ZIARUL BURSA

08 aprilie 2022
Ediţia din 01.03.2024
Bogdan Drăgoi, sancţionat de CNCD pentru xenofobie, nu are ce căuta la conducerea SIF Banat Crişana

AISIF CĂTRE ASF:Bogdan Drăgoi, sancţionat de CNCD pentru xenofobie, nu are ce căuta la conducerea SIF Banat Crişana

N.G.Piaţa de Capital / 8 aprilie 2022

AISIF îi solicită o întrevedere preşedintelui ASF, pentru a discuta despre cum pot acţiona împreună în vederea creşterii încrederii pe piaţa de capital din România 

Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) i-a trimis preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, o scrisoare prin care îi solicită o reacţie publică legată de sancţiunea pe care Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a aplicat-o recent lui Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat-Crişana, pentru discriminarea publică a investitorului Ben Madadi, la adunarea acţionarilor SIF-ului din noimebrie anul trecut.

Fereşte-ne Doamne...

Cornel CodiţăEditorial / 8 aprilie 2022

Cornel Codiţă

Să v-o spun pe-a dreaptă.....am vrut să scriu ceva despre Franţa. Despre "sora nostră mai mare de ginte latină" de la care am moştenit toate bolile de copilărie, maturitate şi senectute ale democraţiei, plus apetitul spre aroganţă al clasei politice, plus nişte principii de organizare a justiţiei şi administraţiei publice care dezvoltă patologic corupţia şi reflexele autoritariste ale oricui se află la butoanele guvernării plus...Dar, mai bine, mă opresc aici!

Fed pregăteşte pieţele pentru mai multă durere

Fed pregăteşte pieţele pentru mai multă durere

MIHAI GONGOROIBănci-Asigurări / 8 aprilie 2022

Publicarea minutei şedinţei din 15-16 martie a Consiliului de politică monetară (FOMC) de la Federal Rezerve (Fed) nu a mai provocat o aversiune masivă la risc în pieţe, cum s-a întâmplat cu minuta publicată în debutul acestui an.

Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffesen Bank: "Noi anticipăm anul acesta o creştere economică mai mică decât anticipam iniţial. Prognoza noastră iniţială era de 4,7%, am modificat-o recent la 2,2%. Avem incertitudini foarte mari, totul depinde de (...) conflictul militar din Ucraina. Este clar că peste tot în lume, şi în Europa şi pe alte continente, condiţiile economice s-au deteriorat".

IONUŢ DUMITRU, ECONOMIST-ŞEF RAIFFEISEN BANK:"Perioada dobânzilor mici este istorie"

M.G.Bănci-Asigurări / 8 aprilie 2022

Andrei Cionca, CEO Impetum Group: "Multe companii din portofoliul nostru au avut un prim trimestru istoric" Cristian Agafiţei, consilier de stat la cancelaria primului-ministru: "Încercăm să anticipăm şi să gestionăm toate crizele care vin ca urmare a acestui război şi a crizei energetice" 

Perioada dobânzilor mici este istorie, inclusiv în pieţele dezvoltate, consideră Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffesen Bank.

BNR a cumpărat titluri de stat de pe piaţa secundară în valoare de 367 milioane lei

ÎN MARTIEBNR a cumpărat titluri de stat de pe piaţa secundară în valoare de 367 milioane lei

M.G.Bănci-Asigurări / 8 aprilie 2022

Banca centrală a reînceput achiziţiile de titluri de stat după invazia rusească în Ucraina şi după ce Ministerul Finanţelor a avut câteva emisiuni de datorie eşuate BNR a fost o prezenţă constantă în piaţă, în martie 

Banca Naţională a României (BNR) a reintrat la cumpărare, luna trecută, pe piaţa secundară de obligaţiuni suverane şi a cumpărat titluri în lei în valoare de 367,3 milioane, potrivit statisticilor lunare publicate ieri de BNR.

Producerea energiei regenerabile - între dorinţele ministerului de resort şi aşteptările mediului de afaceri

PROVOCĂRI ŞI RISCURI ÎN SCHEMELE FINANŢATE DIN PNRRProducerea energiei regenerabile - între dorinţele ministerului de resort şi aşteptările mediului de afaceri

George MarinescuFonduri Europene / 8 aprilie 2022

Dan Drăgan: "Apelul de proiecte se adresează atât producătorilor cu experienţă în domeniul generării, cât şi consumatorilor industriali" Sorin Elisei: "Depunerea până pe 31 mai avantajează firmele cu lanţ scurt al managementului de decizie" Roxana Mircea: "Schema de finanţare s-ar putea transforma într-o loterie" Sebastian Staicu: "Preţurile materialelor şi echipamentelor necesare realizării acestor capacităţi pot creşte în următoarea perioadă, iar investitorii trebuie să îşi asume din equity susţinerea acestor costuri suplimentare"  

Priorităţile schemelor de finanţare din PNRR care au început să fie lansate de Ministerul Energiei sunt reprezentate de creşterea capacităţilor de generare, creşterea volumelor puse la dispoziţia consumatorilor finali şi revenirea ţării noastre ca exportator net de electricitate în această zonă pentru asigurarea stabilităţii energetice a ţărilor vecine care sunt în poziţie nefavorabilă de a-şi acoperi consumul din propria generare, a afirmat, ieri, Dan Drăgan, consilierul ministrului Energiei - fost secretar de stat în ministerul de resort -, în cadrul videconferinţei "Linii de finanţare prin PNRR", organizată de Energynomics.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 8 aprilie 2022

MACRO NEWSLETTER 8 aprilie 2022

Macroeconomie / 8 aprilie 2022

Producţia industrială din Germania a crescut neaşteptat în februarie 2022, cu o rată lunară de 0,2%, după un avans de 1,4% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 3,2%, după o creştere de 1,1% în luna anterioară.

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9690
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2072
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8022
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.2209

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo