ZIARUL BURSA

25 aprilie
Ediţia din 25.09.2023
Ilustraţie de MAKE

Cheltuieli militare în 2022: războiul din Ucraina costă planeta 2,24 trilioane dolari

George MarinescuPolitică / 25 aprilie

Declanşarea de către Federaţia Rusă, în februarie anul trecut, a războiului din Ucraina a ridicat, în anul 2022, factura cheltuielilor militare europene cu 13%, adică 480 miliarde dolari, potrivit datelor consemnate într-un studiu realizat de Institutul Internaţional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI), care afirmă că suma respectivă este egală cu aceea de la sfârşitul războiului rece, adică din 1989.

Americanii pot să cumpere imobiliare cu Bitcoin

Americanii pot să cumpere imobiliare cu Bitcoin

Andrei IacomiInternaţional / 25 aprilie

Business Insider: S-a lansat prima piaţă imobiliară din SUA în care tranzacţiile se fac în criptomonede MyEListing: Tranzacţiile pot fi încheiate în decurs de o zi, de circa 50 de ori mai rapid decât durata medie actuală 

Prima piaţă imobiliară din Statele Unite în care tranzacţiile se fac în criptomonede tocmai a fost lansată, potrivit Business Insider. Sub denumirea de MyEListing, platforma include active imobiliare comerciale şi rezidenţiale din SUA în valoare de trilioane de dolari.

"O bancă nu poate face profit din neînţelegerea produsului financiar de către client"

"O bancă nu poate face profit din neînţelegerea produsului financiar de către client"

Bănci-Asigurări / 25 aprilie

(Vladimir Kalinov, vicepreşedinte Raiffeisen Bank, într-un interviu realizat de Cristian Pavel, director editorial Universul Juridic)  

"Bonusurile primite de bancheri au devenit o legendă; lucrurile s-au reglementat foarte mult după criza din 2009" "Agenţiile şi sucursalele bancare nu vor dispărea, indiferent de avântul tehnologiei, pentru că nevoia de contact uman se va păstra" "Când ai nevoie de un credit, pune deoparte banii pentru primele şase rate, ca să poţi plăti în continuare dacă rămâi fără venituri"

Surse: Producţia de petrol a Rusiei - peste 480 de milioane de tone în 2023

Surse: Producţia de petrol a Rusiei - peste 480 de milioane de tone în 2023

V.R.Internaţional / 25 aprilie

Producţia de petrol a Rusiei este pe cale să depăşească 480 de milioane de tone în acest an, respectiv aproximativ 9,6 milioane de barili pe zi (bpd), conform unei surse din Guvernul de la Moscova, citată de Reuters.

Această cifră, care exclude producţia de condensat de gaze, este conformă cu promisiunea anterioară a Rusiei de a-şi reduce producţia cu 500.000 de barili pe zi, la 9,5 milioane bpd începând din luna martie, până la finele anului, potrivit calculelor Rusiei şi sursei citate.

Tranzacţii de numai 18 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

BVBTranzacţii de numai 18 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului

A.V.Piaţa de Capital / 25 aprilie

Creşteri pe linie pentru indici 

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la doar 18 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului, de 88,4 milioane de lei, în condiţiile în care, prin piaţa "deals", nu a fost derulat niciun schimb.

Indicii au avut creşteri pe linie, în contrast cu scăderile uşoare din pieţele europene. Indicele BET, ce captează dinamica celor mai lichide 20 de titluri ale pieţei noastre, a avut un avans de 0,34%, la 12.439 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,32%, până la 2.374 de puncte.

Doamne miluieşte.... pe Internet!

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 25 aprilie

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Oameni buni, nu ştiu cum să vă spun, dar se petrece ceva foarte ciudat pe Internet. De la o vreme am început să primesc nişte filmuleţe. După ce văd în cadru, cred că sunt făcute, cele mai multe, prin Malaezia. Arată cam aşa: o domnişoară apare.

Poluarea, vinovată pentru moartea prematură a numeroşi copii şi adolescenţi

Poluarea, vinovată pentru moartea prematură a numeroşi copii şi adolescenţi

O.D.Miscellanea / 25 aprilie

Poluarea reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii planetei şi implicit la adresa oamenilor. Chiar dacă s-a îmbunătăţit, situaţia rămâne foarte gravă. Poluarea aerului provoacă moartea prematură a cel puţin 1.200 de copii şi adolescenţi în fiecare an în Europa, potrivit unui raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM) publicat ieri.

Sursa Foto: Facebook / Transelectrica

Schimbări în conducerea Transelectrica

ANDREI IACOMICompanii / 25 aprilie

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica (TEL) a luat act de renunţarea lui Gabriel Andronache la mandatul de membru provizoriu al Directoratului şi, implicit, la funcţia de Preşedinte al Directoratului companiei, se arată într-un raport al transportatorului de energie electrică publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Este important să ne dezvoltăm business-ul într-o manieră responsabilă"

"Este important să ne dezvoltăm business-ul într-o manieră responsabilă"

A consemnat Alina VasiescuCompanii / 25 aprilie

(Interviu cu Daniela Dobre - CEO Green Environment Support) 

"Economia bazată pe consum a dus treptat la reducerea resurselor naturale, care nu sunt inepuizabile" "În mediul de business trebuie să renunţăm la ideile conform cărora protecţia mediului este doar o altă obligaţie care poate genera costuri"

Reporter: Ce înseamnă, în anul 2023, sustenabilitatea pentru o companie?

Sursa foto: facebook / Daimler Truck AG

TradeVille: Daimler Truck plăteşte primul dividend

F.A.Piaţa de Capital / 25 aprilie

Daimler Truck a finalizat cu succes primul an ca societate de sine stătătoare, înregistrând o creştere a vânzărilor şi a profiturilor, şi intenţionează să plătească primul dividend acţionarilor săi, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 25 Aprilie 2023

MACRO NEWSLETTER 25 Aprilie 2023

Macroeconomie / 25 aprilie

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în aprilie 2023, pe fondul creşterii din servicii şi a contracţiei din industrie. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 53,8 puncte, cel mai ridicat...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo