ALEGERILE NU S-AU MAI ŢINUT, IERIAcţionarii SIF Transilvania au păstrat actuala conducere

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 aprilie 2016

Acţionarii SIF Transilvania au păstrat actuala conducere

Acţionarii SIF Transilvania au respins ieri, la Adunarea Generală, revocarea Consiliului de Supraveghere, alături de toate punctele solicitate de un grup de acţionari, şi le-a aprobat pe cele propuse de Directoratul SIF3, conform unor surse prezente la şedinţă.

Astfel, se pare că Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, a mai câştigat o bătălie în lupta cu grupul de acţionari din care fac parte omul de afaceri Constantin Frăţilă şi Radu Toia. Aceştia au criticat, în repetate rânduri, managementul SIF Transilvania, şi au încercat o schimbare a acestuia.

Conducerea SIF3 Transilvania propusese acţionarilor un dividend brut de 0,02653 lei/acţiune din profitul pe anul trecut, adică distribuirea către acţionari a sumei de 57,94 milioane de lei. Dividendul reprezintă un randament de 10% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF3 în anul 2015, conform emitentului.

AGA a respins, ieri, propunerile unor acţionari cu o deţinere cumulată de 5,02% din SIF Transilvania, care doreau distribuirea de dividende în numerar, cu un randament de cel puţin 7% raportat la preţul mediu de tranzacţionare aferent exerciţiului financiar pentru care se calculează dividendul, pentru exerciţiile financiare 2016-2020.

Un alt punct respins a fost derularea de programe de răscumpărare de acţiuni în vederea reducerii capitalului social în perioada 2016-2020, a căror dimensiune să fie cuprinsă - din totalul acţiunilor - între 2% şi 5% pe an, corelate cu situaţia financiară a societăţii - cu prezentarea şi aprobarea acestora în cadrul unei şedinţe AGEA, ce va fi convocată odată cu şedinţa AGOA de aprobare a situaţiilor financiare ale anilor 2016-2020.

De asemenea, acţionarii au respins aplicarea metodei votului cumulativ pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania şi alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea metodei votului cumulativ, pentru un mandat cu o durată de 4 ani, începând cu data alegerii noului Consiliu de Supraveghere.

Pentru funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere fuseseră înscrise 12 candidaturi: Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Lutac, Petru Mihalcea, Crinel Andănuţ, Răzvan Găvăneanu, Constantin Frăţilă, Gabriela Alexe, Adrian Vascu, Radu Toia, Răzvan Rusu şi Cristian Micu.

La finalul anului trecut, un grup de acţionari, cu deţineri cumulate de 8%, din care fac parte Constantin Frăţilă, Radu Toia, fonduri Certinvest şi Broadhurst, a cerut convocarea Adunării Generale pentru schimbarea conducerii, acuzând managementul defectuos al SIF3.

Ulterior, instanţa a suspendat cererea grupului de acţionari, deşi conducerea SIF3 apucase să convoace AGA, pentru 15/16 februarie 2016. După decizia Tribunalului, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania au decis să revoce convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce bulan gros şi noduros are Fercalezuuuu. Frăţilă jos labele de pe tortul Măreţului conducator.

    1. Are vreo opinie jurnalistica?

      Sau doar prostește pe alde doros/ceocea sa ia bani de reclamă?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1443
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5608
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7815
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.5914

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro