Simon Peters, eToro: "Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătăţirii recompenselor"

Bănci-Asigurări / 23 aprilie

Simon Peters, eToro: "Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătăţirii recompenselor"

Cea mai recentă înjumătăţire (halving-ul) a recompenselor pentru "minarea" de bitcoin a avut loc săptămâna trecută şi s-a desfăşurat fără incidente, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, înainte de înjumătăţire, preţul bitcoin a coborât pentru scurt timp sub pragul de 60.000 de dolari, dar apoi şi-a revenit şi a ajuns să se tranzacţioneze destul de stabil, în jurul nivelului de 65.000 de dolari, în timpul evenimentului de înjumătăţire în sine.

În prezent, bitcoin se tranzacţionează la 66.100 de dolari, cu o volatilitate relativ mică pe întreaga piaţă cripto.

Deşi evoluţia preţului bitcoin a fost destul de liniştită după halving, veniturile zilnice din minerit au crescut vertiginos, depăşind pentru prima dată 100 de milioane de dolari în ziua înjumătăţirii. Utilizatorii care au dorit să facă parte din istoria bitcoin au plătit taxe semnificativ mai mari pentru ca tranzacţiile lor să fie înregistrate în blocul cu numărul 840.000. Mai multe despre această poveste mai jos.

Datele privind inflaţia PCE din SUA se publică vineri

In plan macroeconomic, vineri vor fi publicate cele mai recente cifre privind consumul personal (PCE - Personal Consumption Expenditure) din SUA.

Preţurile cripto au fost destul de mute după actualizările recente ale inflaţiei, însă o cifră surpriză, fie semnificativ mai mare sau mai mică decât cea prognozată, ar putea provoca o anumită volatilitate pe termen scurt.

Veniturile din mineritul Bitcoin ating un vârf de 107 milioane de dolari în ziua înjumătăţirii

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătăţirii recompenselor.

De asemenea, comisionul mediu de tranzacţie în ziua înjumătăţirii a ajuns la 127 de dolari, în condiţiile în care, în mod normal, comisionul mediu ar trebui să fie cuprins între 2 şi 10 dolari.

Blocul 840.000, care a declanşat cea de-a patra înjumătăţire, a înregistrat un total de 37,626 de bitcoin (aproximativ 2,4 milioane de dolari) în comisioane de tranzacţie numai pe acest bloc. Având în vedere că în blocul 840.000 au fost înregistrate 3050 de tranzacţii, înseamnă că taxa medie de tranzacţie pentru acest bloc a fost de 0,01234 bitcoin (aproximativ 800 de dolari).

Creşterea bruscă a comisioanelor de tranzacţie în ziua înjumătăţirii a coincis, de asemenea, cu lansarea protocolului Runes, un nou standard pentru emiterea de token-uri fungibile pe blockchain-ul bitcoin.

Runes a fost creat de Casey Rodarmor, dezvoltatorul de bitcoin din spatele Ordinals (un protocol care permite înscrierea de date pe satoshis individuali, cea mai mică unitate de bitcoin).

Noi detalii ies la iveală cu privire la fondul Mini Trust Bitcoin de la Grayscale

Aşa cum a anunţat pe platforma "X" în martie, Grayscale (administratorul de active din spatele ETF-ului Bitcoin spot GBTC) intenţionează să lanseze un nou fond ETF Bitcoin spot numit Grayscale Bitcoin Mini Trust, care va avea un comision semnificativ mai mic decât GBTC.

Potrivit unui document recent depus la SEC, comisionul va fi de 0,15%, sub nivelul tuturor celorlalte ETF-uri de bitcoin spot. GBTC, care percepe 1,5%, cel mai mare comision de administrare dintre toate ETF-urile bitcoin spot, a înregistrat ieşiri de aproximativ 16,7 miliarde de dolari de la transformarea sa din trust de investiţii în ETF.

În cazul în care va fi aprobată, introducerea acestui ETF spot bitcoin cu comision redus ar putea oferi Grayscale şansa de a recâştiga o parte din cota de piaţă pierdută şi de a încuraja noi intrări de investitori spre oferta sa.

Modă: Maison Margiela intră în Web3 cu MetaTABI

În colaborare cu platforma digitală premium de modă "The Fabricant", casa de modă de lux Maison Margiela a intrat acum în Web3 cu colecţia MetaTABI NFT. Cizmele digitale Tabi pot fi "purtate" pe platformele de realitate augmentată şi Metaverse The Sandbox şi Ready Player Me.

Pe lângă cizmele digitale Tabi, NFT-urile vor fi însoţite şi de obiecte fizice, respectiv de cizme Tabi realizate manual în ediţie limitată pentru cele 15 NFT-uri de nivel 1 şi 1500 de portofele din piele neagră pentru NFT-urile de nivel 2.

În plus, atât nivelurile MetaTABI White, cât şi MetaTABI Black reprezintă un Mint-Pass care oferă acces prioritar la toate proiectele viitoare pe care Maison Margiela le dezvăluie prin intermediul călătoriei sale Web3.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb