SENTINŢĂ ÎNTR-UN DOSAR LEGAT DE HIDROELECTRICADoi ani de închisoare cu suspendare, pentru Radu Budeanu

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 27 august 2020

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis, ieri, acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de omul de afaceri Radu Budeanu cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar privind un contract derulat de compania naţională Hidroelectrica.

În 21 iulie, Radu Budeanu dădea în faţa procurorului DNA o scurtă declaraţie, care a fost înregistrată audio.

"Am luat la cunoştinţă de schimbarea încadrării juridice. Recunosc şi regret săvârşirea faptei. Sunt de acord cu noua încadrare juridică stabilită prin ordonanţa din 16 iulie 2020. Ca intermediar al lui Nicolae-Bogdan Buzăianu, la solicitarea acestuia, i-am propus Elenei-Gabriela Udrea, prin intermediul Anei-Maria Topoliceanu, suma de 5 milioane de dolari SUA pentru a nu mai fi atacat şi hărţuit public de ea şi de cei din apropierea sa. Totodată, rugamintea era să nu existe probleme în ce priveşte contractul derulat de Hidroelectrica de către firma lui Nicolae- Bogdan Buzăianu, mai ales că acesta era în discuţii finale de vânzare a acestei firme unui fond din Qatar. În concret am remis la sediul PDL suma de 3,8 milioane de dolari, Anei-Maria Topoliceanu. Nu am avut niciun beneficiu personal de pe urma acestei acţiuni. Nu aveam de ales în legătură cu situaţia descrisă mai sus, deoarece depindeam din toate punctele de vedere, la acea vreme, de Nicolae - Bogdan Buzăianu. Doresc încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei. Alte aspecte nu am de declarat," susţinea Radu Budeanu în faţa procurorilor DNA.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au luat ieri act de această recunoaştere şi l-au condamnat pe Radu Budeanu la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani.

Sentinţa pronunţată ieri poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Radu Budeanu controlează un grup de presă din care fac parte mai multe publicaţii şi este acţionar al societăţii Romprest.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro