Acţiunile "Banca Transilvania" au fost cele mai performante în ultima lună

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 august 2009

Acţiunile "Banca Transilvania" au fost cele mai performante în ultima lună

Titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) au fost vedetele bursei în ultimele săptămâni, înregistrând, în perioada 30 iunie - 31 iulie, o apreciere de 31,33% (raportat la moneda europeană), până la 1,46 lei/titlu, în şedinţa de tranzacţionare de ieri.

Persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la fondul "BT Index" au fost şi ele mulţumite, ţinând cont că acest tip de plasament le-a adus o rentabilitate de 15,25%.

Randamente pozitive au fost înregistrate, vineri, de către investitorii care au ales ca plasamente indicii bursieri. Indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o apreciere de 13,98% în ultima lună, în timp ce indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a câştigat 11,41%. În acelaşi ritm a mers şi BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, care a afişat o creştere de 12,95%, în perioada menţionată.

Şi tradiţionaliştii care au preferat, la 30 iunie, să constituie depozite în euro la "Romanian International Bank" (RIB) au obţinut în continuare randamente uşoare. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi direcţioneze economiile la aceste bănci au obţinut, vineri, un câştig de 0,46% din suma depusă.

Cu toate acestea, investitorii care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la "Marfin Bank" s-au dovedit mai inspiraţi, înregistrând un beneficiu de 0,94% la această categorie de plasament, în ciuda deprecierii leului în raport cu moneda euro.

Persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap" au înregistrat şi o depreciere sensibilă a economiilor, cu 0,14%, în intervalul 30 iunie - 31 iulie, pe fondul aprecierii monedei euro în raport cu leul.

Şi cei care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur, în perioada analizată, au avut de pierdut. Preţul metalului galben a scăzut cu 0,45%, după ce investitorii s-au reorientat tot mai mult către alte tipuri de plasamente, după ce piaţa de capital a dat semne de creştere.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro