Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Zentiva a finalizat achiziţia fabricii din Ankleshwar, India

S.B.
Companii /

Zentiva a finalizat achiziţia fabricii din Ankleshwar, India

Grupul Zentiva anunţă finalizarea achiziţiei unităţii de producţie din Ankleshwar, India, de la compania Sanofi. Prin definitivarea tranzacţiei, Zentiva îşi creşte numărul de unităţi de producţie deţinute integral la nivel mondial şi va putea să sprijine mai mulţi pacienţi cu medicamente generice de înaltă calitate, la preţuri accesibile, potrivit unui comunicat al companiei.

Nick Haggar, Chief Executive Officer al Zentiva, a declarat: "Suntem încântaţi să primim echipa Ankleshwar în familia Zentiva. Înregistrăm în continuare o dezvoltare susţinută, iar finalizarea acestei achiziţii reprezintă o etapă importantă pentru compania noastră".

"Avem o reţea solidă de producţie, în creştere, care, alături de noua capacitate de producţie, ne va permite să răspundem evoluţiei accelerate a cererii pentru medicamentele pe care le producem şi să creştem controlul asupra lanţului de aprovizionare, asigurând un flux continuu de livrare şi un răspuns rapid la nevoile pacienţilor.", a mai adăugat acesta.

Potrivit companiei, tranzacţia se încadrează în deciziile strategice de creştere ale Zentiva, valorificând achiziţiile anterioare - Creo Pharma în Marea Britanie, Solacium în România şi achiziţia operaţiunilor Alvogen din Europa Centrală şi de Est, finalizată în aprilie 2020. Această ultimă achiziţie din India se desfăşoară în paralel cu investiţiile curente, în valoare de mai multe milioane de euro, derulate la fabricile cheie ale Zentiva din Praga şi Bucureşti.

"Sunt mândru că echipa Ankleshwar va face parte din Zentiva (un grup care va deveni astfel şi mai puternic) şi că va fi integrată în strategia de creştere pe termen lung a organizaţiei", a adăugat Ashwani Sood, director al fabricii din Ankleshwar. "Ne bucurăm să contribuim la succesul Zentiva în obiectivul său de a răspunde cererii în creştere pentru medicamente accesibile de înaltă calitate."

Unitatea de producţie va fi susţinută de un nou birou afiliat - Zentiva India, în Mumbai.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. DIVIDENDE în România... Care a fost ultimul an în care sau dat?

  1. ai vazut cit cash au din profitul ultimilor ani!! ce crezi ca vor face cu el?

   vor da la minoritari cite o bombonica ca sa scape de ei

   si vor delista societatea de pe bursa, asa au tot cascavalul pentru ei 

   Nu am acțiuni la Zentiva cumpărate... ci doar certificatul acela de acționar din anii '90. Când au preluat cehii fabrica, au făcut oferta, dar eu nu am vrut să-l vând. Au dat câțiva ani dividendele cam 4-500 RON în total... oferta lor era 1100 RON minus comision broker. Am păstrat și la cele 5 SIF-uri certificatele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie