DIGI Comunications

SUPLIMENT CRYPTOMFP: Proiectul legislativ privind autorizarea furnizorilor de portofele digitale - în curs de elaborare

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 01 martie

MFP: Proiectul legislativ privind autorizarea furnizorilor de portofele digitale - în curs de elaborare

Autorizarea şi/sau înregistrarea, precum şi acordarea şi retragerea avizului tehnic în cazul furnizorilor de servicii de schimb între monede virtuale şi monede fiduciare şi furnizorilor de portofele digitale se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, elaborată de Ministerul Finanţelor (MF) împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi cu Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), cu avizul Ministerului Afacerilor Interne (MAE) şi cel al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit reprezentanţilor MF.

Aceştia ne-au transmis că, în prezent, proiectul de Hotărâre a Guvernului mai sus menţionat este în curs de elaborare, urmând să fie definitivat în cel mai scurt timp posibil.

Sursele citate ne-au precizat: "Potrivit O.U.G. nr. 111/2020 privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, pentru completarea art. 218 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum şi pentru completarea art. 12 alin. (5) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, publicată în Monitorul Oficial al României în data de 15.07.2020, procedura de autorizare şi/sau de înregistrare, precum şi procedura de acordare şi retragere a avizului tehnic a acestor furnizori de servicii se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, elaborată de Ministerul Finanţelor împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României şi cu Oficiul, cu avizul Ministerului Afacerilor Interne şi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 111/2020".

Până în prezent, nu au fost depuse solicitări de autorizare din partea furnizorilor de servicii de schimb între monede virtuale şi monede fiduciare şi a furnizorilor de portofele digitale, conform MF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro