Acord pentru formarea bursei regionale de energie

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 08 iulie 2009

România, Ungaria şi Austria vor semna, în luna septembrie, un acord trilateral pentru a pune bazelele pieţei regionale de energie. Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat ieri, în cadrul unui forum organizat de Unimpresa, că acest acord urmăreşte crearea unui mediu de reglementare comun, pentru cele trei ţări, astfel încât să poată fi formată o piaţă regională pentru tranzacţionarea energiei electrice. Domnia sa a precizat că, deocamdată, nu s-a discutat despre modalitatea de organizare a acţionariatului.

În prezent, OPCOM implementează, la vecinii noştri unguri, sistemul de tranzacţionare zilnică a energiei electrice. Proiectul de piaţă regională a energiei a fost iniţiat de România pentru a avea sediul la Bucureşti. Pieţele centralizate de tranzacţionare a energiei au o vechime, în ţara noastră, de patru ani.

Adriean Videanu a mai spus, ieri, că printre priorităţile Ministerului Economiei se numără lansarea, până la sfârşitul anului, a proiectului celei de-a doua hidrocentrale pe Dunăre, a proiectului hidrocentralei de la Tarniţa de 1000 MW, dar şi identificarea locaţiei pentru cea de-a doua centrală nucleară. Ministrul Videanu a menţionat că, în două săptămâni, va fi finalizat şi cadrul legal privind reglementarea investiţiilor în energia regenerabilă, cu schemele de suport aferente. În prezent, există solicitări pentru realizarea a circa 18.000 MW, în special în centralele eoliene

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. avantaj austria si ceva marunti in unele conturi.

    sa traiasca Romanii ca sa sustina 16 milioane de maghiari si austrieci si cateva mii de ...vajnici romani!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro