spre fericire, adânc pășesc, Realitatea-i vis sau visu-mi realitate? 

   Se-aprind îndrăgostiţi-n etern dor,Împerecheaţi mor de dor, doi câte doi, 

   Universul mic-EU Întregit zbor, din marele Abis, veșnic spre voi  

   Sori ruginii se sting acum pe ram,Un suflet cuantic într-un zbor etern. 

   Şi noi vom fi, suntem şi noi eram,Acelaşi zbor suntem, de dor etern. 

   Eu Universul mic cresc acum, Sunt Universul Mare-al grației, 

   Misterul ce-l pătrund acum, Teoria totului, a luminii creației. 

   Corelația, strălucirii scânteie a neseparabilei curcubeie văzute. 

   Cu țâșniri Trandafiriu-violaceie ale luminii de Dor nevăzute.

   Intenția curcubeului creației

   drepturi exclusive Salomeea Romanescu 

   Ființele de lumină știu că sunt lumină.Ființele lumină, minte -corp curcubeu,  

   Ființele lumină sunt universul lumină. Emoția un curcubeu, senzația curcubeu. 

   Ființele curcubeu,sentimentul curcubeu, Percepția curcubeu,imaginea-i curcubeu, 

   Ființele curcubeu, fiece lucru curcubeu,Gânduri lumină, energia lumină curcubeu. 

   Ființele curcubeu, fiece materie curcubeu ,Gânduri lumină, lumina plasmei curcubeu. 

   Ființele luminii curcubeu din raza curcubeu,Corpul luminii, întreaga existență curcubeu.  

   Ființele curcubeu din întreaga transformare,Alchimie conștientă,Intenția prezentă, o ipoteză, 

   Influențează senzația cu bătăi din inima floare,Transformarea vibrației dor cu-a luminii viteză 

   Mister cheie în spirala conștiinței, pură Intenția,Libertatea-i iluminare, Înțelepciunea-i iluminare, 

   Iubite Om, ro-gu-te, nu uita Secretul pur, Intenția.Conștientizare, iIuminare,Semințe de iluminare, 

   Corelația superpozitiei luminii-n spațiu-timp,Superpozitia există până când intervine conștiința Ta,

   Conștiința-undă colapsează din vidul cuantic în timp,prin înțelepciune Platonică, ce ajută colapsarea sa. 

   Dacă schimbăm conștiința sărăciei cu cea a abundenței

   vom schimba și starea lumii. 

   Dacă existența noastră are sursă infinită a abundenței,  

   cum se face că noi suferim din cauza finanțelor.  

   Oamenii nu au ce mânca zilnic. 

   Istoria abundentei în afaceri , în cultură , în decoperiri științifice,  

   în megacity, în transport, în tehnologie, în industrie, silicon valley,  

   e prezentă din abundentă și în viață de zi cu zi, sărăcie, 

   oameni care rămân fără loc de muncă zilnic.  

   Conștiința sărăciei vine din identificarea ta  

   cu o existență identitară limitată.  

   Noi suntem ființe infinite și deci abundente, 

   aparținem fluxului infinit al abundenței. 

   Oricât am lua din infinit rămâne infinit,  

   asemenea banilor infiniti proveniți din creditare. 

   Dacă am deschide pentru fiecare ființă umană  

   un cont infinit, cod și o cheie, cum ar arata lumea? 

   Fiecare ar folosi banii pentru a-și îndeplini  

   potențialul maxim, toate nevoile și dorințele. 

   Abundență este o stare a conștiinței  

   care creează abundență infinită,  

   pentru a-ți îndeplini orice dorința, generozitate infinită. 

   dacă ai conștiința sărăciei niciodată nu vei avea abundență. 

   Conștiința sărăciei este responsabilă de injustiție socială, schimbări climatice.  

   Dacă schimbăm conștiința sărăciei cu cea a abundenței  

   vom schimba și starea lumii! 

   Unde dai si unde crapa. Interesant!Expresie echivalenta pentru corelatie, entanglement.

   Cealalata expresie este echivalentul a carui principiu din fizica? 

   Asa este expresiile populare romanesti contin mult adevar filozofic si stiintific...daca Adevar exista! Am inteles si cea de-a doua expresie!

   Știi, iubite Om-foc 

   Capacitatea de regenerare e vindecare, 

   Ce tai crește la loc, 

   Pricepe, Om- morfic, 

   Capacitatea sistemului de organizare 

   ca un tot morfogenetic. 

   Vibrează, Om- rezonanță, 

   câmpurile depind de rezonanță morfică,

   Fiți acum în rezonanță! 

  Uite cum vad eu treaba asta cu invatamantul. Cine vrea sa invete invata, n-are legatura daca WC-ul este in fundul curtii sau in lux; disciplina nu are legatura cu nimic anume, ori este disciplina, ori nu; parintii nu mai au timp de copii, dar pe cei straini de ei, in cazul asta invatatorii, ii considera total responsabili de educatia copiilor lor; degeaba avansam odata cu tehnologia daca nu reusim sa ne conectam la informatia necesara cresterii noastre si a celor de care suntem responsabili. Si stiti de ce? Pentru ca educatia pe care noi am primit-o si o tot ducem din generatie in generatie este: tot timpul cel din fata noastra sau altcineva este de vina pentru ceea ce nu stim noi, pentru cat de prost ne merge in viata noastra personala, cat de pagubiti suntem de viata, de soarta, de Dumnezeu. Treziti-va o data la realitate, oameni buni! Nu cereti altuia sa se schimbe, in conditiile in care nu sunteti dispusi sa faceti vreo schimbare cu voi insiva. Tot ceea ce traim acum, in aceste zile, vi se pare ca nu-i adevarat? Cat timp si cata energie consumati doar aratand cu degetul, dar nu uitati ca celelalte trei se intorc spre voi insiva. Faceti mai des acest exercitiu!

  Chiar ca-mi era dor de Salomeea!.

  Un copil născut astăzi în România va atinge doar aproximativ jumătate din potențialul productiv al unui adult complet educat în stare bună de sănătate, spune cea mai recentă actualizare a Indicelui capitalului uman (HCI) al Băncii Mondiale, care măsoară rezultatele pre-pandemice ale capitalului uman din întreaga lume.

  Indicele capitalului uman (HCI), lansat pentru prima dată în 2018, măsoară nivelul de cunoștințe și abilități pe care un copil născut astăzi se poate aștepta să le dobândească până la vârsta de 18 ani pe baza riscurilor asociate educației și sănătății precare într-o anumită țară. 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro