ZIARUL BURSA

23 septembrie
Preşedintele american, Joe Biden (în dreapta fotografiei, alături de Klaus Iohannis), a fost "evacuat", ieri, de la Summitul COP26, în urma unei alarme pornite chiar înainte ca acesta să urce pe scenă pentru a-şi prezenta discursul despre reducerea emisiilor de gaz metan, potrivit publicaţiilor Glasgow Gazette şi New York Times Post. Sursele citate susţin că, în momentul în care a pornit alarma, Joe Biden se afla într-o discuţie privată cu Jeff Bezos şi Leonardo DiCaprio, aflaţi şi ei la Summitul COP26. În locul lui Joe Biden, pe scenă a urcat John Kerry, care a ţinut locul preşedintelui până când acesta s-a întors pentru a-şi expune discursul legat de emisiile de metan.

SUMMITUL PE CLIMĂ DE LA GLASGOWIohannis şi Biden au convenit construcţia unor centrale nucleare de tip SMR, expresie a energiei curate

George MarinescuInternaţional / 3 noiembrie 2021

Angajament global privind oprirea defrişărilor în anul 2030 Statele puternice s-au reangajat că vor cheltui 100 miliarde dolari pentru combaterea schimbărilor climatice Finanţarea de 100 miliarde dolari, stabilită în 12 decembrie 2015 prin Acordul de la Paris, dar nepusă încă în practică China şi Rusia - fără angajamente privind neutralitatea economică legată de emisiile de carbon, India şi-a fixat drept ţintă anul 2070 pentru emisii zero 

Statele puternice ale lumii s-au angajat, la summitul COP 26 de la Glasgow, că finanţarea de 100 miliarde dolari va deveni realitate în perioada următoare pentru combaterea schimbărilor climatice, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în scopul limitării încălzirii globale la 1,5 grade Celsius în raport cu era preindustrială, pentru stoparea defrişărilor şi pentru susţinerea tranziţiei ecologice în cele mai vulnerabile ţări de pe mapamond.

Ben Madadi

Ben Madadi acuză SAI Muntenia că manipulează acţionarii ca să voteze împotriva propunerilor sale

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 noiembrie 2021

Actualizare - Revista Capital a publicat şi ea un articol pe subiectul auditului pe care ar fi trebuit sa îl realizeze KPMG la SIF Muntenia: link: Raport de audit devastator pentru imaginea SAI Muntenia, aflată în plin război cu acţionarii revoltaţi de la SIF4

---

Investitorul roagă ASF să aplice legea 74/2015 şi regulamentul UE 231/2013, astfel încât să nu permită SAI să beneficieze de voturile unor acţionari aflaţi în conflict de interese cu SAI Muntenia "Cu banii primiţi sub formă de dividend, investitorii pot să cumpere, dacă doresc, acţiuni SIF1, SIF4 sau SIF5, fără să mai fie nevoie să plătească comisioane inutile", spune Ben Madadi "Mă ofer să preiau rolul de preşedinte al Consiliului SIF4, cu un salariu de UN LEU anual, fără bonusuri sau acţiuni gratuite timp de patru ani", afirmă investitorul SAI Muntenia Invest urmează să îşi exprime opinia faţă de fiecare punct solicitat la AGEA de către Ben Madadi, conform raportului societăţii de la finele lunii trecute

Jumătate din băncile europene şi-au schimbat directorii în ultimii doi ani

ANALIZĂ BLOOMBERGJumătate din băncile europene şi-au schimbat directorii în ultimii doi ani

V.R.Internaţional / 3 noiembrie 2021

Instituţiile de credit se confruntă cu o guvernanţă deficitară şi cu profituri slabe 

Jumătate din directorii executivi ai primelor 20 de bănci listate din Europa îşi exercită funcţiile de doi ani sau chiar mai puţin, conform unei analize realizate de Bloomberg, care menţionează că ceilalţi şefi de mari bănci listate îşi ocupă funcţiile de peste şase ani şi jumătate, în medie.

Italia încă vrea să vândă Monte dei Paschi

Italia încă vrea să vândă Monte dei Paschi

Internaţional / 3 noiembrie 2021

Italia încă intenţionează să-şi vândă participaţia majoritară deţinută la Monte dei Paschi di Siena SpA (MPS), dar nu se ştie de cât timp va avea nevoie pentru eventuala tranzacţie, după ce discuţiile cu UniCredit SpA s-au încheiat abrupt, conform oficialului care a condus negocierile, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

"Sectorul industrial şi logistic - cel mai performant segment imobiliar, de la începutul pandemiei"

CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:"Sectorul industrial şi logistic - cel mai performant segment imobiliar, de la începutul pandemiei"

Emilia OlescuCompanii / 3 noiembrie 2021

Segmentul industrial şi logistic a fost de departe cel mai performant dintre toate segmentele imobiliare, de la începutul pandemiei şi până acum, volumul spaţiilor tranzacţionate de la finalul trimestrului întâi 2020 (începutul crizei sanitare) până astăzi depăşind 1,2 milioane de metri pătraţi la nivel naţional, o creştere de aproximativ 120% comparativ cu cele cinci trimestre precedente (Q1 2019 - Q1 2020), ne-au spus specialiştii din cadrul Cushman & Wakefield Echinox.

În pat cu duşmanul

Cornel CodiţăEditorial / 3 noiembrie 2021

Cornel Codiţă

Va să zică, PNL-ul lui Iohannis face guvern cu PSD-ul lui...! Chiar aşa, al cui o fi PSD-ul ăsta tip "Ciolacu"? Te pomeneşti că tot al lui Iohannis!? Nu contează. Important este că se profilează o nouă coaliţie de guvernare.

Nicolae Ciucă

CIUCĂ ŞI-A DEPUS MANDATUL, CRIZA CONTINUĂPNL negociază şi cu stânga, şi cu dreapta

G.M.Politică / 3 noiembrie 2021

Reprezentanţii partidelor parlamentare se vor întâlni din nou cu preşedintele Klaus Iohannis, după ce, ieri, Nicolae Ciucă şi-a depus oficial mandatul de premier desemnat. Gestul lui Ciucă nu a venit din proprie iniţiativă, ci a fost decizia Biroului Executiv al PNL, ai cărui membri au constatat luni seară că premierul desemnat nu poate închega o majoritate parlamentară în jurul formulei de guvern minoritar propusă şi au stabilit ca acesta să depună mandatul primit de la preşedintele Iohannis.

Şcoală online fără conexiune la internet

Şcoală online fără conexiune la internet

O.D.Miscellanea / 3 noiembrie 2021

De mai bine de un an şi jumătate elevii fac şcoală mai mult online. După atâta vreme, oricine ar putea crede că reglajele, inclusiv cele fine, au fost puse la punct şi acest mod de predare, în ciuda neajunsurilor lui, este funcţional la un nivel decent.

HS Timber Group are verde să se recertifice FSC

HS Timber Group are verde să se recertifice FSC

M.G.Companii / 3 noiembrie 2021

Organizaţia Forest Stewardship Council (FSC) a luat decizia să pună punct dezasocierii de HS Timber Group, fosta Holzindustrie Schweighofer, oferind companiei austriece dreptul de a reaplica pentru certificarea FSC şi de a fi reinclusă în sistemul Forest Stewardship, conform oficialilor FSC.

Ediţia din 23.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Euro a scăzut la 4,9487 lei

PIAŢA VALUTARĂEuro a scăzut la 4,9487 lei

Julia PandiBănci-Asigurări / 3 noiembrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,01 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9487 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1584 dolari, în depreciere cu 0,19%...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo