Agroland Agribusiness atrage 10 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni

G.U.
Piaţa de Capital / 29 iulie

Agroland Agribusiness atrage 10 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni

Agroland Agribusiness a încheiat cu succes şi în mod anticipat, chiar în prima azi, o ofertă primară de vânzare de obligaţiuni de tip plasament privat prin care compania a reuşit să atragă 10 milioane RON, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Oferta a fost intermediată de TradeVille, cel mai activ broker de retail din România.

Obligaţiunile cu simbolul AAB26 emise în cadrul plasamentului privat derulat pe 28 iulie sunt denominate în RON, au scadenţa la 5 ani şi o rată anuală fixă a cuponului de 9% stabilită de emitent, cupoanele urmând să fie plătite semestrial. Valoarea nominală a unei obligaţiuni AAB26 este de 100 RON, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 60.000 RON (600 de obligaţiuni).

Potrivit sursei citate, valoarea iniţială a ofertei, de 5 milioane RON, a fost extinsă de emitent la 10 milioane RON ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor. Subscrierile totale înregistrate în plasament au fost de peste 13,6 milioane RON.

Fondurile obţinute vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea activităţii atât organic prin finanţarea investiţiilor în active fixe şi a nevoii de fond de rulment sau a altor cheltuieli curente, cât şi prin eventuale fuziuni sau achiziţii şi participarea în start-up-uri din domeniul agriculturii.

Agroland Agribusiness va face demersurile necesare listarii obligaţiunilor AAB26 pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, listarea urmând să fie realizată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat, se menţionează în comunicat.

Florin Radu, Director General, Agroland Agribusiness, a declarat: "Încheierea cu succes a acestui plasament de obligaţiuni este o realizare importantă pentru noi şi încă un pas major în direcţia dezvoltării companiei, alături de listarea recentă la Bursă. Eforturile din ultimii ani se oglindesc şi în indicatorii financiari ai Agroland Agribusiness, care se află pe o curbă ascendentă şi în 2021. Le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au sprijinit în obţinerea acestor rezultate: clienţi şi colaboratori, investitori şi furnizori, partenerii noştri de la TradeVille, precum şi întreaga echipă Agroland Agribusiness şi Agroland. Fără ei nu am fi ajuns aici. În continuare, ne dorim să creştem într-un ritm susţinut, dar natural, şi să investim în calitatea input-urilor pe care le comercializăm, precum şi în diversificarea portofoliului, cu produse realizate după reţete proprii. O parte a fondurilor pe care le avem la dispoziţie va merge, la fel ca până acum, către susţinerea start-up-urilor din domeniul agricol şi creşterea nivelului de inovaţie şi digitalizare din această industrie, prin proiectul AgTech TM!"

Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille, a declarat: "Astăzi avem confirmarea că, alături de TradeVille, finanţarea bursieră devine un ingredient uşor de folosit în reţeta unei afaceri de succes. După ce compania-mamă Agroland Business System (AG) a folosit un mix de finanţare similar anul trecut pentru a-şi finanţa expensiunea afacerii, iată că şi filiala acesteia, Agroland Agribusiness (AAB), încheie cu succes o emisiune de obligaţiuni corporative la nici 6 săptămâni după listarea acţiunilor sale. Bursa ne arată tuturor, astfel, potenţialul fabulos şi încă puţin explorat al economiei româneşti şi sperăm că din ce în ce mai mulţi investitori se vor alătura acestei adevărate mişcări de democratizare a capitalismului in România."

În 2021, Agroland Agribusiness a fost a doua companie din grupul Agroland care s-a listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, cu simbolul AAB, după compania-mamă Agroland Business System (simbol AG). În total, grupul a reuşit să obţină peste 22 milioane RON prin trei runde de finanţare intermediate de TradeVille.

Agroland Agribusiness estimează pentru primul semestru din 2021 o cifră de afaceri de 13,3 milioane RON, în creştere cu 33% faţă de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net estimat pentru primul semestru este de 795,1 mii RON, în creştere cu 141% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro