ZIARUL BURSA

10 septembrie 2019
Ilustraţie de MAKE

SEPTEMBRIE: AZI E 10, MÂINE-I 11Talibanii ameninţă că-i omoară pe americani

Adelina ToaderInternaţional / 10 septembrie 2019

Talibanii au ameninţat Statele Unite ale Americii (SUA) că le vor face "să sufere mai mult decât pe oricine altcineva", după decizia bruscă a preşedintelui american Donald Trump de a rupe negocierile legate de încetarea Războiului din Afganis­tan. Cu toate acestea, ambele părţi -atât SUA, cât şi Afganistanul - au lăsat uşa deschisă unei viitoare reluări a negocierilor, potrivit AFP.

Claudiu Creţu

CLAUDIU CREŢU, ADMINISTRATOR SPECIAL ELCEN:"RomInsolv dezinformează opinia publică"

A consemnat RAMONA RADUCompanii / 10 septembrie 2019

(Interviu cu domnul Claudiu Creţu, administrator special ELCEN) 

"Este esenţială asigurarea unui cadru legal stabil şi predictibil în ceea ce priveşte relaţiile contractuale dintre ELCEN şi compania de distribuţie"

Reporter: Care este soluţia pe care o vedeţi-sau la care se gândeşte ELCEN- pentru a remedia situaţia dintre cele două companii?

Claudiu Creţu: ELCEN are disponibilitatea de a asigura energia termică necesară populaţiei în condiţiile asigurării plăţii energiei termice şi a subvenţiei de către PMB.

Surse: Aramco, în ultimele pregătiri pentru listarea pe piaţa saudită

Surse: Aramco, în ultimele pregătiri pentru listarea pe piaţa saudită

A.V.Internaţional / 10 septembrie 2019

IPO-ul va avea loc anul acesta, conform surselor 

Arabia Saudită este aşteptată să ofere roluri principale băncilor de investiţii JPMorgan, Morgan Stanley şi National Commercial Bank pentru planificata ofertă publică iniţială (IPO) a grupului de stat Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

"Principalul obiectiv al Transelectrica pentru următorii zece ani îl reprezintă închiderea inelului de 400kV al României"

SUPLIMENT TRANSELECTRICA"Principalul obiectiv al Transelectrica pentru următorii zece ani îl reprezintă închiderea inelului de 400kV al României"

A consemnat MIHAI GONGOROICompanii / 10 septembrie 2019

(Interviu cu Marius-Dănuţ Caraşol, director-general Transelectrica) 

"Dorim să capitalizăm pe emisiunea de obligaţiuni lansată în 2013 şi să implementăm un nou program de emisiuni de obligaţiuni"

"Investiţiile viitoare vor fi finanţate din surse proprii şi din surse împrumutate, instituţii financiare internaţionale, băncile locale şi emisiuni de obligaţiuni"

"Situaţia SMART SA este în curs de rezolvare"

Reporter: Cum apreciaţi activitatea Transelectrica în această primă jumătate a anului 2019?

Marius-Dănuţ Caraşol: Anul 2019 este pentru Transelectrica un an al proiectelor ambiţioase, cu multe provocări, mai ales că ne aflăm la încheierea perioadei precedente de reglementare 2013-2019.

Transelectrica a realizat în primul semestru al anului 2019 circa 95% din volumul investiţiilor programate pentru această perioadă.

Harry cel Confuz

Cătălin AvramescuEditorial / 10 septembrie 2019

Cătălin Avramescu

Cititorii mei ştiu că mă ţin departe de unele subiecte. De regulă, explicaţia este simplă. Nu sunt în temă, ori nu mă interesează. Subiectele mondene, cu deosebire. Nu pot să înţeleg absolut deloc fascinaţia publicului pentru ele. Copil fiind, am văzut o revistă Paris Match. Era ceva acolo despre una dintre prinţesele de Monaco. Pagini despre pagini, zeci de fotografii... despre nimic. Cu ce s-a îmbrăcat la slujbă, cu cine a vorbit marţi, cu cine nu a vorbit tot marţi. De ce?...

Ediţia din 10.09.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Radiografia financiară a Transelectrica

SUPLIMENT TRANSELECTRICARadiografia financiară a Transelectrica

Valentin M. IonescuCompanii / 10 septembrie 2019

Transelectrica este operator unic pentru serviciul de transport al energiei electrice şi de sistem, pentru care deţine o rentă de monopol, fiind totodată administratorul pieţei de energie electrică (operator comercial) şi operator de măsurare a...

Bursele din lume

Bursele din lume

A.V.Internaţional / 10 septembrie 2019

London Stock Exchange 

-Titlurile International Airlines Group, deţinătorul British Airways, s-au depreciat cu 1,4% ieri după-amiază, la 424 pence. Piloţii British Airways au intrat, ieri, într-o grevă de 48 de ore, care a dus la anularea...

O nouă zi cu oscilaţii reduse la bursa locală

BVBO nouă zi cu oscilaţii reduse la bursa locală

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 10 septembrie 2019

O nouă şedinţă cu oscilaţii negative minore ale cotaţiilor bursiere s-a derulat ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), investitorii marcând o revenire uşoară în piaţă, în condiţiile în care, în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii,...

MACRO NEWSLETTER-10 Septembrie 2019

MACRO NEWSLETTER-10 Septembrie 2019

Macroeconomie / 10 septembrie 2019

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în august 2019, cu 130 de mii, după o creştere cu 159 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Grevă de 48 de ore la British Airways

Grevă de 48 de ore la British Airways

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 septembrie 2019

Aproape toate zborurile au fost anulate ieri 

Piloţii British Airways (BA) au intrat, ieri, într-o grevă de 48 de ore, care a dus la anularea zborurilor companiei aeriene britanice, acţiunea fiind generată de disputele salariale cu...

Ziarul BURSA

22 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo