13 milioane euro - despăgubiri plătite anul trecut ca urmare a incendiilor

A.F.
Miscellanea / 21 mai

13 milioane euro - despăgubiri plătite anul trecut ca urmare a incendiilor

Despăgubirile achitate anul trecut de către companiile Membre ale UNSAR pentru acoperirea prejudiciilor produse locuinţelor de către incendii au depăşit 63,3 milioane lei (cca. 13 milioane euro). Această valoare este cu 46% mai mare faţă de nivelul din 2022 şi cu 150% mai mare faţă de cea din 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform analizei efectuate la nivelul asociaţiei, tot riscul de incendiu este cel care a generat şi primele 10 cele mai mari dosare de daună achitate în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe. Doar pentru aceste cazuri de daună, companiile de asigurări au achitat despăgubiri de cca. 12 milioane lei (2,4 milioane euro).

"În fiecare zi, 19 incendii afectează locuinţele românilor. Totodată, incendiul rămâne riscul care provoacă cele mai importante daune locuinţelor noastre, cu valori alarmante ale prejudiciilor. În acest context, este important de ştiut că o poliţă facultativă de asigurare a locuinţei ne poate proteja financiar de urmările acestor dezastre", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

În România, riscul de incendiu este acoperit de asigurările facultative emise pentru locuinţele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Poliţele facultative oferă un nivel de protecţie extins, la valoarea reală a clădirii şi/sau a bunurilor deţinute, putând acoperi o serie de fenomene naturale, dar şi alte tipuri de riscuri precum: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecţiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc. De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale, în funcţie de specificul fiecărei locuinţe şi de nevoile individuale ale clienţilor. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor sau avariile panourilor fotovoltaice.

"Numărul incendiilor este într-o continuă creştere, iar severitatea daunelor produse este mai mult decât evidentă. Poate că şi acum, înaintea sezonului estival, ar trebui să ne întrebăm cât de bine pregătiţi suntem pentru a face faţă unui incendiu care ne-ar afecta locuinţa şi să luăm cea mai bună decizie pentru a fi #sigurACASĂ", a declarat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb