ZIARUL BURSA

02 decembrie
Greva foamei la "Oltchim"

Greva foamei la "Oltchim"

EMILIA OLESCUCompanii / 14 februarie 2013

UPDATE 13:40 

Furnizarea energiei electrice către combinatului Oltchim va fi oprită, din 15 februarie, de la ora 00.00, de către CET Govora, a decis, astăzi, Consiliul Judeţean Vâlcea, potrivit surselor de presă.

Ponta: "Vrem un acord rapid la Rompetrol"

Ponta: "Vrem un acord rapid la Rompetrol"

Piaţa de Capital / 14 februarie 2013

Guvernul continuă negocierile pentru vânzarea acţiunilor Rompetrol şi speră să ajungă la o înţelegere până luni, când este stabilit un nou termen în procesul pe această temă, iar în lipsa unui acord va decide instanţa, ceea ce însă ar putea genera "şi alte repercusiuni", a declarat premierul Victor Ponta.

Cristian Pârvan: "Se intenţionează abandonarea acelui impozit forfetar, care nu ar ţine cont decât de cifra de afaceri şi se doreşte aplicarea unui impozit pentru sectorul servicii care să echilibreze nevoia statului de a încasa taxe, în mod corect".

CRISTIAN PÂRVAN:"Autorităţile lucrează la textul impozitului forfetar"

Emilia OlescuCompanii / 14 februarie 2013

Autorităţile au mai făcut un pas în procesul de stabilire a impozitul forfetar - au încheiat dis­cuţiile cu mediul de afaceri şi au trecut la redactarea textului pentru o propunerere concretă în ceea ce priveşte acest tip de impozit, după cum ne-a spus Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Industria de gambling: "Să oprim declinul"

Industria de gambling: "Să oprim declinul"

OCTAVIAN DANCompanii / 14 februarie 2013

A doua ediţie a Conferinţei Române de Gambling se des-făşoară sub sloganul: "stop declinului". Operatorii din domeniu aşteaptă crearea unui cadru legislativ care să stimuleze această industrie, nu să o îngrădească.

Standard & Poor's a retrogradat Slovenia

Standard & Poor's a retrogradat Slovenia

V.R.Jurnal de criză / 14 februarie 2013

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a redus calificativul de credit al Sloveniei la "A-", de la "A", considerând că planul de sprijin anunţat de guvernul acestei ţări pentru băncile deţinute de stat va genera o datorie peste estimări.

Ungaria a vândut obligaţiuni de 3,25 miliarde dolari

V.R.Jurnal de criză / 14 februarie 2013

Ungaria a împrumutat, ieri, 3,25 miliarde de dolari în cadrul primei emisiuni de obligaţiuni în valută din ultimele 21 de luni, revenind pe piaţa internaţională după ce premierul Viktor Orban a abandonat ideea de a obţine sprijinul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Ediţia din 02.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Primăria Suceava majorează capitalul social al Termica SA

Primăria Suceava majorează capitalul social al Termica SA

Companii / 14 februarie 2013

Primăria Suceava va contracta un credit de 13 milioane de lei din trezorerie pentru plata arieratelor către societatea de termoficare Termica SA şi va majora cu 10 milioane de lei capitalul social al firmei, pentru a fi asigurat un echilibru...

Guvernul se împrumută de pe piaţa SUA

Macroeconomie / 14 februarie 2013

Guvernul a autorizat Ministerul Finanţelor să lanseze o serie de obligaţiuni pe piaţa SUA, a anunţat, ieri, premierul Ponta, care s-a arătat convins că dobânda cu care vor fi vândute bondurile va fi sub nivelul împrumuturilor anterioare de pe...

Ilie Botoş, la Cancelaria premierului Ponta

Politică / 14 februarie 2013

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, ieri, cu unanimitate de voturi, cererea fostului procuror general al României Ilie Botoş de detaşare la Cancelaria pri­mului-ministru.

Inflaţia, lichiditatea pieţei şi dobânzi

DRAGOŞ CABAT, analist efin.roMacroeconomie / 14 februarie 2013

În ianuarie, inflaţia lunară a fost de 1,34%. Mult, ca valoare în sine. Astfel de niveluri de inflaţie lunară am mai avut în perioada recentă doar în iulie 2010 (2,58%) şi septembrie 2012 (1,18%) şi este greu să ne înscriem în ţinte de inflaţie...

ING a avut un profit net de 1,43 miliarde euro în ultimele trei luni din 2012, în timp ce analiştii aşteptau 1,63 miliarde euro.

"ING Groep" taie încă 2.400 de posturi

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 februarie 2013

"ING Groep" NV, cea mai mare societate de servicii financiare din Olanda, va elimina 1.400 de locuri de muncă în ţara de origine şi 1.000 în Belgia, ca urmare a rezultatelor financiare sub aşteptări obţinute în ultimul trimestru din 2012.

Noua hală "de tineret" construită prin acest proiect este, de fapt, o fermă separată ce urmează să fie populată cu 80.000 de puicuţe de o zi, care, treptat, vor înlocui găinile din restul halelor.

O firmă din Braşov vinde ouă la automat

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 14 februarie 2013

O familie de medici veterinari din Bran a ajuns să conducă una dintre puţinele ferme de găini ouă­toare din România, care au supravieţuit regulilor stricte impuse de Uniunea Europeană.

Hotelul Aurelius se redeschide

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 14 februarie 2013

Hotelul Aurelius - Împăratul Romanilor a primit permisiunea de a-şi redeschide restaurantul, după ce a plătit o amendă de 50.000 de lei şi după ce a trecut de o nouă inspecţie a autorităţilor.

"Société Générale", pe pierderi

"Société Générale", pe pierderi

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 februarie 2013

"Société Générale" SA, a doua mare bancă din Franţa, a înregistrat pierderi în trimestrul al patrulea din 2012, ca urmare a deprecierii unor active şi a constituirii de provizioane pentru cheltuielile generate de litigii, conform Bloomberg.

Producătorul de pâine "Dobrogea" şi-a cerut insolvenţa

Mihaela Dalar StancaCompanii / 14 februarie 2013

"Dobrogea Grup SA", companie care activează de 50 de ani pe piaţa de morărit şi panificaţie din ţara noastră, a depus, la începutul acestei săptă­mâni, o cerere de intrare în procedura generală a insolvenţei, la Tribunalul din Constanţa.

Hunger strike at "Oltchim"

Hunger strike at "Oltchim"

EMILIA OLESCU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 14 februarie 2013

23 employees of the "Oltchim" plant are on hunger strike, starting on Tuesday, according to Corneliu Cernev, union leader, who went on to say, that at the moment, only 7-8% of the plant is still operational.

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo