VIDEOCONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ / SILVIA DINICĂ, PREŞEDINTELE COMISIEI ECONOMICE DIN SENAT:"Trebuie să ajutăm consumatorii să iasă din starea de vulnerabilitate"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 septembrie 2021

Silvia Monica Dinică

Silvia Monica Dinică

Consumatorii vulnerabili trebuie ajutaţi nu printr-o soluţie superficială, ci printr-o soluţie care să îi ajute să iasă din această stare de vulnerabilitate, este de părere Silvia Monica Dinică, preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat. Parlamentarul a menţionat: "Avem, în acest moment, Legea consumatorului vulnerabil adoptată de Parlament şi este doar un prim pas, iar acesta nu poate fi singurul. Este important ca o parte din aceste proiecte să fie discutate în paralel. Să nu aşteptăm să livrăm o lege şi apoi să ne apucăm de un alt subiect, ci să ne apucăm de mai multe proiecte pe care să putem discuta. Cred că urgenţa este mai mult decât evidentă, nu mai trebuie justificată".

În opinia Silvei Dinică, trebuie să ieşim din sfera măsurilor de tipul ajutor social, iar aici trebuie neapărat ca instituţiile competente - Ministerul Energiei, ANRE - să se implice mai mult: "Trebuie găsit un mecanism care să nu însemne o pasare a responsabilităţilor de la un minister la altul, ci acestea să lucreze împreună. (...) La Legea consumatorului am observat că nu existau date şi aici avem o problemă. Cum facem rost de date şi care sunt datele relevante?"

Momentul liberalizării pieţei a coincis cu creşterea facturilor şi acest lucru s-a simţit mult mai mult în zona consumatorului vulnerabil, a mai evidenţiat domnia sa, menţionând: "Parlamentul trebuie să continuie proiectul sărăciei energetice şi pe cel al consumatorului vulnerabil, în sensul în care să stabilească în mod clar care este zona de informaţie necesară pentru a avea oferte transparente". Silvia Dinică opinează că e este nevoie de o discuţie independentă despre ceea ce se întâmplă în piaţa producătorilor şi furnizorilor.

"Este important sa avem proiectele scrise şi depinde de noi toţi să ne organizam. Discuţiile trebuie avute şi cu reprezentanţii Guvernului şi cu colegii parlamentari, întrucât pentru a trece un proiect de lege este nevoie de un număr suficient de voturi. Ca să livrăm legi, este important să existe trei componente - voinţă politică, subiecte asupra cărora să agreem să lucrăm şi ceea ce numim livrabil, pentru că un proiect de lege bun ajunge să producă efecte până la urmă".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Să transformam Valea Jiului într-un Silicon Valley, cu salarii peste 3000 de euro pe lună.

    "Sa facem din tun tractoare, Din atom lumini, izvoare, Din rachete nucleare. Pluguri de arat ogoare." 

    ... s - o și scoată...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro