"Whitbread" continuă să se extindă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 aprilie 2016

Profitul Costa a crescut cu 21 de milioane de lire în anul fiscal încheiat în 3 martie, la 153,5 milioane de lire.

Profitul Costa a crescut cu 21 de milioane de lire în anul fiscal încheiat în 3 martie, la 153,5 milioane de lire.

Lanţul Costa Coffee nu este de vânzare

Compania britanică "Whitbread" Plc, care operează hoteluri, restaurante şi cafenele, îşi continuă planurile de expansiune în Marea Britanie şi pe pieţele internaţionale, după ce a raportat creşterea cu aproape 12% a profitului său anual.

"Whitbread" are în proprietate hotelurile Premier Inn şi lanţurile Costa Coffee.

Alison Brittain, cea care a preluat funcţia de director executiv al "Whitbread" în luna ianuarie, şi-a exprimat sprijinul pentru ţinta stabilită de conducerea anterioară, respectiv de a avea, în anul 2020, circa 85.000 de camere de hotel Premier Inn în Marea Britanie şi vânzări de circa 2,5 miliarde de lire sterline în cafenelele Costa.

Anul trecut, "Whitbread" şi-a crescut ţintele de expansiune pe ambele segmente de afaceri (hoteluri şi cafenele), urmărind o expunere mai mare pe Londra, o concentrare principală pe brandul Premier Inn şi creşterea vânzărilor internaţionale ale cafenelelor Costa.

Ieri, Brittain a respins speculaţiile potrivit cărora compania pe care o conduce ar putea vinde lanţul Costa Coffee, care are aproape 3.000 de cafenele la nivel mondial, din care 2.000 în Marea Britanie.

"Whitbread a fost un proprietar însemnat al Costa şi, dată fiind evoluţia de până acum, respectiv planurile de viitor, nu există niciun motiv convingător să schimbăm structura acţionariatului Costa în acest moment", a declarat Alison Brittain.

Profitul de bază anual înainte de taxe al grupului a crescut cu 12% în anul fiscal încheiat în 3 martie, la 546 milioane de lire (792 milioane de dolari). Analiştii estimau 539 milioane de lire.

"Premier Inn şi Costa beneficiază de oportunităţile de creştere ale pieţei de profil, care sunt atractive, şi vom continua să capitalizăm aceste oportunităţi, prin dezvoltarea reţelei noastre", a subliniat Alison Brittain.

Vânzările totale ale hotelurilor Premier Inn au sporit cu 12,9% în exerciţiul fiscal încheiat recent, iar cele ale întregului grup "Whitbread" - cu 12%. Cifra vânzărilor Costa Coffee a crescut cu 15,9%. În Marea Britanie, cafenelele Costa şi-au majorat vânzările cu 2,9% în perioada menţionată.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro