Şcoală de vară pentru copiii "captivi" în satele în care trăiesc

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 20 iulie

Şcoală de vară pentru copiii "captivi" în satele în care trăiesc

Vacanţa la mare sau la munte este un vis irealizabil pentru majoritatea copiilor care trăiesc la sate. Cifrele sunt edificatoare, 8 din 10 copii din mediul rural muncesc vara în gospodărie sau în afara ei, informează World Vision România, care organizează Şcoala de vară pentru peste 10.000 de copii. Potrivit organizaţiei: "Foarte mulţi copii din satele României nu au mers niciodată într-o vacanţă şi unii dintre ei chiar nu şi-au părăsit niciodată comunitatea. De asemenea, lunile de vară reprezintă un interval în care se instalează pierderi de învăţare - un fenomen binecunoscut, care se întâlneşte în toate ţările şi mediile sociale.

Astfel, în această vacanţă de vară, peste 10.000 de copii şi adolescenţi din mediul rural vor participa la Şcoala de Vară organizată de Fundaţia World Vision România. Şcoala de Vară presupune o serie de iniţiative de educaţie remedială, precum şi educaţie nonformală, care combină învăţarea cu joaca pentru copii. Practic, pe lângă recuperarea materiei pierdute, Şcoala de Vară are o componentă importantă de petrecere a timpului liber şi dezvoltarea de abilităţi de viaţă independentă: excursii, drumeţii, tabere, ateliere practice, exerciţii interactive, dezbateri, jocuri (de rol şi nu numai), ateliere tematice orientate spre dezvoltarea abilităţilor de viaţă, de orientare în carieră, activităţi pentru dezvoltarea competenţelor digitale, concursuri de creaţie, concursuri sportive, cercuri de arte, activităţi recreative în aer liber sau acţiuni de voluntariat precum campanii de ecologizare. În acest an, Şcoala de Vară World Vision se desfăşoară sub sloganul "O vară de povestit", campania de strângere de fonduri fiind în prezent deschisă tuturor celor care doresc să ajute, prin donaţii online".

În ţara noastră, lipsurile materiale în care copiii trăiesc se reflectă şi în accesul lor la resurse educaţionale: circa 40% dintre părinţii din mediul rural cumpără mai puţine rechizite şi cărţi pentru copii, pentru a face economii. În condiţiile în care bibliotecile şcolare şi cel publice sunt subfinanţate şi au fonduri de carte, uneori, foarte sărace, iar oportunităţile de petrecere a timpului liber sunt practic inexistente la sate, copiii de la ţară sunt, astfel, privaţi de şansa de a-şi trăi copilăria. Mai mult, potrivit datelor Eurostat, în România se înregistrează cea mai mică rată de participare la activităţi culturale sau sportive din UE (sub 30% din populaţia în vârstă de peste 16 ani, raportat la un interval de 12 luni).

Mihaela Nabăr, director executiv al Fundaţiei World Vision România a declarat: "Şcoala de Vară este o iniţiativă care răspunde unei nevoi universale a copiilor şi se adresează elevilor de toate vârstele, de la clasa I până la a XII-a, care participă la programele noastre. Pentru cei 10.000 de copii care în aceste luni vor merge la Şcoala de Vară a Fundaţiei World Vision, vor fi singurele zile în care se vor simţi cu adevărat în vacanţă. Unii dintre ei vor recupera materia pierdută, un pas obligatoriu pentru a nu rămâne în urmă şi a merge mai departe la şcoală. Alţii vor afla ce ştiu şi pot să facă şi îşi vor descoperi pasiuni nebănuite. Pentru toţi, Şcoala de Vară înseamnă o şansă". World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului.

Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro