ZIARUL BURSA

02 decembrie
Cîţu vrea să vândă bijuteriile statului prin bursă

Cîţu vrea să vândă bijuteriile statului prin bursă

George MarinescuPiaţa de Capital / 18 ianuarie 2021

Intenţia noii puteri politice de a abroga legea 137/2020 prin care fosta majoritate coagulată în jurul PSD a blocat timp de doi ani orice activitate de listare la bursă a unor pachete minoritare din totalul acţiunilor pe care statul le deţine la companiile publice a agitat scena politică.

Virgil Popescu

VIRGIL POPESCU:"Statul va păstra controlul strategic în companiile din energie"

Companii / 18 ianuarie 2021

Temerile social-democraţilor sunt fără suport real, susţine Virgil Popescu, ministru al Energiei în Cabinetul Cîţu şi fost ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în guvernările Orban. Domnia sa afirmă că este unul dintre iniţiatorii proiectului legislativ şi că trebuie abrogată legea 137/2020 "care nu are nicio justificare economică".

"Băncile se vor confrunta cu o creştere a creditelor neperformante, în acest an"

ANALIŞTII:"Băncile se vor confrunta cu o creştere a creditelor neperformante, în acest an"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 18 ianuarie 2021

Dragoş Cabat: "În condiţiile crizei economice care se întrevede, este greu de crezut că va apărea o relansare a creditării sectorului privat, în perioada imediat următoare"  

Aurelian Dochia: "Băncile sunt bine capitalizate, dar cred că va fi nevoie să crească provizioanele, în prima parte a anului 2021"

Băncile se vor confrunta cu o creştere a creditelor neperformante cel puţin în prima parte a acestui an, sunt de părere analiştii consultaţi de ziarul BURSA, în condiţiile în care impactul pandemiei Covid-19 asupra economiei este departe de a fi trecut, iar efectele anumitor măsuri luate de autorităţi în 2020, cum ar fi amânarea plăţii ratelor la credite, se vor vedea în 2021.

"Este un atac la economia naţională"

MARIUS BUDĂI:"Este un atac la economia naţională"

Companii / 18 ianuarie 2021

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, afirmă că, înainte a lua orice măsură, actualul guvern ar trebui să se uite la ce au făcut alte state puternice din Europa în această perioadă de criză economică generată de pandemia Covid-19.

Când va fi aprobată utilizarea ivermectinei în tratamentul COVID-19?

Călin RecheaInternaţional / 18 ianuarie 2021

Călin Rechea

National Institutes of Health (NIH), organizaţie guvernamentală americană cu rol fundamental în lupta împotriva virusului SARS- CoV-2, a publicat, în 14 ianuarie 2021, o declaraţie care poate avea implicaţii majore pentru stoparea pandemiei. Declaraţia este disponibilă la adresa https:// www. covid19 treatmentguidelines.nih.gov/statement-on-ivermectin.

Tianfu Park City include sute de acri de parcuri, însă oraşul are probleme cu atragerea de rezidenţi.

China construieşte oraşe verzi, dar găseşte greu rezidenţi

Alina VasiescuInternaţional / 18 ianuarie 2021

China construieşte în prezent, în afara oraşului Chengdu din sud-vestul ţării, un paradis urban mai mare decât Houston, unde vizitatorii sunt întâmpinaţi de un mare gazon îngrijit, care înconjoară un lac artificial, presărat cu nuferi, locul fiind apropiat ca dimensiune de Central Park din New York.

O propunere de strategie de guvernare pentru "telecomunicaţii" (III)

O propunere de strategie de guvernare pentru "telecomunicaţii" (III)

Dr. Nicolae OacăCompanii / 18 ianuarie 2021

Bune practici reglementare  

1. Profesionişti în funcţii de conducere şi la locul potrivit

De regulă partidele au pus in funcţii de conducere "experţii" de partid cu merite, mai degrabă, politice (şef al unei organizaţii de partid, voturi obţinute, etc.), iar rezultatele se văd, România fiind una din ultimele ţări din Uniunea Europeană în mai toate clasamentele (PIB/locuitor, salariu mediu net, putere cumpărare, DESI, etc.).

Industria petrolieră are mare nevoie de investiţii

Industria petrolieră are mare nevoie de investiţii

A.V.Internaţional / 18 ianuarie 2021

Capitalizările bursiere ale companiilor petroliere majore au scăzut masiv în 2020  

Forumul Internaţional al Energiei: "Nivelurile scăzute ale cheltuielilor de capital şi apetitul redus pentru investiţii vor fi o ameninţare reală la adresa pieţelor petroliere"

Piaţa globală a petrolului este în continuă schimbare, iar optimismul generat de avansul recent al cotaţiilor ţiţeiului nu ar trebui să fie prea mare, întrucât, în viitorul apropiat, cererea de combustibili va fi afectată de măsurile restrictive care continuă să fie impuse în multe ţări în contextul pandemiei de Covid-19, conform analiştilor.

Tarom şi CFR Marfă - găurile negre ale Ministerului Transporturilor

Tarom şi CFR Marfă - găurile negre ale Ministerului Transporturilor

George MarinescuCompanii / 18 ianuarie 2021

Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii care au înregistrat pierderi vor urma un plan de reformă şi restructurare, menit să eficientizeze activitatea acestor societăţi, a declarat, Cătălin Drulă, ministrul de resort, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la sfârşitul săptămânii.

Ediţia din 02.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Stimulentul pentru vaccinare e o idee proastă

OPINIIStimulentul pentru vaccinare e o idee proastă

Cristian DogaruMiscellanea / 18 ianuarie 2021

Am văzut câteva propuneri care să limiteze drepturile celor nevaccinaţi. Deocamdată sunt tatonări, e greu să nu intri în coliziune cu drepturile omului când limitezi libera circulaţie de pildă, câtă vreme vaccinarea, ca orice act medical, nu...

Construcţiile s-au ajustat în luna noiembrie

Construcţiile s-au ajustat în luna noiembrie

M.G.Companii / 18 ianuarie 2021

Statisticile publicate vineri de INS privind evoluţia sectorului construcţiilor în noiembrie indică o scădere moderată a activităţii din acest sector, prilejuită de venirea sezonului rece, după creşterea din ultimele patru luni. Conform INS,...

MACRO NEWSLETTER 18 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 18 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 18 ianuarie 2021

Preţurile de consum din Ungaria şi-au menţinut creşterea anuală la 2,7% în decembrie 2020, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un declin de 0,2% în luna anterioară.

Expoziţie la Academia Română.

PLASAMENTE ALTERNATIVEEminescu la Academie

Marius TiţaInvestiţii Personale / 18 ianuarie 2021

Marius Tiţa

Totuşi, a fost frumos de  Ziua Culturii Naţionale. Cam frig, un piculeţ de ger, dar cu mult soare strălucitor. În ciuda mega-evenimentului vaccinal, cu virilul brand ce tinde să înlocuiască frunza lui Udrea, la nivel de ţară, s-au făcut tot felul...

Ipocrizii demagogice

Cristian Pîrvulescu Editorial / 18 ianuarie 2021

Cristian Pîrvulescu

Giganţii industriei Tech, Twitter, Facebook, Instagram sau Youtube i-au suspendat conturile lui Donald Trump, (încă) preşedintele Statelor Unite, iar Amazon a încetat să mai găzduiască aplicaţia Parler (platforma de extremă dreapta care voia să...

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo