Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ŞEDINŢĂ AGA PENTRU DEBARCAREA FIULUI LUI TONI GREBLĂSchimbarea administratorilor de la IAR Braşov

Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Preşedintele Consiliului de Administraţie al IAR SA Braşov a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii pentru 14 februarie, când ar putea alege noi administratori provizorii, precum şi un preşedinte al Consiliului de Administraţie, post ocupat în prezent de Octavian Alin Greblă, fiul de 38 de ani al lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului, a anunţat site-ul news.ro, care citează din convocatorul transmis de societate Bursei de Valori Bucureşti.

Conform documentului res-pectiv, ordinea de zi a şedinţei AGA de la IAR Braşov este următoarea: "Numirea unor administratori provizorii începând cu data de 18 februarie 2020, ca urmare a expirării mandatelor actualilor administratori provizorii; stabilirea duratei mandatului şi a retribuţiei acestora. Alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii".

IAR Braşov, companie specializată pentru mentenanţă, reparaţii şi reparaţii capitale pentru elicopterele Puma şi Alouette III, i-a prelungit în decembrie 2019 mandatul de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru încă două luni lui Octavian Alin Greblă, fiul lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului, achitat în vara lui 2019 în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupţie.

La aceeaşi dată, acţionarii i-au numit ca administratori provizorii ai societăţii pe Ruxandra-Rodica Anghel (şefa Direcţiei Industria de Apărare din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri), Măriuca Oana Pistol (consilier superior în acelaşi minister) şi Emil Niţă (fost deputat, fost prefect, unul dintre foştii directori ai societăţii Tractorul Braşov).

Mandatul acestora a început la 17 decembrie 2019 şi se încheie la 17 februarie 2010.

Remuneraţia lunară brută a lui Octavian Alin Greblă era de 4720 lei, potrivit documentelor publicate pe site-ul companiei. El a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Babeş Bolyai, Cluj-Napoca şi este năs-cut pe 16 februarie 1981.

Octavian Greblă a fost viceconsul la Ambasada României din Paris, între 2012 şi 2016, potrivit CV-ului publicat pe site-ul companiei de stat. Între 2009-2012 a fost consilier pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Europene. De asemenea, între 2005-2006 a fost economist-referent marketing la compania Vulcan.

IAR Braşov are o capitalizare de 332,26 milioane lei. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care controlează 64,89% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie