Abonament gratuit

Vântul schimbărilor inutile adie, din nou, în Educaţie

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură /

Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu

Schimbarea schimbărilor, aceasta este principala grijă a celor care conduc educaţia. O parte dintre elevi tocmai au primit o nouă lovitură, dată de minister în numele reformelor ulterioare.

Federaţia sindicatelor "Spiru Haret" a anunţat că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin prin care "dinamitează admiterea în liceu", schimbând calendarul admiterii, deşi unele etape sunt deja în des-făşurare. Sindicaliştii spun că astfel Ministerul Educaţiei amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea naţională, şi se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale: "Ceea ce a făcut Ministerul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice. Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis pe 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în des-făşurare. Actul normativ nu a fost dis-cutat în prealabil cu niciun partener social. Prin acest document, Ministerul Educaţiei Naţionale amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea naţională. Ceea ce a făcut Ministerul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice. Sunt părinţi care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-şi înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaţionale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în Bucureşti, de mâine, liceele ar trebui să-şi prezinte oferta. Însă, unităţile de învăţământ nu au aprobate cifrele de şcolarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârşitul lunii mai".

Federaţia "Spiru Haret" solicită anularea Ordiului 3995/13.05.2019. În condiţiile în care MEN nu va reveni asupra actului normativ, federaţia, în colaborare cu asociaţiile de părinţi şi elevi, va demara acţiuni de protest.

Ministerul Educaţiei Naţionale a informat că rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019 - 2020. Potrivit MEN, pentru probele de verificare a aptitudinilor şi a cunoştinţelor de limbă modernă şi maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 şi 14 mai, iar desfăşurarea probelor pentru perioada 15 - 17 mai. Mişcarea personalului didactic se realizează, de asemenea, după calendarul deja aflat în vigoare, conform Ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin Ordinul 3.886/11.04.2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie