Abonament gratuit

VIDECONFERINŢA BURSA "FONDURILE EUROPENE" / ANDREI BACIU, SECRETAR DE STAT MINISTERUL SĂNĂTĂŢII:"Alocarea fondurilor europene din această perioadă ne permite să facem paşi reali în domeniul sănătăţii"

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Andrei Baciu

Andrei Baciu

Alocarea fondurilor europene, în această perioadă, şi oportunitatea pe care o avem la nivel de fonduri europene este realmente istorică şi ne permite să facem o schimbare de paradigm, să facem paşi reali în domeniul sănătăţii, susţine Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Domnia sa a subliniat importanţa resurselor financiare în domeniul sănătăţii: "Tot ceea ce ţine de tratamente se face prin alocarea unor resurse bugetare semnificative, care să ducă la descoperirea de noi molecule, noi tratamente, de noi abordări terapeutice care să facă dintr-o boală incurabilă, una perfect gestionabilă. Avem nenumărate exemple în acest sens din trecut. Trăim aceeaşi paradigmă şi avem aceleaşi aşteptări şi în momentul de faţă cu privire la un tratament care să neutralizeze prezenţa virusului SARS-CoV-2 în organism sau un potenţial vaccin unde mai multe companii sunt pe final de proceduri, iar cercetătorii speră să ajungă cât mai repede la o aprobare".

Totodată, Andrei Baciu consideră că este esenţial să ai resurse financiare care să susţină toate demersurile pe care ţi le propui, altfel toate aceste chestiuni se vor desfăşura condiţionat de alocările financiare pe care şi le poate dezvolta Guvernul României.

"Este realmente pentru noi un punct istoric în care trebuie să ne pregătim şi să nu mai repetăm greşelile din trecut şi să reuşim să atragem toate resursele europene disponibile pentru perioada 2021-2027", a afirmat secretarul de stat.

Oficialul Ministerului Sănătăţii a mai spus că în presă au fost vehiculate sume importante, dar cert este că acestea s-au alocat numai la nivel european pentru a susţine acest proces de cercetare şi găsire a unui tratament/vaccin anti-Covid.

"Trebuie să înţelegem importanţa unor resurse în oglindă, proporţionale cu nevoile. Ne este dificil ca ţară să facem faţă într-o competiţie internaţională unde celelalte ţări au bugete semnificativ mai mari. (...) Oportunităţile pe care le avem cu fondurile europene acum sunt esenţiale pentru dezvoltarea României, în special în domeniul sănătăţii. Eforturile făcute de domul preşedinte Klaus Iohannis, de domnul ministru al Fondurilor Europene şi de premierul Ludovic Orban sunt decisive şi de importanţă istorică", a mai spus Andrei Baciu.

Domnia sa a enumerate câteva proiecte pentru care vor fi alocate fonduri europene: cele trei spitale regionale, un spital judeţean la Sibiu, dar şi Institutul Cantacuzino.

Secretarul de stat a subliniat importanţa acestei perioade, până la finalul anului, care este esenţială şi trebuie să ne aliniem astfel încât odată cu intrarea în noul exerciţiu financiar european să fim pregătiţi şi să nu pierdem nicio secundă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

25 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0969
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4927
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4563
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie