MOODY'SSprijinul guvernului chinez pentru bănci va fi mai selectiv

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Sprijinul guvernului chinez pentru bănci va fi mai selectiv

Sprijinul guvernului chinez pentru băncile din ţară rămâne puternic, dar va deveni mai selectiv, potrivit agenţiei de evaluare financiară Moody's Investors Service, care preconizează că autorităţile de reglementare de la Beijing vor continua să reducă sectorul bancar din umbră.

Agenţia estimează că autorităţile din China vor fi tot mai selective atunci când va veni vorba de furnizarea de asistenţă financiară în special băncilor care nu prezintă un risc sistemic semnificativ.

Amintim că, potrivit unui test de stres efectuat recent de DBS Bank din Singapore, China Construction Bank şi China Merchants Bank sunt cele mai rezistente bănci din China, având capacitatea să reziste unei recesiuni economice severe, datorită bazei lor puternice de capital.

Numai patru din cele 19 bănci din China analizate, care reprezintă 76% din activele din industria bancară a ţării asiatice, au reuşit să treacă testul. Astfel, celelalte două bănci care au obţinut un rezultat pozitiv sunt Chongqing Rural Commercial Bank şi Bank of Shanghai.

Analiza precizează că, în prezent, atât China Construction Bank, cât şi China Merchants Bank au capital suficient pentru a-şi acoperi riscurile de credit şi o expunere scăzută la segmente riscante, în timp ce Bank of Shanghai ar putea beneficia de pe urma extinderii serviciilor bancare retail şi a veniturilor rezultate din comisioane.

Potrivit DBS, industria bancară din China va trebui să obţină 2 trilioane de yeni pentru refacerea capitalului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS