VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / JEAN BADEA, CONSILIER ÎN MINISTERUL EDUCAŢIEI:"Resursa de internet este una dintre cele mai importante în actul educaţional"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 04 septembrie 2020

Jean Badea

Jean Badea

Badea: "Din cele 5000 de clădiri din sistemul educaţional care nu sunt conectate la internet, pentru 2800 de clădiri se vor face demersuri să fie conectate la internet până la data de 14 septembrie"

Din momentul în care segmentul de educaţie online ocupă un spaţiu mult mai mare - de la începutul pandemiei -, cele două domenii - telecomunicaţiile şi educaţia - şi-au consolidat relaţia, subliniază Jean Badea, Consilier al Ministrului Educaţiei şi Cercetării şi Şef Serviciu Informatizare în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În opinia domniei sale, este nevoie ca toate resursele pentru educaţia online să fie canalizate către unităţile de învăţământ şi către elevi şi cadrele didactice: "Resursa de internet este una dintre cele mai importante, având rolul să facă legătura între actorii din domeniu. Preocuparea Ministerului Educaţiei a fost aceea de a găsi modalităţi astfel încât resursa de internet să fie pusă la dispoziţia unităţilor de învăţământ, dar şi a elevilor.

Demersurile noastre au constat în identificarea unităţilor de învăţământ şi a zonelor care sunt lispsite de internet şi identificarea comunităţilor defavorizate din acest punct de vedere. Avantajul este că noi, ca ţară, ne situăm pe un loc bun din punct de vedere al accesului la internet".

Printre altele, oficialul a amintit că a fost constituit un grup de lucru la care au participat atât factori decidenţi, cât şi operatorii din domeniu, anunţând, în premieră, că, la nivelul grupului de lucru, s-a decis ca, din cele 5000 de clădiri din sistemul educaţional care nu sunt conectate la internet, pentru 2800 de clădiri se vor face demersuri să fie conectate la internet până la data de 14 septembrie. Aceste 5000 de construcţii fac parte din cele peste 22000 de imobile pe care ministerul le-a identificat în teritoriu ca fiind instituţii de învăţământ.

Jean Badea a mai declarat: "Şi în perioada în care cursurile au fost suspendate au fost găsite modalităţi alternative în zonele rurale, unde sunt cele mai multe probleme. Sperăm ca anul şcolar să ne prindă cu un număr cât mai mic de comunităţi unde nu există internet. Mai sperăm ca acolo unde nu va fi acces la internet, să se efectueze procesul de educaţie faţă în faţă, până când resursa tehnologică va ajunge în locaţia respectivă".

În final, domnul Badea a adus în discuţie memorandumul pe care Ministerul Educaţiei l-a încheiat cu cele două mari companii - Google şi Microsoft - pentru utilizarea aplicaţiilor în mediul educaţional, care permit realizarea actului educational într-un format structurat în formă digitală.

Domnia sa a mai menţionat că nu trebuie creată o legătură directă între resursa tehnologică şi neajunsuri de genul toaletei în curtea şcolii. În opinia domniei sale, este un lucru pozitiv faptul că resursa de internet a putut fi rezolvată, în unele zone, înaintea soluţionării problemelor legate de toaletele din curte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Jean Badea e un terminat care ne vorbește de virtuțile internetului în 2020 in loc sa ne spună de ce guvernul României nu a achiziționat nici macar o tableta din cele promise.

    Guvern de mincinoși, cu Orban în frunte, care și-o va fura la vot. 

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro