Abonament gratuit

USDA: Producţia de porumb din SUA, la nivel record şi anul acesta

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Materii Prime /

USDA: Producţia de porumb din SUA, la nivel record şi anul acesta

Producţia de porumb a Statelor Unite ale Americii (cel mai mare cultivator mondial de profil) va fi una record şi anul acesta, conform celor mai recente estimări ale Departamentului Agriculturii de la Washington (USDA).

Datele oficiale anunţate zilele trecute arată că producţia de porumb a SUA va creşte la 14,032 miliarde buşeli (un buşel de porumb = 25,4 kilograme), faţă de recordul anterior, stabilit anul trecut: 13,93 miliarde buşeli. Analiştii aşteaptă chiar mai mult: 14,25 miliarde buşeli. Aproximativ 73% din producţia de porumb a SUA beneficiază de calificativele "bun" sau "excelent".

USDA mai preconizează că randamentul culturilor de porumb va fi de 167,4 buşeli/acru, faţă de 165,3 buşeli/acru, cât preconiza în iulie. Analiştii anticipează un randament de 170,2 buşeli/acru.

USDA aşteaptă ca stocurile mondiale de porumb să însumeze, la finele anului agricol 2014-2015, 187,82 milioane de tone, comparativ cu 188,05 milioane de tone, cât era estimarea lansată în iulie. Analiştii prevăd un nivel al stocurilor mondiale de porumb de 192,43 milioane de tone pentru anul curent.

"Recolta arată minunat, aproape ideal", susţine, citat de Bloomberg, Michael Pitts, director de departament în cadrul "National Australia Bank" Ltd. Acesta adaugă: "Acum nu prea mai are ce să creeze un impact negativ asupra pieţei porumbului. Suntem pregătiţi să recoltăm".

Marţi, după lansarea noilor estimări ale USDA, preţul futures al porumbului cu livrare în decembrie a scăzut la Chicago Board of Trade (CBOT). Pe parcursul zilei respective, cotaţia a pierdut până la 2,8%, însă la finele sesiunii bursiere, preţul a fost cu 0,2% mai mare decât cel de luni, în condiţiile în care investitorii analizau cele anunţate de USDA, raportat la cererea şi livrările din domeniu.

Ieri, la ora 09:42, cotaţia porumbului scăzuse cu 0,3% la CBOT, atingând 3,68 dolari/buşel. În ultimul an, preţul porumbului a pierdut 18% pe piaţa americană, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora recolta de profil a SUA va fi una record şi va alimenta stocurile mondiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS