Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Zona euro majorează capacitatea fondurilor de salvare

V.R.
Internaţional /

Zona euro majorează capacitatea fondurilor de salvare

Miniştrii Finanţelor din zona euro au decis ieri, în reuniunea de la Copenhaga (Danemarca), să majoreze capacitatea de sprijinire a ţărilor cu probleme financiare de la 500 de miliarde euro la 700 de miliarde euro, începând cu luna iulie 2012. Fondurile includ 500 de miliarde euro reprezentând resursele Mecanismului European de Stabilitate (ESM) şi 200 de miliarde euro, bani angajaţi în cadrul actualelor programe de asistenţă financiară pentru Grecia, Portugalia şi Irlanda, prin Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară (EFSF).

Însă, totalul fondurilor mobilizate pentru combaterea crizei din zona euro se ridică la 800 de miliarde euro, incluzând împrumuturi de 100 miliarde euro pentru Grecia, de la statele din zona euro şi UE, care se vor încheia până la intrarea în vigoare a noului sistem de siguranţă, potrivit Eurogroup.

"Plafonul total de finanţare al Mecanismului European de Stabilitate şi Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară va fi ridicat la 700 de miliarde euro. Per ansamblu, zona euro mobilizează resurse de aproximativ 800 de miliarde euro", conform anunţului Eurogroup.

ESM va fi singurul instrument principal de finanţare a noilor programe începând cu luna iulie. EFSF va rămâne activ pentru finanţarea programelor lansate înaintea datei menţionate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie