ZIARUL BURSA

05 martie 2014
"Tentative de preluare ostilă a SIF-urilor, de către grupări de acţionari interesaţi"

EXCLUSIVITATE - FERCALĂ ÎL PÂRĂŞTE PE BÎLTEANU LA RUŞANU, ÎNTR-O SCRISOARE"Tentative de preluare ostilă a SIF-urilor, de către grupări de acţionari interesaţi"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 05 martie 2014

Grupările Cătălin Chelu, Dinel Staicu, Constantin Frăţilă, Gheorghe Iaciu, Dragoş Bîlteanu - date drept exemplu de preşedintele executiv al SIF3 Transilvania 

Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3 Transilvania, îi atrage atenţia preşedintelui ASF, Dan Radu Ruşanu, printr-o scrisoare, din 19 februarie, asupra modului de vot în cadrul Adunărilor Generale de la SIF-uri şi asupra propunerii de ridicare a pragului de deţinere, menţionând că, în ultimii zece ani, au existat tentative de preluare ostilă a SIF-urilor.

Se pare că Dan Radu Ruşanu nu a apucat să răspundă scrisorii lui Mihai Fercală, având în vedere că a fost pus sub urmărire penală de către DNA, în dosarul "Carpatica", şi arestat, ieri, pentru 29 de zile.

 Mircea Ursache, vicepreşedinte al ASF, a anunţat, în luna februarie, că reducerile de taxe nu vor fi spectaculoase.

Promoţie la taxele ASF, doar şase luni

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 05 martie 2014

Presată din toate părţile, inclusiv de la Ambasada SUA, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a răspuns cererilor pieţei să reducă taxele printr-o serie de promoţii tarifare, însă numai pentru şase luni, între 15 martie şi 15 septembrie 2014.

Scade numărul şomerilor în Spania

V.R.Jurnal de criză / 05 martie 2014

Numărul şomerilor înregistraţi în Spania a scăzut cu 1.949 în luna februarie, comparativ cu ianuarie, ajungând la 4,8 milioane, potrivit datelor Ministerului Muncii de la Madrid.

Ediţia din 05.03.2014
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
BRCI vrea încă doi membri în Consiliul de Supraveghere

BRCI vrea încă doi membri în Consiliul de Supraveghere

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 05 martie 2014 /

Directoratul ATE Bank România, instituţie de credit care se află în curs de schimbare a denumirii în Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI), convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) pentru extinderea componenţei Consiliului...

Timişoara împrumută 25 de milioane de euro de la IFC

ADRIAN DRĂGHICIBănci-Asigurări / 05 martie 2014 /

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a acordat, ieri, un împrumut de 112 milioane lei (aproximativ 25 milioane euro), pentru a susţine dezvoltarea infrastructurii municipale şi sociale din municipiul...

Adecvat şi legitim

Cornel CodiţăEditorial / 05 martie 2014

Cornel Codiţă

Sunt cuvintele cheie cu care Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite, a caracterizat, în şedinţa Consiliului de Securitate dedicată crizei din Crimeea, măsura creşterii masive a prezenţei militare ruseşti pe teritoriul Ucrainei.

MACRO NEWSLETTER 5 martie 2014

MACRO NEWSLETTER 5 martie 2014

Internaţional / 05 martie 2014

Preţurile producătorilor industriali din zona euro au scăzut peste aşteptări în ianuarie 2014, cu o rată lunară de 0,3%, după un avans de 0,2% în luna precedentă, iar declinul anual s-a accelerat până la 1,4%, de la 0,8% în luna anterioară.

City Dent pune accent pe turismul stomatologic

City Dent pune accent pe turismul stomatologic

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 05 martie 2014

Clinica stomatologică City Dent a format, începând cu anul trecut, un departament nou care se ocupă cu dezvoltarea turismului stomatologic. Acesta va avea ca principală preocupare atragerea potenţialilor pacienţi din Europa de Vest.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 05.03.2014

V.R.Revista Presei / 05 martie 2014

FINANCIAL TIMES

SUA iau în calcul sancţiuni pentru băncile ruseşti

Administraţia Obama are în vedere introducerea de sancţiuni bancare - după stilul celor aplicate Iranului -asupra unor instituţii financiare din Rusia, dacă Moscova va...

EC fines OPCOM and Transelectrica by EUR 1 million

E.D. (Translated by: www.silktrans.com)English Section / 05 martie 2014

The European Commission (EC) fined the energy exchange OPCOM and Transelectrica (TEL) by EUR 1 million for having abused its dominant position on the Romanian spot energy transactions market, breaching the European regulations in terms of...

Ziarul BURSA

18 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo