AIE: Cererea mondială de gaze va creşte cu 2,2% pe an, până în 2019

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 iunie 2014

AIE: Cererea mondială de gaze va creşte cu 2,2% pe an, până în 2019

Cererea globală de gaze naturale va înregistra, până în 2019, o creştere sub nivelul anticipat anterior, din cauza unei expansiuni economice slabe şi a competiţiei din partea sectorului cărbunelui şi al energiei regenerabile, potrivit unui raport al Agenţiei Internaţionale a Energiei (AIE).

AIE preconizează că, până în 2019, consumul global de gaze naturale va spori cu 2,2% pe an, după ce, în 2013, a înregistrat cel mai lent ritm de creştere din rândul combustibililor fosili. Consumul va fi impulsionat de ţările non-dezvoltate, a căror cotă va spori la 57% din total, de la 50% în 2007, conform AIE.

"Creşterea economică mai lentă, concurenţa tot mai puternică atât în domeniul cărbunelui, cât şi al energiilor regenerabile, alături de preţurile ridicate de pe piaţa gazelor, reduc avansul cererii de profil în toate sectoarele", notează raportul AIE, adăugând: "Maturitatea celor mai multe pieţe, încetinirea expansiunii economice şi competiţia energiei regenerabile sau a cărbunelui vor afecta cererea din ţările dezvoltate".

AIE consideră că ţările din afara Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică vor genera 85% din cererea adiţională de gaze, în special China, unde consumul de profil va spori cu 11% pe an, până în 2019. AIE anticipează că Europa şi ţările din fosta Uniune Sovietică vor consemna o creştere zero a cererii de gaze în perioada menţionată.

Anul trecut, consumul global de gaze naturale a crescut cu 1,2%, la 3.490 miliarde metri cubi, conform AIE, care adaugă că livrările mondiale de gaze vor creşte cu 2,3% pe an, faţă de 2013, urmând să ajungă la 3.980 miliarde metri cubi în 2019.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro