Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Elevii şi studenţii, rugaţi să nu exagereze cu ... relaxarea

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură /

Elevii şi studenţii, rugaţi să nu exagereze cu ... relaxarea

Vacanţa de vară se apropie, starea de urgenţă este de domeniul istoriei, aşa că există posibilitatea ca elevii şi studenţii să uite complet de pandemie. Copii şi tinerii din ţara noastră sunt îndemnaţi de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi Consiliul Tineretului din România (CTR) să rămână responsabili şi în perioada de după starea de urgenţă. Potrivit unui comunicat al acestor orgnizaţii: "Este necesar ca, pe lângă responsabilitate, să dăm dovadă de solidaritate. Astfel, salutăm tinerii şi organizaţiile de şi pentru tineret care s-au implicat în comunitate, în vederea limitării răspândirii şi diminuării efectelor negative cauzate de virusul SARS-CoV-2. Acţiuni ca participarea la actul educativ, implicarea în comunitate prin sprijin oferit categoriilor vulnerabile şi celor care au luptat în "linia întâi', respectarea îndemnului "Staţi acasă!' sunt doar câteva dintre modalităţile prin care tinerii s-au făcut vizibili la nivel naţional". CNE, ANOSR şi CTR încurajează tinerii să aibă în continuare o conduită civică adecvată, chiar dacă ţara noastră nu va mai fi în stare de urgenţă, şi îi îndeamnă să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală şi folosirea măştii de protecţie; să păstreze distanţa socială şi să evite zonele aglomerate; să evite deplasările nejustificate în afara localităţii; să rămână acasă dacă prezintă simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăţi în respiraţie) şi să sune medicul de familie pentru a solicita sfaturi; să se implice în continuare în activităţi de voluntariat pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 sau să sprijine şi să promoveze iniţiativele din comunitatea lor; să aloce timp suficient procesului de învăţare; să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, să evite ştirile ce conţin: exprimări pompoase, alarmiste, tratamente naturiste, homeopatice sau medicamentoase împotriva COVID-19; să adopte o conduită civică adecvată atunci când desfăşoară activităţi în aer liber şi să nu se deplaseze într-un grup mai mare de 3 persoane. Organizaţiile de tineret fac apel la Ministerul Educaţiei şi la Ministerul Sănătăţii pentru a garanta siguranţa elevilor care vor susţine în perioada următoare examene naţionale: "Facem un apel deschis, pe această cale, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, dar şi la Ministerul Sănătăţii, pentru a garanta siguranţa elevilor, unii dintre ei viitori studenţi, care vor susţine în săptămânile următoare examenele naţionale. Autorităţile publice de la nivel central şi local trebuie să îşi coordoneze resursele pentru a se asigura că examenele se desfăşoară în condiţii optime". Pe de altă parte, organizaţiile de tineret condamnă acţiunile politicienilor care nu au fost îndreptate spre siguranţa cetăţenilor, ci spre consolidarea unei imagini în scop electoral.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Trebuie pusă Poliția să-i tempereze pentru că umblă ciorchine, în grupuri de câte 10 și fac tămbălău maxim că și când n-ar avea cei 7ani de-acasă.

    Plus că există semne că re-incepe boschetareala la scara blocului - tineri fara ocupație frecând duda in mod colectiv și zgomotos cu o sticla de Cola alături, amuzandu-se la imbecilități de pe net sau din capul lor. 

    1. Politia are alte prioritati si atributii, cum ar fi 1) depistarea constructiilor fara autorizatie (a palatelor tiganestiÎ, 2) identificarea autovehiculelor care transporta lemne taiate abuziv - adica chestiuni serioase de impact, nu tinerii care se distreaza si ei cum pot, caci nu au prea multe perspective cu tara asta...

    Trebuie puși cu botu pe labe, mulți dintre ei sunt vulgari și prost crescuți, scăpați din mana de școală și de de părintii lor, buni de dus la școala de corectie. Adică niște țărani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie