Abonament gratuit

Surse: Percheziţii la marile bănci din Grecia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

National Bank, Piraeus Bank, Eurobank, Alpha Bank şi Attica Bank, suspectate de cartel 

Autorităţile din domeniul concurenţei din Grecia au efectuat, ieri, percheziţii la marile bănci comerciale din ţară, în cadrul unei anchete privind presupuse practici de cartel la impunerea comisioanelor pentru tranzacţii, spun surse citate de Reuters.

Ancheta la sediile băncilor a fost lansată simultan, într-o incursiune fără precedent. Inspectorii au percheziţionat sediile National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank, Alpha Bank şi Attica Bank, dar şi birourile Asociaţiei Băncilor din Grecia, potrivit surselor. Comisia de concurenţă a refuzat orice comentariu cu privire la anchetă. Aceasta analizează dacă băncile s-au înţeles în privinţa comisioanelor percepute pentru tranzacţiile bancare, potrivit surselor citate.

Un bancher din instituţiile cercetate a precizat: "Ne anchetează pentru taxele percepute. Nu avem voie să părăsim spaţiile percheziţionate. Inspectorii copiază hard disk-urile de pe toate computerele. Dar, nu avem de ce să ne facem griji". Un alt bancher a afirmat: "Au fost raiduri simultane ale autorităţii de concurenţă pentru verificarea comisioanelor pentru cardurile de credit, bancomate etc. Ancheta va analiza dacă a existat o colaborare între diferite bănci la stabilirea comisioanelor". Acesta a adăugat: "Nu cred că vor des­coperi nimic. Atunci când stabileşti preţuri pentru servicii, în mod natural urmăreşti concurenţa. Este ciudat, însă, că investigaţia are loc după ce unele bănci au redus comisioanele".

Alţi doi bancheri au spus că ancheta este motivată politic, numind-o "spectacol".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca si domnul Chiritoiu ar putea sa se uite putin si la bancile noastre peste marjele uriase la schimburile valutare. Nici una nu iese din front sa ofere un curs de schimb mai bun .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS