Trăirăm... să ne vedem şi morţi

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Replica antologică i-o datorăm lui Tudor Muşatescu şi se găseşte într-o schiţă (Scafandrierii) care, pe vremuri ca acestea, merită o lectură aplicată. Ni se dezvăluie rezultatul fabulos, nu doar în cheie comică, al mariajului dintre prostia mustoasă, hrănită din "sfertodoxism" cronic şi plăcerea de a te lăsa în voia sugestiei, de a te supune tiraniei copleşitoare a seducţiei pe care o exercită. Undeva într-o cafenea cu biliard, vreo cinci bărbaţi stau la bîrfă. Unul dintre ei vine cu vestea înfiorătoare. Povesteşte, cu lux de amănunte şi în cheie pur naturalistă, catastrofa petrecută peste noapte: s-a revărsat Marea Neagră! Totul, din cauză că ea, marea, era deja cam plină, iar peste noapte a venit Dunărea, încă şi mai plină, să se verse în ea. Rezultatul? Constanţa a fost inundată, transformată în ştrand... doar vîrful Moscheei se mai vede din apă. Opt sute de mii de vagoane... recolta strînsă înainte pe trei ani... s-au dus pe apa sîmbetei...!!! Tot ceea ce era ancorat prin port a dat năvală în oraş, pe străzi, prin case, cafenele şi cinematografe... aşa că vreo două mii de oameni şi-au găsit moartea călcaţi de vapoare...!!! Geniul lui Muşatescu nu se opreşte aici. În a doua parte a textului, farsa se colorează brusc în negru, printr-o simplă inversare de roluri. Cei patru convivi, care în timpul relatării amicului lor se arătaseră ici şi colo neîncrezători şi au produs argumente ancorate în logica bunului simţ tot încercînd să şubrezească temelia poveştii demnă de tolba lui Munchausen, devin avocaţii iremediabil dedicaţi şi de nezdruncinat convinşi ai gogomăniilor pe care tocmai le auziseră. Nu pot accepta în ruptul capului, cu nici un chip, sub nici un pretext, radicala şi brusca convertire la "îndoiala carteziană" a celui care fusese izvorul poveştii pe care au înghiţit-o cu atîta plăcere, ca pe o găluşcă bine tăvălită prin zahăr cu pesmet.

Sunt convinşi că vor muri înecaţi de revărsarea mării, acolo, în mica şi frumoasa lor localitate de sub munte. Nu mai e scăpare... pentru nimeni! Mă rog, asta dacă nu se fac cu toţii scafandrieri!

Ei bine, partea a doua, sinistră, a acestei farse ne-a fost jucată... dar ce spun eu jucată, scuipată cu obidă în obraz, de vînjoasele noastre autorităţi. De la înălţimea sacrificiului prometeic pe care îl fac şi al zilnicei jertfe patriotic-profesionale la stîlpul căreia s-au crucificat, nu mai suportă cu nici un chip neîncrederea carteziană a unora dintre noi, cei care ne îndoim de gogomăniile şi uneori chiar de lucrurile cu miez pe care ni le debitează zilnic prin pîlnia megafonului racordat la sursa de alimentare fără precauţia vreunui întrerupător pe circuit, domnul Arafat. Cum să vă opuneţi voi, bă trupeţilor, legii carantinei? Păi, nu vedeţi ce dezastru s-a iscat cu ăştia de-au plecat pe picioare din spitale, fără voie de la Banul Ghica, doar aşa... că le-a dat apă la moară Curtea Constituţională şi le-a venit lor pe chelie să-şi aducă aminte că sunt oameni liberi? Iaca, peste nici două zile, unul a murit, iar altul s-a întors de unde a plecat cu febră, mai să spargă termometrul; abia mai răsuflă la reanimare. În vremea asta, nu se ştie cîţi alţii, din jurul lor, îşi aşteaptă deja rîndul la mult rîvnitul pat al agoniei dinaintea inevitabilului şi atît de cuprinzător asistatului deces spitalicesc cu care vor da ochi cît de curînd. Păi nu vedeţi, bă troglodiţilor, că se varsă marea peste voi şi acuşi... acuşi, mîine... poimîine... muriţi toţi călcaţi de vapoare!!! Staţi dracului în casă, poate mai scapă măcar unul... doi...! De libertate vă arde vouă, cînd ţara arde?!!

Chestiunea este departe de a fi minoră, iar perversitatea falsei opoziţii, construită cu grijă ca să ni se scoată mai apoi ochii cu ea, cea dintre "Libertatea" noastră cea şi aşa fără prea mult sens ori conţinut şi "Necesitatea" salvării sănătăţii publice, a punerii "celor mulţi" la adăpost de ravagiile morţii împărţite în dreapta şi în stînga de gurile de foc ale balaurului pandemiei, prin grija atotbinevoitorului şi întrutoate miruitorului nostru stat de drept, de stîng, de drepţi dar mai ales de strîmb, trebuie pusă sub lupa neiertătoarei critici a raţiunii. Nu de alta, dar oameni de bună credinţă şi cu scaun la cap au ajuns să creadă sincer că între libertate şi necesitate sigur şi înţelept este să fii întotdeauna de partea necesităţii şi, de aceea, sunt sincer indignaţi că unii încă mai ezită să facă alegerea evidentă: să lăsăm guvernanţii să facă cam tot ceea ce cred de cuviinţă şi cam tot ceea ce le trece prin cap, pînă ne-am vedea ieşiţi, odată, din necazul în care ne-am prăvălit. Pînă atunci, Libertatea poate să mai rabde, să-şi pună mîna la ochi să nu vadă cum o ciupesc de fund toţi măgarii, să nu se mai ţină aşa fudulă că, oricum, nu-i cine ştie ce de capul ei. Iar la urma urmei şi dacă s-o alege cu capul un pic spart, tot nu se face gaură-n cer... nu-i aşa?!? Altfel spus, ce contează că suntem trataţi de autorităţi ca şi cînd am fi deja o turmă de morţi iresponsabili capabili să dea buzna peste debilele lor spitale, fără nici o regulă şi fără nici o planificare aprobată de ministerul de resort... important e să trăim... s-o vedem şi p-asta!

Opinia Cititorului ( 43 )

 1. ...Dubito ergo cogito. Cogito ergo sum. Sum ergo Deus est”.

  1. Existenta este neinvincibila. Sunt deci exist, nu cuget deci exist!!

   Nu putem trai in paradigma veche, materiala, natiuni state. Cunosterea profunda da acees la Constiinta nelimitata. 

   Fiecare experienta este un simbol al infintei creativitati, existente, abundente. Sunt orice, minte, trup, materie,, univers. Nicio alta fiinta nu isi sacrifica bucuria vietii pentru a trai..Am inventat natiuni, comert. Trebuie sa creem abundenta.Nu putem trai in paradigma veche, materiala, natiuni state. Ceea ce a creat constiinta noastra. In vedanta, Eu sunt, gualia mecanica, nu cuantica...Qualia constiintei. Calitatea constiintei.Evolutia este campul unde se dezvolta constiinta. Qualia mecanica ne permite sa percepem marimi, culori, mirosuri etc.

   O singura seminta are potentialul sa reconstituie intregul ecosistem. Asemenea hologramei. Daca avem un ovul fecundat, fertilizat putem crea intreaga specie din nou.Din punctul de vedere materialistic sau qualia, fiecare obiect are in el potentialul sa creeze intregul univers, are secretul de a crea intregul univers, numit existenta.De ce sa ne speriem? 

   Agenţia spaţială americană se concentrează, în prezent, pe detectarea unor eventuale urme de viaţă pe Marte, în timp ce Agenţia Spaţială Europeană (ESA) analizează Luna.

   ESA dezvoltă, în prezent, o misiune robotizată pentru a fora sub suprafaţa Lunii, cu scopul de a analiza meteoriţi, care ar putea oferi dovezi şi indicii despre felul în care viaţa a apărut pe Terra şi despre felul în care a fost adusă pe planeta noastră din alte zone ale Universului. 

   Sitchin spune că planeta Pământ a început să fie vizitată de către ființe extraterestre venite de pe o altă planetă a sistemului solar, îndepărtata Nibiru, acum 445.000 de ani, numiți în textele amintite Anunnaki, iar în Biblie Nefilim (în traducere ”cei veniți din cer)”, denumire tradusă în limbile moderne prin termenul de ”uriași”. Astfel de uriași se regăsesc, nu numai în folclorul românesc sub numele de ”jidovi”, dar schelete ale unei rase de uriași au fost descoperite în mai multe locuri din România și din alte părți ale globului, dar nu au fost date circuitului public. Primul grup care a ajuns pe Terra, a fost condus de Enki, fiul cel mai mare al lui Anu, monarhul numitei planete și divinitate sumeriană. Enki fondează Eridu, ca o primă Stație pe Terra (undeva în Mesopotamia de mai târziu).

   Ulterior, acum cca 300.000 de ani, Anunnaki, în principiu Enki și sora sa vitregă Ninhursag creează primii oameni prin modificarea genetică a câtorva tipuri de antropoizi de pe Terra cu gene Anunnaki, fapt confirmat de genetica modernă, dar ținut ascuns de establishment-ul științific actual. Mai târziu, acum cca 49 000 de ani urmași direcți ai unor Anunnaki sânt numiți regi în diverse cetăți din regiunea Sumer și de aici ideea care a dăinuit până în Evul Mediu că monarhii sânt reprezentanții divinității pe pământ. În fine, în urmă cu cca 13 000 de ani are loc marele Potop, după care zeii Anunnaki hotărăsc să învețe pe pământeni agricultura și alte elemente de civilizație, așa cum reiese și din dovezile arheologice, nu numai din textele sumeriene. 

   Omul este o stea încătuşată într-un corp, până când, la sfârşit se eliberează prin propria luptă. Doar prin durere şi trudă steaua din tine va înflori într-o nouă viaţă. Cel ce ştie începutul tuturor lucrurilor îşi eliberează steaua din tărâmul nopţii. Aminteşte-ţi, omule, că tot ce există e doar o altă formă a ceea ce nu există. Orice formă de viaţă trece în altă formă de viaţa, iar tu nu faci excepţie de la această lege ne spune Thoth în plăcutele de smarald care explica misterele marei piramide din Egipt, construită de el.Vechile tăbliţe, despre care se presupune că provin din subteranul unui templu mayaş din Mexic, îi descriu pe reptilieni şi capacitatea lor de a-şi schimba forma. Aceste relatări, care se corelează remarcabil cu experienţele şi mărturiile moderne, sunt cunoscute ca Tăbliţele de Smarald ale lui Thoth, o zeitate egipteană, a căror vechime este estimată la 36.000 de ani.

   Tăbliţele au fost scrise de Thoth, un „rege-preot atlant”, care a înfiinţat o colonie în Egipt.

   Au fost duse apoi în America de Sud de către „preoţii piramidelor” egiptene şi îngropate sub un templu mayaş închinat zeului Soarelui, în Yucatan, Mexic. 

   Si Isusu Christos isi putea schimba forma.

  Trăirăm... să ne vedem şi morţi...mintea și corpul au interacționat în glanda pineală.

  1. Glanada pineala ne conecteaza la sursa, dupa parerea mea...doar atunci cand ne linistim toate simturile, in stare de meditatie.

   Atunci cand trupul -mintea interactioneaza in glanda pineala putem avea acces la lumea spirituala, putem avea acces la adevaruri transcendente afalate in Sursa, pe care nu le-am putea accesa pe cale rationala, ci prin intuitie, prin clarviziune, prin al treilea ochi, 

   “Din fântâna înţelepciunii lor am băut şi mi-am umplut atât corpul, 

   cât şi Sufletul cu Lumina lor. 

   Să știi că poarta spre putere e secretă. 

   Să știi că poarta spre viață trece prin moarte. 

   Da, prin moarte dar nu așa cum știi tu moartea 

   Ci o moarte care e viață și care e foc și Lumină. 

   Dorești să cunoști secretul adânc ascuns? 

   Privește în sufletul tău unde se află învățătura.

   Află că în tine e ascuns secretul, Sursa vieții și a morții.” 

   Universul este o experienta, tot ce ne inconjoara inclusiv noi suntem procese. Realitatea este eterna, este constiinta care viseaza.Viata este un vis al constiintei. Timpul masoara exeperienta.Corpul este tot un proces. Toata experienta noastra reprezinta karma si e legata de verbe, de actiune, de ce facem..Experienta continua sa se transforme.Tu nu esti exeperienta.Expresia Eu sunt, este infinitul.Eu nu este in interiorul tau, corpul este in I am (Eu sunt).I am ( Eu sunt ) este vesnic si infinit, corpul este un proces efemer. In concluzie totul este in miscare, in transformare, inclusiv situatia aceasta de criza, va trece odata cu disparitia de la sine a virusului datorita faptului ca el se afla in I am( eu sunt) care este infinit si atemporal. Cand vei intelege ca Sufletul este nemuritor vei fi fericit cand vei intelege acest Adevar. Si sufletul evolueaza sau involueaza de directia pe care o alegem. Sufletul umanitatii evolueaza in functie de calitatea evolutiei sufletului masei critice. Ca umanitatea sa faca un salt la nivel spiritual este nevoie de o masa critica de lucratori in lumina, adevar si dreptate, asemenea Autorului.

   Vedanta

   Realitate nonduala - nu numai tu esti constiinta dar tot ce te inconjoara este constiinta 

   Upanishadele cuprind intelegere a ceea ce suntem, si ce este materia pe care o experimentam. Asta rezolva problema suferintei. Noi suntem Jiva, Atman al Brahman- vast, infinit,nu e finit in spatiu, timp si obiect. Jiva este limitata la minte si trup. 

   Constiinta nu are defnitie. 

   Constiinta din perspectiva vedanta tot ce nu estie constientizare. Constiinta este cea care face posibila constiinta experientei.daca elimini din cunoastere tot ce este obiect in experienta ta. 

   Waking, dreaming, being- deep slip. You are theToria, the force and death.one that apears as a 3. 

   Maya este proiectia mintii.Memoria si imaginatia mancarii unui fruct. Care e diferenta intre vis si memorie. 

   Ego vine si pleaca, pierzi sensul self. 

   Suferinta ce este? You are aware of unhapiness. Esti martorul pacii mintii, fericirii din mintea ta.

   Ce este moartea? Ce este justitia? 

  E vorba de sindromul Munchausen by proxy - o tulburare psihică ale cărei implicaţii au dus la un comportament hiper-protector pentru Gipsy din „The act” – arta învață viața cum să trăiască, parcursul halucinant al unei fiice care ajunge să pună la cale uciderea cu sânge rece a mamei sale.Dedesubtul acestei crime aparent inexplicabile - există un dosar medical de minciuni şi douăzeci şi trei de ani de viaţă pe care Gypsy şi i-a petrecut resimţind consecinţele bolilor inventate de către mama sa special pentru ea.

  Articol exceptional dac cu un limbaj prea elevat pentru masele de scafandrieri :)

  De aceea prefer ziarul Bursa oricarui alt cotidian economic, felicitari! 

  1. Cand mintea ti-o ia razna, imbarligarea cuvintelor aproape că vine de la sine.

   Subscriu cu toată convingerea

   Capacitatea ta de perceptie si intelegere. Pacat ca din frumusetea articolului tu ai vazut doar ceea ce sustii, asa vad ochii tai. Tot ce spunem despre altii ne fapt ne descrie pe noi insine.

   Deci, cu tot ce ai scris, te-ai descris.

   Bravo!. 

   Evident. Ce vad eu frumos in articol descriu, mai ales in structura de profunzime a articolului. In persana e un proverb cand cineva iti face un compliment i-l intorci spunand ca asa vad ochii frumosi. Fiecare vede lumea frumoasa sau urata in armonie cu nivelul evolutiei sufletului lui. E bine sa vedem calitatile pozitive din toate lucrurile. Chiar si cele mai negative tot au un aspect pozitiv si acela trebuie scos in evidenta pentru o perspectiva sanatoasa a vietii.

   Zbor spre stele desfrunzite

   Dansează sufletul în noi, 

   Cad ploi la margine de geam, 

   Quasarii, de astăzi iar sunt goi, 

   S-a scuturat frunza din ram. 

   E geamul pleoapă în amurg 

   Şi-nchis e între cruci de ram, 

   În mine şi-n afară plâng, 

   De plâns nici stele nu mai am. 

   Dansează sufletul în noi, 

   Chihlimbării poteci mi-apar... 

   Împerecheaţi doi câte doi, 

   Se-aprind îndrăgostiţi de jar. 

   Flori ruginii se-aprind pe ram – 

   Un suflet într-un dans etern... 

   Şi noi am fost... şi noi eram, 

   Taina aceluiaşi însemn. 

   De plâns nici stele nu mai am, 

   E doliul risipit în noapte. 

   Zbor şi privesc... Pe lângă geam 

   Trec râuri lungi de frunze moarte. 

   S-a stins şi ultimul poem, 

   E iar explozie-n cuvinte, 

   Azi îţi las ultimul însemn, 

   Apoi voi adormi cuminte... 

   De plâns nici stele nu mai am, 

   În mine şi-n afară plâng, 

   Şi-nchis e între cruci de ram... 

   E geamul pleoapă în amurg... 

   S-a scuturat frunza din ram, 

   quasarii, de astăzi iar sunt goi, 

   Cad ploi la margine de geam,

   Dansează sufletul în noi. 

   Plutesc  cu dor şi drag, zbor 

   spre cer, spre desfrunzite stele. 

   M-alină ne-ncetat un dor 

   un gând ascuns  prin vis de iele; 

   aş vrea să-l ştiu, 

   dar nu-l cunosc... 

   căci e departe 

   Este-n stele 

   şi numai astrele îl ştiu. 

   Să merg încet pe scară 

   să iau ce nimeni nu ar lua. 

   O stea! 

   Nu povară 

   Plutesc  cu dor şi drag, zbor 

   spre cer, spre desfrunzite stele. 

   Este un vis visat de greu dor 

   sunt gândurile goale ale mele.

   Zburdă prin minte,

   Pe drum neumblat. 

   Petale de g ânduri 

   Visând nemurire; 

   Suflet în rânduri, 

   Rămas amintire. 

   Călător printre stele 

   Pe aripi d e vis; 

   Gânduri rebele 

   Plut ind spre abis. 

   Om visător, 

   De neînţeles; Frumos, iubitor 

   Se scaldă în vers... 

   Erou n e-nfricat 

   De timpuri uitat; 

   Se avântă în zbor 

   Spre viitor...

   Meditatia linisteste mintea, simturile, atunci se deschide ochiul mintii, glanda pineala si vedem fara sa vedem adevarul, trecutul sau viitorul din prezentul continuum. Prin relaxare si lacrimare ne ridicam vibratia,, suntem in echilibram cu planeta pamant.

   Zbor de dor spre stele desfrunzite 

   Zboară sufletul dor din noi,  

   Curg ploi la margine de geam,  

   Quasarii desfrunziţi iară sunt goi,  

   S-a scuturat frunza din ram.  

   E geamul pleoapă în amurg  

   Şi-nchis e între cruci de ram,  

   În mine şi-n afară plâng,  

   De plâns nici stele nu mai am.  

   Zboară sufletul dor din noi,  

   Chihlimbării stele mi-apar...  

   Împerecheaţi doi câte doi,  

   Se-aprind îndrăgostiţi de jar.  

   Sori ruginii se-aprind pe ram   

   Un suflet într-un zbor etern...  

   Şi noi vom fi... şi noi eram,  

   Acelaşi zbor de dor etern.  

   De plâns nici stele nu mai am,  

   În mine şi-n afară plâng,  

   Şi-nchis e între cruci de ram...  

   E geamul pleoapă în amurg...  

   S-a scuturat frunza din ram,  

   quasarii desfrunziţi iară sunt goi,  

   Curg ploi la margine de geam, 

   Zboară sufletul dor din noi.  

   Misterul dintr- o stea!  

   Plutesc  cu dor, zbor  

   spre cer, spre desfrunzite stele.  

   M-alină ne-ncetat un dor  

   un gând ascuns  prin vis de iele;  

   aş vrea să-l ştiu, dar nu-l cunosc...  

   căci e departe ,este-n stele  

   şi  doar astrele îl cunosc.  

   Eu ma încred în ele. 

   Plutesc  din dor, zbor  

   spre cer, spre desfrunzite stele.  

   De teamă să nu mor 

   Om visător, călător printre stele 

   Pe aripi de vis;  

   Frunze  de gânduri  rebele  

    Zbor spre abis.  

   Rup nemurire din ele. 

   Plutesc  de dor, zbor  

   spre cer, spre desfrunzite stele.  

   Este un vis  de dor  

   sunt gândurile goale ale mele. 

   Urc tiptil, tiptil pe scară  

   să iau ce nimeni n-ar putea.  

   Să gust dulcea povară  

   Misterul dintr- o stea! 

   Salomeo, Salomeo!

   Dincolo de poarta speranței, 

   liniștea simțurilor materiale. 

   Ea găsește cheia înțelepciunii. 

   Cel ce vorbește nu știe; 

   cel ce știe nu vorbește! 

   Legile supreme nerostite,. 

   Chei descuietoare de 

   uși ce conduc spre adevăruri. 

   Ușa-i nedeschisă, 

   cheia pare atât de măreață. 

   Lucrurile în spatele-i 

   sunt de nevăzut 

   Toate cheile, toate simbolurile materiale 

   sunt manifestări, prelungiri ale 

   Legii Supreme și a Adevărului, 

   O viziune ne trece dincolo de văl. 

   Toate lucrurile din toate Universurile 

   se mișcă conform unei singure Legi. 

   Legea care guvernează mișcarea Planetelor 

   nu este mai imuabilă decât Legea 

   care guvernează manifestarea omului în aceasta lume. 

   Legea responsabilă de formarea omului 

   ca ființă materială. 

   Dincolo de poarta speranței 

   este marea căutare a Luminii, 

   a Vieții și a Iubirii, 

   din plan material. 

   către cel Ultim 

   Fuziunea completă cu Universala Conștiință. 

   Întunericul și lumina sunt de același fel, 

   diferă doar în aparență. 

   Căci amândouă provin din sursa primordială. 

   Întunericul înseamnă dezordine. 

   Lumina înseamnă Ordine. 

   Întunericul transformat e lumina Luminii. 

   Acesta este, copiii mei, scopul vostru ca ființe:

   Transformarea întunericului în lumină. 

  Haideti sa renuntam la 200 de ani de progrese medicale in domeniul virusologiei si bacteorologiei in numele

  libertatii absolute. Sa revenim la mortalitatea caracteristica acelor vremuri. Sa introducem nesiguranta, anarhia si sa asistam la descompunerea civilizatiei moderne.  

  Autorul se pare ca nu mai rezista psihic la stresul de altfel real din ultimile luni si a luat_o pe aratura.

  Aparatul de stat este desigur la un nivel submediocru dar este cel pe care il meritam, si inca functioneaza nu putem renunta la el. 

  1. Nu renunțăm la progresele medicinii și ale științei, ne opunem mistificarii care insulta bunul simt, inteligenta, cultura generala, experienta. La astea nu vrem sa renunțăm, doar pt ca asa vor impostorii ăștia care au un arsenal de convingere la îndemână-presa de un anume fel-și mai au și metodele serviciilor în slujba lor. E atât de vizibil, dar trebuie un mic efort.

   Cu totii nu mai rezistam psihic intoxicarii cu stiri negative promovate de sistem cu ajutorul Mass-media. Dictatura medicala la nivel planetar este un tretext pentru control nu pentru o lume mai buna, mai justa, o lume fara arme, cu grija fata de toate fiintele.

   Paza buna trece primrejdia rea. sa nu uitam ca traim in simbioza cu microbiomul planetei,Lipsa de echilibru cu ecosistemul, cu plantele si animalele duce la dezechilibru, la boala. 

   Acum sunt îngrijorat de faptul ca este posibil ca testele covid-19 să conțină de fapt și vaccinul, într-o formă de nano particule care să fie introduse în nas sau gură odată cu efectuarea testului.

   Nu doar să îți colecteze celule ADN dar să îți inoculeze și virusul în sine, așa cum s-a întâmplat într-o serie de cazuri în diferite țări cu testele contaminate cu covid-19. 

   Amintiți-vă de Bill Gates care spunea ca va pune vaccinuri în țânțari sau în apa potabilă din rețeaua publică, în felul acesta este ușor să pună un vaccin pe care îl vor administra oamenilor sub acoperirea că este doar un test. 

   Acesta este motivul pentru care se dorește testarea masivă a populației. La fel cum era acel cub de zahăr care conținea vaccinuri din anii 50/60 mă gândesc ca nu doar infectează oamenii cu acest virus, dar vor introduce și vaccinul în testare…” 

   Dr. Camelia Smicală: „Este imposibil de obținut vaccin pentru retrovirusuri, iar carantina este cea mai proastă măsură în acest caz!!!”

   Potrivit televiziunii, persoane care deţin astfel de certificate – ce nu au fost emise de către laboratoare acreditate – schimbă numele şi alte date esenţiale şi le vând celor care vor să intre în Grecia. 

   Autorităţile elene sunt la curent cu aceste certificate false şi intenţionează să efectueze teste aleatorii turiştilor, la frontieră. 

   ”Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru Covid-19, pentru SARS-CoV-2, este tratamentul cu un tip de cortizon, Dexametazona, care este folosit de 40-50 de ani lejer, era folosit în cazurile grave, era folosit uzual. Acum s-au făcut studii care au dovedit că, în cazul Covid-ului, scade mortalitatea cu vreo 30 și ceva la sută pentru pacienții care sunt pe ventilație și doar cu vreo 25% pentru pacienții care nu sunt pe intubare și ventilație mecanică. Efectul lui era foarte clar cunoscut, dar nu aveau dovada”, a declarat profesorul Cristian Vlădescu

   Locul de unde a început totul. o mină din sud-vestul Chinei, infestată cu lilieci și șobolani. Șase bărbați care lucrau aici s-au îmbolnăvit grav în 2012, printre simptomele prezentate de ei numărându-se febra, tusea și pneumonia. Trei dintre mineri au murit.

   Descoperire uluitoare făcută de cercetători. Se pare că urme ale virusului care provoacă pandemia Covid-19 au fost descoperit în China încă din anul 2013. Omenirea n-a avut habar, însă, de Covid-13, un secret bine păstrat de autoritățile de la Beijing. 

   Anchetă de amploare a jurnaliștilor de la The Times. Aceștia scriu că oamenii de știință chinezi știau încă din urmă cu șapte ani despre un virus asemănător cu cel care provoacă Covid-19. 

   Jurnaliștii The Times scriu că mostra respectivului coronavirus (Covid-13) ar fi fost păstrată în mare secret în cel mai mare laborator din lume, Institutul de Virologie din Wuhan. Adică, fix în orașul în care a izbucnit pandemia Covid-19 la finalul anului trecut!

   Mai mult, scriu ziariștii de la Times, la Institutul de Virologie din Wuhan s-ar fi efectuat experimente de mare risc, prin care oamenii de știință au încercat să înțeleagă mecanismele declanșării unei pandemii. Astfel s-a ajuns ca la Wuhan să fie aduse mostre de coronavirus culese din toată China. 

   Trump acuză: Covid-19, scăpat din laboratorul din Wuhan! 

   Virusii sunt paraziți care nu au capacitatea de a se reproduce singuri, așa că preiau controlul asupra celulelor noastre pentru a ajuta la îndeplinirea acestei sarcini. „Înțelegând modul în care SARS-CoV-2 ne controlează metabolismul, putem contracara controlul virusului și să îl privăm de resursele de care are nevoie pentru a supraviețui”, a explicat Nahmias.

   Cei doi specialiști au ajuns la concluzia că medicamentul pentru scăderea colesterolului cel mai eficient împotriva COvid-19 este Fenofibrat (Tricor). Acest medicament permite plămânilor să ardă mai multe grăsimi, împiedicând astfel prinderea virusului de aceste celule prevenind astfel reproducerea SARS-CoV-2. Studiul a stabilit că tratamentul cu Fenofibrat a dus la dispariția virusului aproape complet după numai 5 zile. 

  Sunt departe rău de a aprecia clasa politica autohtona. Dar îmi pare ca asistam la puținele dați în care sistemul chiar funcționează. Un profesionist, domnul Arafat, știe ce are de făcut pentru a salva vieți. Partidul de opoziție ( un mod de a vorbi), gaseste ocazia de a legifera în termeni în care libertatea individuala este apărată. Trebuie sa iasă o lege care sa împace și capra și varza. Și va ieși. Parca e nevoie de ieșirea din starea de normalitate pentru a evidenția calitățile parlamentarismului autohton.

  1. daca le pasa de sanatatea populatiei nu acceptau experimentele BIG PHARMA cu medicamente care fad mai mult rau decat bine, ca orice medicament sintetic, ataca rinichii, ficatul si alte organe interne. Poluarea agraveaza simptomele oricarei boli. Nu ar mai polua mediul inclusiv organismul uman cu tot felul de practici si medicamente invazive. Natura are o solutie pentru orice boala. De ce nu se spune adevarul? De ce nu sunt scoase in fata aceste tratamente naturiste? Avem, se pare un remediu pentru toate virusurile si bacteriile din uleiuri naturale. Eu il voi achizitiona pentru a-l oferi celor fara resurse. Asa ar trebui sa procedeze si statul sa subventioneze suplimentele alimentare nu doar medicamentele, arme cu doua taisuri.

   Prin analizele care se fac nu se măsoară infecțiozitatea, ci dacă persoana respectivă are părți din virus, mort sau viu, în gât.

   „La un om testat pozitiv noi nu măsurăm infecțiozitatea sa, ci măsurăm dacă are bucăți de virus în gât. Viu sau mort. Oamenii pot elimina bucăți de virus din plămâni. De exemplu un om s-a vindecat. Două zile la rând face teste negative. După zece zile el poate să elimine virus mort din plămâni și testul său este pozitiv. Dar el nu mai poate infecta pe nimeni”, a explicat dr. Radu Ciornei. 

   Cum se află dacă un om este contagios sau nu 

    

   Dr. Ciornei a completat că singurul mod prin care se află dacă un om este contagios este fie prelevată cultură din exudatul faringian, iar apoi aceasta să fie cultivată. 

   „Dacă virusul se cultivă înseamnă că virusul e viu și omul acela poate contamina pe alții|" 

  Ma fratilor , cand avuram urgenta n-avuram masti , cand venira mastile nu mai avem urgenta ca detera unii de pamant cu catastifele cu legi .Ca se moare de grija noastra stim deci :) Da acu zic buna proasta de ce o stricara ? Legea zic .Adica de ce nu o reparara daca iera stricata ? Ca timp fu .Chiar fu .Adica , bag sama in prostia mea nu prea sa pricepura ? Da de ce nu intrebara ca si Suca zice , nea Marine , arata si mie cum drak repar trotineta ca ma grabesc la tanti Veta.D-aia zic cum drak reparam trotineta din capu unora ,ma fratilor ?

  1. Tot io ca uitai sa va zic destepti oameni japonejii aia .Cum facura ei de nu priponira multimea da le iesi bine zic .Toti cu carpe la gura cuminti o luna si dai cu teste din ceru gurii .Aia zic destepti .Sa luam si noi unii cu imprumut sa ne invete pe acilea cum sta treaba.Hai sa traim bine sau bine ca traim !

  Acest lucru va avea loc cand se vor schimba polii magnetici ai Pamantului. Acest lucru are loc ciclic.Ultima inversare a polilor magnetici, adică atunci când Polul Nord a devenit Polul Sud, a fost determinată ştiinţific prin cercetarea rocilor şi ar fi avut loc acum 780.000 de ani.Polii magnetici ai Pământului se inversează mai repede, au descoperit cercetătorii Agenției Spațiale Europene, după ce au măsurat că viteza de deplasare a Polului Nord a crescut de 4 ori în ultimii 30 de ani.

  În plus, magnetismul Pământului slăbește, iar acolo unde apar anomalii puternice, ajung pe sol cantități mai mari de radiații solare și particule dăunătoare. 

  De magnetism depind comunicaţiile, transporturile aeriene şi maritime, tot ce foloseşte busola, sau dispozitive cu GPS. Păsările călătoare, albinele şi rechinii sunt dependente de acest fenomen. 

  De echilibrul magnetic depinde si echilibrul omului. Virusi din spatiu pot patrunde sprin sparturile magnetosferei, radiatiile produc furtuni terestre dar si schimbari climatice cu dezghetarea ghetarilor si ridicarea nivelului oceanului planetar. Odata cu ghetarii se dezgheata si virusuri necunoscute oamenilor contemporani. 

  Ascultă, omule, în Marea căutare a Luminii Vieții și a Iubirii, cuvintele mele pline de înțelepciune. 

  Pregătește- te iar Lumina ta nu va fi umbrită. Omul s-a ridicat și a decăzut, la fel cum noile valuri de conștiință curg dinspre marele Abis de sub noi spre Soarele țelului său. 

  Voi, copiii mei, v-ați ridicat de unde vă aflați, adică cu puțin deasupra animalelor, 

  Iar acum sunteți cei mai măreți dintre oameni. 

  Totuși înaintea voastră au fost alții mai măreți decât voi. 

  Și, la fel cum alții, înaintea voastră au decăzut, 

  și voi veți ajunge la un sfârșit. 

  Iar peste tărâmul unde locuiți acum, barbarii vor veni iar Lumina se va ridica. 

  Uitată va fi înțelepciunea-străveche,dar va trăi totuși ascunsă oamenilor. 

  Adânc în inima Pământului se află floarea Vieții ,Sursa Spiritului 

  Care ține totul în forma proprie. 

  Află că Pământul e viu așa cum tu ești viu în propria-ți formă formată. 

  Floarea Vieții este precum propriul tău loc al Spiritului și curge prin Pământ 

  Așa precum al tău curge prin forma ta  

  Află, omule, că forma ta e duală, echilibrată în polaritate deși formată în propria formă. 

  Află că atunci când Moartea se apropie cu repeziciune de tine, 

  Acest lucru se întâmplă doar pentru că echilibrul tău este zdruncinat. 

  Se întâmplă doar pentru că un pol s-a pierdut. 

  Să știi că secretul vieții din Amenti este secretul refacerii echilibrului polilor. 

  Tot ceea ce există are formă și trăiește datorita Spiritului vieții din poli. 

  Nu înțelegi că în sufletul Pământului se află echilibrul tuturor lucrurilor care există 

  Și au ființă pe suprafața lui? Sursa Spiritului tău este atrasă din centrul pământului, 

  Căci în forma pe care o ai tu ești una cu Pământul. 

  Când vei fi învățat să-ți păstrezi echilibrul propriu 

  Atunci vei atrage echilibrul Pământului. 

  Vei exista atunci în același timp cu Pământul, 

  Schimbându-ți forma doar când se va schimba și Pământul. 

  Nu vei mai cunoaște moartea ci vei fi una cu această planetă, 

  Da, pe pământul pe care îl numiți Pământ,rase vor apărea și vor dispărea. 

  Uitați veți fi de copiii omului. 

  Voi vă veți fi mutat într-un spațiu-stelar dincolo de voi 

  Lăsând în urmă acest loc în care ați locuit. 

  Sufletul omului se mișcă mereu spre înainte,nefiind legat de nici o stea. 

  Ci îndreptându-se de-a pururi spre mărețul țel unde se va contopi cu Lumina Totului. 

  Să știți că veți merge mereu înainte,împinși de Legea cauzei și a efectului 

  Până când, în cele din urmă, ambele vor deveni Unu. 

  Da, omule, după ce vei fi dispărut,vor veni alții în locul unde ai trăit tu. 

  Învățătura și înțelepciunea vor fi uitate cu totul și doar amintirea Zeilor va supraviețui. 

  Așa cum eu sunt pentru voi un Zeu datorită învățăturii mele, 

  La fel și voi veți fi Zeii viitorului. 

  Datorită învățăturii voastre care va fi cu mult deasupra celei pe care o vor avea ei. 

  Aflați totuși că în toate epocile omul va avea acces la Lege oricând dorește. 

  Epocile viitoare vor fi martorele reînvierii înțelepciunii 

  Pentru cei care vor moșteni locul tău pe această stea. 

  Ei, la rândul lor, vor căpăta înțelepciune 

  Si vor învăța să alunge întunericul cu ajutorul Luminii. 

  Mult vor trebui să se zbată totuși de-a lungul epocilor 

  Pentru a se bucura de libertatea Luminii. 

  Apoi asupra omului se va abate marele război 

  Ce va cutremura Pământul și îl va îndepărta de la drumul său. 

  Da, iar apoi Frații Întunecați vor începe războiul dintre Lumina și întuneric. 

  Când omul va cuceri din nou oceanul și va zbura în aer cu aripi asemeni pasărilor; 

  Când va fi învățat să strunească fulgerul,atunci va începe timpul războiului. 

  Mare va fi bătălia, mare războiul dintre întuneric și Lumină. 

  Nații se vor ridica împotriva națiilor 

  Folosind forțele întunericului ca să distrugă Pământul. 

  Arme puternice vor nimici pământenii pana când jumătate din popoare vor dispărea. 

  Atunci vor veni fiii Dimineții și vor decreta pentru copiii oamenilor: 

  Oameni, încetați lupta împotriva fraților voștri! 

  Întunericul și lumina sunt de același fel, diferă doar în aparență. 

  Căci amândouă provin din sursa primordială. 

  Întunericul înseamnă dezordine.Lumina înseamnă Ordine. 

  Întunericul transformat e lumina Luminii. 

  Acesta este, copiii mei, scopul vostru ca ființe:Transformarea întunericului în lumină. 

  1. Magnetismul planetei protejează Pământul de particulele nocive dinspre Soare. Acesta a slăbit, în medie, cu 9% în ultimele două secole, iar în Atlanticul de Sud a fost descoperită o anomalie în care acest câmp magnetic este foarte slab. Punctele albe sunt adevărate bombardamente de radiaţii solare, asta a demonstrat chiar proiectul Agenţiei Spaţiale Europene numit SWARM, prin care trei sateliţi specializaţi măsoară cu precizie magnetismul.

   România este şi ea implicată în acest proiect, iar cercetătorii de la Institutul de Ştiinţe Spaţiale studiază în special magnetismul extern al Planetei, adică acei curenţi aflaţi în ionosfera, la altitudini de peste 100 de kilometri. Aceştia se pot intensifica, mai ales în timpul furtunilor magnetice, unele create de erupţiile solare. 

  " Orice razboi este de fapt un razboi impotriva nostra insine. Lupta este o parte a unei iluzii colective. Noi spunem ca vrem pace, dar vom continua sa alegem lideri care se angajeaza in razboi. Ne mintim singuri spunand ca sustinem drepturile omului, dar continuam sa cumparam produse fabricate in conditii abuzive, de exploatare. Spunem ca vrem aer curat, dar continuam sa poluam. Ne dorim ca stiinta sa ne vindece de cancer, dar nu dorim sa ne schimbam comportamentele auto-distructive obisnuite, care ne predispun la boala. Ingeniozitatea umana creeaza noi antibiotice doar ca sa descopere cum viclenia naturii face ca bacteriile sa devina tot mai puternice. Ne arata ca, in loc sa cocreem cu ea, tot timpul suntem impotriva ei prin toate mijloacele."

  1. "Ne dorim salvatori, dar nu suntem dispusi sa sfarsim pe "cruce" noi insine. Ce esti dispus sa platesti pentru a fi liber? IT IS NO MEASURE OF ONE'S HEALTH TO BE WELL ADJUSTED TO A PROFOUNDLY SICK SOCIETY."

   Asa este!

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro