Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Standarde mult prea ridicate!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul /

Standarde mult prea ridicate!

Viaţa bărbaţilor nu este uşoară! Sunt multe ştachete la care trebuie să ajungă şi pe care trebuie să le depăşească pentru a confirma aşteptările părinţilor, soţiilor, copiilor, fraţilor. Din această săptămână viaţa bărbatului obişnuit se complică şi mai mult.

O mână zdravănă de parlamentari autohtoni au ridicat standardele la un nivel greu de atins. O anchetă a ANI, care vizează "incompatibilităţile" unor senatori şi deputaţi a deschis o adevărată cutie a Pandorei, care din păcate nu conţine nicio speranţă. Vizat de anchetă, deputatul UDMR Kelemen Atilla a recunoscut că şi-a angajat soţia pe post de referent şi a plătit-o cu peste 27.000 de lei pentru că...l-a dus, din când în când, cu maşina de acasă la aeroport, cale de 17 kilometri, şi uneori l-a şi readus la domiciliu. Nu se făcea să lase maşina proprietate personală zile la rând în parcarea aeroportului. "Bărbat adevărat, care ştie să aprecieze eforturile soţiei", s-a auzit în multe case. Ca soţ, care de 20 de ani este plimbat cu maşina de soţie, uneori pe rute mai lungi de 17 kilometri, mă simt uşor jenat şi speriat. Jenat că m-am mulţumit doar să bag benzină în rezervor, fără să ofer bonusuri şoferiţei, şi speriat de posibilele pretenţii viitoare ale acesteia. La cât de sus a ridicat ştacheta domnul deputat, pe viitor mai economic ar fi să mă deplasez la rude cu trenul, chiar şi în condiţiile în care la fiecare călătorie i-aş face un cadou mecanicului de locomotivă.

Deputatul PSD Iuliu Nosa este acuzat de ANI că în legislatura 2008-2012 a încheiat un contract civil şi un contract individual de muncă prin care şi-a angajat fiul în funcţia de consilier la biroul parlamentar, iar acesta a obţinut venituri salariale de 35.971 de lei. Fiica mea se apropie cu paşi rapizi de majorat şi se aşteaptă să o ajut şi după ce împlineşte 18 ani. Din câte se pare povestea cu sfaturile şi poveţele părinteşti -legate de muncă, cinste, corectitudine, seriozitate- a fost depăşită, copilul aşteaptă altceva de la tine, un post comod, cu program relaxat spre inexistent şi relativ bine plătit.

Deputatul independent Mircia Giurgiu este acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat fratele în funcţia de şofer la biroul său parlamentar, iar acesta a obţinut venituri salariale de 13.975 de lei. Aici lucrurile se schimbă, cel puţin din perspectiva mea. Am un frate mai mare şi mă gândesc că ar putea să-mi demonstreze că ţine la mine angajându-mă şofer, chiar dacă (eu aş zice cu atât mai mult), nu am carnet de conducere.

Să te trezeşti dintr-un foc că îţi dezamăgeşti şi soţia, şi copilul nu este chiar comod şi culmea să păţeşti asta tocmai din cauza unor oameni pe care i-ai ales să te reprezinte. Domnilor parlamentari, aveţi puţină milă de noi, oamenii simpli! Nu toţi suntem aleşi...prin vot!

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS