TEHNOLOGIEAndroid 11 se pregăteşte să "intre" în telefoanele utilizatorilor

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii /

Dezvoltatorii de aplicaţii şi jocuri pot instala şi testa următoarea versiune de Android, pentru a începe din timp optimizările necesare. Mai devreme decât ne obişnuise în anii anteriori, şi fără nume de prăjituri de data asta, Google a anunţat disponibilitatea primei versiuni "developer preview" de Android 11.

Fără să facă o prezentare a noutăţilor care vor fi incluse în această versiune de Android, cei de la Google spun că s-au concentrat pe securitate şi intimitate. Şi, într-adevăr, una din primele facilităţi ce pot fi observate este posibilitatea acordării temporare drepturilor de acces a localizării. Cu Android 11, numărul componentelor sistemului de operare ce pot fi actualizate fără contribuţia producătorului telefonului a crescut de la 10 la 22, informează news.ro. Aceste componente ale Android-ului pot fi instalate via Play Store, ca o aplicaţie obişnuită, fără a mai aştepta să treacă prin filtrele producătorului.

Google încearcă astfel să grăbească procesul de actualizare a smartphone-urilor cu Android, una din marile probleme ale ecosistemului care cuprinde sute de modele de telefoane şi zeci de versiuni de Android active. Au fost făcute optimizări pentru diverse tehnologii noi, printre care conexiunile 5G şi telefoanele pliabile. Această versiune nu poate fi instalată "over the air", nefiind lansată pentru utilizatorii obişnuiţi, ci trebuie descărcată de pe site-ul special dedicat de Google şi instalată manual.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS