VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / SORIN ELISEI, DELOITTE ROMÂNIA:"Liberalizarea preţului de achiziţie pentru furnizori nu s-a întâmplat în realitate"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 ianuarie 2021

Sorin Elisei

Sorin Elisei

Liberalizarea preţului de achiziţie pentru furnizorii de energie electrică nu s-a întâmplat în realitate, a spus Sorin Elisei, director consultanţă pe energie la Deloitte România. Acesta a precizat că autorităţile au promis un draft de modificare a Legii Energiei în acest sens undeva la 15 ianuarie, însă până acum proiectul de modificare nu a fost publicat în dezbatere publică.

Elisei a afirmat: "Punctez din punctul meu de vedere un aspect general: în realitate, liberalizarea preţului de achiziţie nu s-a întâmplat. Nu avem mecanisme contractuale aliniate pe Directiva 944 şi Regulamentul 943. Înţeleg că şi s-a promis un draft de modificare a Legii Energiei în acest sens undeva la 15 ianuarie. Suntem pe 26 ianuarie, eu nu l-am văzut în consultare publică. Mesajul meu este următorul, legat de beneficiile liberalizării: liberalizarea la capătul vânzării poate să producă nişte avantaje, (dar) liberalizarea ca atare, ca proces integrat, îşi produce adevăratele beneficii atunci când şi achiziţia şi vânzarea au nişte mecanisme în funcţie de care să judecăm corect toţi participanţii la piaţă. Şi producători şi furnizori, şi consumatorii să fie foarte mulţumiţi".

Reprezentantul Deloitte a mai spus că la sfârşitul lunii septembrie 2020 furnizorii aveau pe fiecare linie telefonică câte 2.000 de clienţi casnici care solicitau informaţii.

"Ce aş mai vrea să adaug: am văzut o preocupare în discursuri vizavi de comunicarea cu acea parte a populaţiei care nu are neapărat acces la internet sau nu este foarte deprinsă să utilizeze canalele digitale. Eu aş invita lumea să se uite puţin pe standardele de performanţă, pe indicatorii furnizorilor, şi să vadă în fapt câte linii telefonice gratuite există disponibile pentru consumatorii din portofoliile furnizorilor şi vă spun că la sfârşitul lunii septembrie a lui 2020 aveam, în funcţie de regiune, 2.000 de clienţi casnici per linie telefonică gratuită în cazul unui furnizor şi ajungem la aproape 20.000 de clienţi casnici per linie telefonică gratuită în cazul unui alt furnizor", a conchis Elisei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca suni la Enel nu răspunde nimeni.

    Nici pe internet. 

    Și atunci cum drku sa semnezi contracte noi, la tara sau orașe mici unde nu au niciun fel de birouri, doar distribuție

    1. Suni la alt furnizor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb