ZIARUL BURSA

30 septembrie
Creştere uşoară pentru costurile de finanţare pe termen lung ale României

ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ DIN NOIEMBRIECreştere uşoară pentru costurile de finanţare pe termen lung ale României

M.G.Macroeconomie / 2 decembrie 2020

Piaţa titlurilor de stat din România a reacţionat la climatul macro-financiar mondial şi european şi la factorii interni în ultima săptămână din noiembrie, evidenţiindu-se creşterea uşoară a ratei de dobândă la obligaţiunile suverane pe scadenţa 10 ani, cu 1,1%, la 3,265%, evoluţie în convergenţă cu cele din Statele Unite şi Germania, arată Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Tran­silvania, într-un raport de analiză.

DEZASTRUL UMANITAR SE ADÂNCEŞTEONU are nevoie de minim 35 miliarde dolari

O.D.Miscellanea / 2 decembrie 2020

Criza umanitară se poate transforma într-o catastrofă în 2021. Fără o "intervenţie" financiară fără precedent din partea statelor bogate, sute de milioane de oameni se vor confrunta cu foametea şi cu boli cronice, supravieţuirea lor depinzând de aceste donaţii. Pandemia de coronavirus a făcut să crească la un nivel record numărul oamenilor care au nevoie de asistenţă umanitară ca să supravieţuiască, a avertizat Organizaţia Naţiunilor Unite.

10% din Borsa Istanbul ajunge în proprietatea Qatarului

10% din Borsa Istanbul ajunge în proprietatea Qatarului

A.V.Internaţional / 2 decembrie 2020

Valoarea tranzacţiei: 200 de milioane de dolari Opoziţia din Turcia critică tranzacţia: "De ce vindeţi Bursa"? 

Fondul Suveran din Turcia (TWF) a vândut, săptămâna aceasta, 10% din Borsa Istanbul către Autoritatea de Investiţii din Qatar pentru 200 de milioane de dolari, finalizând astfel acordul semnat în acest sens cu numai câteva zile înainte, potrivit ahvalnews.com.

Noiembrie financiar

Noiembrie financiar

Macroeconomie / 2 decembrie 2020

2 noiembrie 

- Banca Naţională a României (BNR) anunţă că, la 31 octombrie 2020, rezervele valutare de la această instituţie se situau la 33.795 milioane de euro, faţă de 32.588 milioane de euro la 30 septembrie 2020.

Avansuri puternice pentru indicii BVB, într-un climat euforic în pieţele internaţionale

NOIEMBRIE ÎN CIFREAvansuri puternice pentru indicii BVB, într-un climat euforic în pieţele internaţionale

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 2 decembrie 2020

Apreciere de 9,12% pentru BET şi de 7,97% în cazul BET-XT Subscrieri de 2,7 miliarde lei pentru titlurile Fidelis, cu 700 milioane de lei peste tranşa din vară Craig Fehr, Edward Jones Investments: "Creşterile din piaţa de capital reflectă aşteptările privind revenirea economică post-vaccin de anul viitor şi după acesta" 

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri consistente în noiembrie, într-o lună în care, per ansamblu, cotaţiile de la BVB au avut a doua cea mai bună evoluţie lunară din acest an, după cea din mai, când prindea contur tendinţa de recuperare a căderilor apărute în februarie-martie, pe fondul răspândirii pandemiei de Covid-19 pe întregul glob.

BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a cunoscut un avans de 9,12%, la 9.286,11 puncte, în timp ce BET-XT, ce urmăreste parcursul celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, s-a apreciat cu 7,97%, până la 822,61 puncte.

Defrişări record pentru ultimul deceniu

Defrişări record pentru ultimul deceniu

O.D.Companii / 2 decembrie 2020

Lipsa de respect pentru natură în general şi pădure în special nu se manifestă doar la nivelul ţării noastre. Problema este una extinsă. Defrişările din regiunile amazoniene împădurite din Brazilia au atins cel mai înalt nivel din ultimii 12 ani, a anunţat Institutul Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE), responsabil cu monitorizarea pădurii tropicale. În perioada august 2019 - iulie 2020, 11.088 de kilometri pătraţi de junglă au fost defrişaţi în această regiune, potrivit INPE, ceea ce reprezintă cea mai extinsă suprafaţă eliminată după anul 2008.

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 2 Decembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 2 Decembrie 2020

Macroeconomie / 2 decembrie 2020

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au temperat scăderea anuală în octombrie 2020, până la 2%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 0,3% în luna anterioară. Preţurile din industria...

OPINIIChiriaşii au acum ocazia să joace tare

Cristian DogaruMiscellanea / 2 decembrie 2020

După ce studenţii au rămas acasă, după ce numărul noilor ansambluri rezidenţiale a continuat să crească în ciuda pandemiei, perspectiva unei majorări a impozitului pe proprietăţi pe termen mediu - în condiţiile unui deficit care va deveni tot mai...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo