60.000.000 DE EURO PREJUDICIUGrupare infracţională, anihilată de poliţişti din mai multe state

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 mai 2018

Destructurarea unei grupări infracţionale, care ar fi cauzat economiei Uniunii Europene un prejudiciu total de 60 de milioane de euro prin evaziune fis­cală şi spălare de bani, s-a realizat şi cu ajutorul poliţiştilor autohtoni.

Potrivit unui comunicat al IGPR, Poliţia Spaniolă şi Agenţia Fis­cală Spaniolă au instrumentat un dosar în cadrul căruia au reuşit să destructureze o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani. EUROPOL a oferit suportul analitic şi operaţional, organizând două întâlniri la Madrid şi Haga, iar EUROJUST a organizat o întâlnire de coordonare. Contribuţia Poliţiei Române a fost realizată prin intermediul ofiţerilor specializaţi în prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi spălării banilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii efectuând investigaţii cu privire la societăţile comerciale din ţara nostră implicate în mecanismul infracţional şi cu privire la profilului financiar al reprezentanţilor acestora. Investigaţiile care au stat la baza destructurării grupării au fost efectuate şi de celelalte state implicate, respectiv Belgia, Bulgaria, Germania, Ungaria, Italia şi Portugalia. În cadrul operaţiunii, în perioada 18 - 20 aprilie, 58 de persoane au fost arestate în Belgia, Germania, Portugalia şi Spania şi alte 101 persoane au fost căutate în mai multe state europene.

De asemenea, au fost confiscate 52 de autoturisme de lux, 400.000 de euro, o armă şi mai multe echipamente IT. Grupul organizat era compus în principal din italieni, portughezi şi spanioli, fiind coordonat de către doi bărbaţi, tată şi fiu de naţionalitate spaniolă. Reţeaua includea mai mult de 100 de societăţi comerciale (majoritatea administrate de interpuşi) din Belgia, Bulgaria, România, Spania şi Statele Unite ale Americii. Gruparea era specializată în producerea de documente false, în scopul eludării TVA, în comerţul electronic de bunuri şi în importul de autovehicule de lux. Prejudiciul total cauzat economiei Uniunii Europene prin mecanismul infracţional este de 60 de milioane de euro.

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro