ZIARUL BURSA

27 ianuarie 2021
Ediţia din 08.12.2023
Niculae Havrileţ

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / NICULAE HAVRILEŢ, SECRETAR DE STAT, MINISTERUL ENERGIEI"Consumatorii de energie electrică trebuie să iasă din captivitatea serviciului universal"

A.V.Companii / 27 ianuarie 2021

"Piaţa liberă nu este un deziderat politic, ci o lege a naturii"  

"Numărul furnizorilor de energie va creşte"

Preocuparea actuală din sectorul energiei electrice este ca toţi consumatorii să treacă pe piaţa concurenţială, iar cel mai important este ca aceştia "să se elibereze de captivitate", potrivit lui Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Zoltan Nagy-Bege

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / ZOLTAN NAGY-BEGE, VICEPREŞEDINTE ANRE:"Scandalul liberalizării pieţei de energie - cauzat de creşterea de preţ, nu de lipsa informării"

George MarinescuCompanii / 27 ianuarie 2021

Furnizorii, singurii obligaţi la informarea consumatorilor  

Vicepreşedintele ANRE susţine că obligarea furnizorilor la oferirea celui mai mic preţ existent pe piaţa liberă ar fi echivalat cu o nouă OUG 114

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie (ANRE) nu are nicio culpă în actualul scandal al liberalizării pieţei la energie electrică, susţine Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele instituţiei publice, care s-a declarat nemulţumit de presiunea pusă asupra acesteia în ultimele două luni.

Bogdan Badea

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / BOGDAN BADEA, PREŞEDINTELE DIRECTORATULUI HIDROELECTRICA:"Anumite zone de interes şi-ar dori să continuăm cu piaţa reglementată"

V.R.Companii / 27 ianuarie 2021

"Resimţim şi astăzi efectele Ordonanţei 114/2018" 

Apariţia Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 114/2018 a dus piaţa energiei electrice acolo unde era anterior liberalizării din anul respectiv, spune domnul Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, subliniind: "Constat că anumite zone de interes şi-ar dori să continuăm cu piaţa reglementată pentru că este foarte uşor să ai o intrare de marfă la un preţ reglementat, fără să ai vreun risc; este foarte uşor să ai un portofoliu de clienţi la un preţ reglementat şi un profit reglementat, numai că eu cred că nu mai suntem într-o astfel de epocă, iar asemenea metode de a gestiona anumite pieţe sunt mai degrabă specifice anilor 1990. Suntem în anul 2021, discutăm despre o piaţă unică europeană, despre regulamente europene tot mai stricte, care toate concură către o piaţă liberă.

Cătălina Popa

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / CĂTĂLINA POPA, DIRECTOR EXECUTIV VÂNZĂRI ELECTRICA:"Liberalizarea pieţei de electricitate a rupt graniţa impusă furnizorilor"

E.O.Companii / 27 ianuarie 2021

Liberalizarea pieţei de electricitate a condus la dispariţia unei graniţe impuse furnizorilor, susţine Cătălina Popa, director executiv de vânzări în cadrul Electrica. Domnia sa menţionează că, acum, Electrica Furnizare are ocazia să îşi prezinte ofertele oriunde în ţară. Printre altele, Cătălina Popa a mai precizat că Electrica Furnizare le-a oferit clienţilor mai mult timp, până la 31.08.2021, pentru a-şi alege o nouă ofertă şi a oferit un discount tuturor celor care doresc să treacă în piaţa concurenţială, simplificând, totodată, şi procesele prin care se poate face acest lucru.

 Claudia Griech

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / CLAUDIA GRIECH, DIRECTOR GENERAL ADJUNCT AL E.ON ENERGIE ROMÂNIA:"Liberalizarea pieţei de energie vine cu oportunităţi atât pentru client, cât şi pentru furnizor"

A.T.Companii / 27 ianuarie 2021

Liberalizarea pieţei de energie este un lucru dorit şi aşteptat de furnizori pentru că vine cu oportunităţi atât pentru client, cât şi pentru furnizor, a declarat Claudia Griech, director general adjunct al E.ON Energie România.

Silvia Vlăsceanu

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / SILVIA VLĂSCEANU, DIRECTOR GENERAL ACUE:"Procesul de schimbare a furnizorilor trebuie îmbunătăţit"

G.M.Companii / 27 ianuarie 2021

Obligaţia furnizorilor de ultimă instanţă de oferire pentru clienţii casnici a serviciului universal până când aceştia vor alege cu care furnizor vor încheia noul contract, a creat costuri ce s-au reflectat în creşterea preţului la factura electrică, susţine Silvia Vlăsceanu, director general al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).

Cerere mare, vaccin ioc!

CAMPANIE BLOCATĂ DE LIPSA DOZELORCerere mare, vaccin ioc!

I.Ghe.Politică / 27 ianuarie 2021

Campania naţională de vaccinare anti-Sars-Cov 2 se dovedeşte a fi un mare eşec. Nu din prisma cererii - pentru că peste un milion de cetăţeni au decis deja să fie vaccinaţi - ci din prisma lipsei dozelor de vaccin necesare şi a bramburelii programărilor din etapa a II-a. Din această cauză mii sau poate zeci de mii de persoane cu boli cronice nu vor fi vaccinate până probabil în luna mai sau în vară.

Ludovic Orban, preşedintele PNL până la toamnă

Ludovic Orban, preşedintele PNL până la toamnă

I.Ghe.Politică / 27 ianuarie 2021

Congresul Partidului Naţional Liberal va avea loc cel mai probabil în septembrie-octombrie, din cauza pandemiei care nu permite acum evenimente cu participare fizică mare, a declarat, ieri, Ludovic Orban, preşe­dintele formaţiunii politice.

Recalificarea forţei de muncă - soluţie pe plan global, dezastru local

Recalificarea forţei de muncă - soluţie pe plan global, dezastru local

O.D.Miscellanea / 27 ianuarie 2021

Iadul este pavat cu bune intenţii şi în ceea ce priveşte piaţa muncii. O soluţie globală, recalificarea forţei de muncă, este, potrivit autorităţilor din ţara noastră, un dezastru pe plan naţional, din multiple cauze. Dacă la Forumul Economic Mondial se discută de recalificare ca despre o şansă de a creşte PIB-ul global, ministrul Muncii din ţara noastră afirmă că s-au cheltuit fără folos sume mari pe cursuri de calificare/recalificare.

Ion Lungu

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / ION LUNGU, PREŞEDINTELE AFEER:"Consumatorii să fie atenţi la clauzele personalizate din contractele de furnizare"

E.O.Companii / 27 ianuarie 2021

Procesul de liberalizare a pieţei de electricitate este o revenire la situaţia de acum doi ani, când au fost făcuţi primii paşi în acest sens, cu unele deosebiri, potrivit lui Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER).

Vorbe rău şi bine potrivite

Cornel CodiţăEditorial / 27 ianuarie 2021

Cornel Codiţă

Una dintre cele mai severe, păguboase social şi aparent neprovocate prăbuşiri din peisajul veşniciei noastre, pe care o numim, grijuliu eufemistic, tranziţia post-decembristă, este gazetăria.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Sorin Elisei

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / SORIN ELISEI, DELOITTE ROMÂNIA:"Liberalizarea preţului de achiziţie pentru furnizori nu s-a întâmplat în realitate"

M.G.Companii / 27 ianuarie 2021

Liberalizarea preţului de achiziţie pentru furnizorii de energie electrică nu s-a întâmplat în realitate, a spus Sorin Elisei, director consultanţă pe energie la Deloitte România. Acesta a precizat că autorităţile au promis un draft de modificare...

Teofil Mureşan

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / TEOFIL MUREŞAN, PREŞEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE E-INFRA:"Focusul consumatorului casnic ar trebui să fie pe preţ"

Mihai GongoroiCompanii / 27 ianuarie 2021

Focusul consumatorului casnic în contextul liberalizării pieţei de energie electrică ar trebui să fie pe preţul oferit de furnizori, a afirmat Teofil Mureşan, preşedintele Consiliului de Administraţie al E-INFRA, compania care deţine furnizorul...

Iulian Harpa

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / IULIAN HARPA, MANAGING PARTNER, HIM PUBLIC AFFAIRS:"Liberalizarea pieţei de energie nu mai suporta amânare, ţinând cont de schimbările rapide de la nivel european"

A.T.Companii / 27 ianuarie 2021

Liberalizarea pieţei de energie este importantă şi nu era oportun să o mai amânăm având în vedere că procesele şi tendinţele industriilor se schimbă cu rapiditate la nivel european, a declarat Iulian Harpa, Managing Partner, HIM Public Affairs.

MACRO NEWSLETTER 27 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 27 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 27 ianuarie 2021

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut peste aşteptări în ianuarie 2021. Indicele încrederii a scăzut până la 90,1 puncte, de la 92,2 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni a...

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo