Holzindustrie Schweighofer începe operaţiunile în noua fabrică de cherestea de la Reci

Adina Lateş
Companii / 27 octombrie 2015

Holzindustrie Schweighofer a început operaţiunile în noua fabrică de chesterea de la Reci, judeţul Covasna. Acest proiect reprezintă o investiţie de 150 milioane de euro şi va genera 650 de locuri de muncă direct în fabrică şi alte peste 2.000 de locuri de muncă în regiune, informează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, noua fabrică, a cărei construcţie a început în luna decembrie a anului 2013, are o suprafaţă de 70 de hectare şi o capacitate de debitare anuală de 800.000 m3 lemn rotund, provenit exclusiv din păduri administrate durabil din România şi din alte ţări precum Polonia, Ungaria, Austria, Croaţia, Slovenia etc. În urma acestei investiţii, Holzindustrie Schweighofer devine unul dintre cei mai mari angajatori privaţi din zonă. În prezent, fabrica are peste 300 de angajaţi, însă numărul acestora va ajunge la 650, la capacitate maximă.

De asemenea, în baza experienţelor anterioare, din celelalte fabrici, compania estimează că alte peste 2.000 de locuri de muncă vor fi generate în industrii conexe, datorită colaborării cu alte firme. În acelaşi timp, Holzindustrie Schweighofer va fi unul dintre principalii contribuabili din judeţul Covasna, întrucât fabrica de la Reci va aduce la buget contribuţii anuale de peste 6,8 milioane de euro prin plata de taxe şi impozite.

"Încă de la începutul investiţiei de la Reci, am avut încrederea că acest proiect va contribui la dezvoltarea industriei de prelucrare a lemnului, precum şi la creşterea economică a judeţului Covasna, prin crearea de oportunităţi profesionale pentru forţa de muncă locală şi prin diversificarea şi sprijinirea activităţilor economice din această zonă. Astfel, noua fabrică de la Reci este parte a angajamentului Holzindustrie Schweighofer de a se număra printre principalii investitori strategici din România şi printre angajatorii de top din această industrie", a declarat Dan Banacu, Holzindustrie Schweighofer.

Proiectul de la Reci este a treia fabrică de cherestea a companiei Holzindustrie Schweighofer în România, după cele de la Sebeş şi Rădăuţi. De asemenea, compania operează în România o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, şi una de panel, la Comăneşti. Cea mai mare parte din cheresteaua produsă la Reci va fi prelucrată superior. Sortimentul cel mai slab calitativ de cherestea, care nu poate fi întrebuinţat în alte domenii, va fi valorificat superior în fabricile din Comăneşti şi Siret.

"În acelaşi timp, noua fabrică de la Reci reprezintă un proiect important pentru comunitatea locală din judeţul Covasna, care se bucură de sprijinul Holzindustrie Schweighofer într-o serie de proiecte sociale din domeniul cultural, al educaţiei şi al sănătăţii, după modelul celorlalte locaţii din România în care compania este activă", se mai precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro