ZIARUL BURSA

20 noiembrie 2020
Ediţia din 27.01.2023
Adrian Tănase

EDIŢIE ANIVERSARĂ / ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI:"Ne aflăm într-un punct total diferit faţă de anii de început ai Bursei"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

"În aceşti 25 de ani, comunitatea de investitori locală s-a schimbat semnificativ" "Creşterea participării voluntare a populaţiei la piaţa de capital este considerată de către noi ca fiind principala provocare cu care ne confruntăm" "Tehnologia va trebui să joace un rol din ce în ce mai important în funcţionarea Bursei" 

Reporter: Cum aţi caracteriza evoluţia pieţei noastre de capital şi, implicit a Bursei de Valori Bucureşti, în aceşti 25 de ani?

Sergiu Oprescu

EDIŢIE ANIVERSARĂ / SERGIU OPRESCU:"Statul trebuie să aibă o politică coerentă pentru creşterea pieţei de capital"

M.G.Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

Seprimiu Stoica: "Pe parcursul anilor, am avut senzaţia că bursa face bine politicienilor ca element cu care să se fotografieze" Andrei Siminel: "România pierde dramatic din viteză comparativ cu alte pieţe"  

Lucian Anghel: "Avem acum o fundaţie solidă pe care se poate construi un zgârie-nori"

Pe parcursul anilor senzaţia a fost că bursa face bine politicienilor ca element cu care să se fotografieze, a spus, ieri, Septimiu Stoica, preşedintele Bursei Române de Mărfuri (BRM) şi fost preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul unei video-conferinţe ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la primele tranzacţii de la BVB.

Drama copiilor din mediul rural

STUDIUDrama copiilor din mediul rural

O.D.Miscellanea / 20 noiembrie 2020

Imaginea idilică a copilăriei din mediul rural nu mai corespunde cu realitatea secolului XXI. Aşteptările sunt cu totul altele faţă de cele din urmă cu 50 - 100 de ani, de asemenea şi posibilităţile.

Preţul aurului va trece din nou de 2.000 de dolari uncia

PREVIZIUNI PENTRU 2021:Preţul aurului va trece din nou de 2.000 de dolari uncia

V.R.Miscellanea / 20 noiembrie 2020

Incertitudinile au alimentat plasamentele în metalul galben, anul acesta 

2020 nu a fost deloc un an stabil, ci un an în care lumea a fost lovită de pandemia de Covid-19; pieţele de acţiuni - de scăderi puternice, în martie; piaţa petrolului - de războiul ruso-saudit al preţurilor şi de lipsa cererii; UE - de saga în derulare privind Brexitul; SUA - de alegeri prezidenţiale destul de agitate, iar odată cu creşterea incertitudinii politice şi economice, aurul a devenit un refugiu căutat de mulţi investitori care au dorit să-şi reducă riscurile şi să îşi diversifice portofoliile.

Lucian Isac

EDIŢIE ANIVERSARĂ / LUCIAN ISAC, ESTINVEST:"După un sfert de veac, avem o infrastructură a pieţei capabilă să asigure finanţare şi oportunităţi de investiţii"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

"Următorii ani trebuie să aducă în prim-plan actorii cei mai importanţi ai bursei: investitorii de retail"  

"Doar prin promovarea şi dezvoltarea pieţei locale de capital, economia României îşi va găsi locul meritat în interiorul Uniunii Europene"

La 25 de ani de la prima tranzacţie realizată la Bursa de Valori Bucureşti, ţara noastră are o infrastructură a pieţei de capital care poate să asigure atât finanţare pentru dezvoltarea afacerilor, precum şi oportunităţi de investiţii, a apreciat Lucian Isac, director general al societăţii de intermediere Estinvest.

Nicolae Gherguş

EDIŢIE ANIVERSARĂ / NICOLAE GHERGUŞ, CONFIDENT INVEST:"România însăşi a parcurs un sfert de secol de căutări şi învăţare a ceea ce înseamnă economie de piaţă"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

"Investiţiile în Piaţa de Capital din ţara noastră sunt prinse într-o menghină, iar Bursa şi brokerii trebuie să se lupte pentru investitori pe două fronturi"  

"Pentru a atrage investitori, Piaţa de Capital din România trebuie înveţe să devină seducătoare, până aproape de limita imoralităţii"

Cei 25 de ani scurşi de la prima tranzacţie realizată la Bursa de Valori Bucureşti a fost, în linii mari, o perioadă bună care, desigur, putea să fie de excepţie, este de părere Nicolae Gherguş, administrator Confident Invest, fostă firmă de brokeraj care acum prestează servicii de consultanţă de business, domnia sa adăugând că, totuşi, aşa cum a mai atras atenţia şi cu alte ocazii, nu putem să avem o bursă minunată într-o ţară mediocră.

"BVB a reuşit să ofere randamente cu mult superioare oricărei alte forme de plasare a economiilor"

EDIŢIE ANIVERSARĂ / TRADEVILLE:"BVB a reuşit să ofere randamente cu mult superioare oricărei alte forme de plasare a economiilor"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

"Trebuie să primim la bursă noua generaţie de antreprenori şi companii de succes din sectorul privat" 

Investiţiile realizate în acţiunile principalelor companii listate la Bursa de Valori Bucureşti au adus randamente cu mult superioare oricărei alte forme de plasare a economiilor, ne-a transmis echipa de la TradeVille, punând în prim plan o caracteristică importantă a pieţei noastre de capital, din ultimii zece ani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Rulaj de aproape 70 de milioane de lei

BVBRulaj de aproape 70 de milioane de lei

M.G.Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

Creşteri pe linie pentru indici 

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de ieri cu creşteri, moderate, aceasta fiind a doua zi bursieră pe plus după şase negative. Rulajul a fost de circa 69,13 milioane de...

MACRO NEWSLETTER 20 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 20 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 20 noiembrie 2020

Preţurile de consum din zona euro şi-au menţinut declinul anual la 0,3% în octombrie 2020, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,7%, de...

Restanţieri, dar premiaţi

FOTBALRestanţieri, dar premiaţi

O.D.Sport / 20 noiembrie 2020

Echipa naţională de fotbal a reuşit să atingă un obiectiv, de parcurs, în această toamnă cu ajutorul masiv al altora. Accederea în urna a doua la tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială din 2022 se datorează în primul rând guvernului Norvegiei,...

Autosabotarea propriului produs costă

TEHNOLOGIEAutosabotarea propriului produs costă

O.D.Miscellanea / 20 noiembrie 2020

Calculele marilor producători nu se potrivesc de fiecare dată cu cele ale cumpărătorilor. În materie de telefoane mobile lucrurile sunt foarte delicate. Apple a acceptat să plătească 113 milioane de dolari pentru a soluţiona un litigiu cu avocaţi...

Adevăruri mai mult decît incomode

Cornel CodiţăEditorial / 20 noiembrie 2020

Cornel Codiţă

Celui mai informat personaj public din România, Preşedintele României, i-au trebuit şase ani de mandat pînă să emită singura propoziţie din care reiese fără echivoc că are totuşi contact cu realităţile de adîncime ale acestei ţări:

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo