ALEXANDRU RAFILA:''Propunem un fond de 4 miliarde lei pentru combaterea pandemiei de COVID-19''

G.U.
Politică / 27 ianuarie

''Propunem un fond de 4 miliarde lei pentru combaterea pandemiei de COVID-19''

PSD propune, în bugetul alternativ pe 2021, constituirea unui fond de 4 miliarde de lei pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a anunţat, astăzi, deputatul social-democrat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

"Noi am încercat să gândim o finanţare a sănătăţii din România încât sustenabilitatea să fie asigurată, iar ceea ce se va întâmpla în perioada următoare, inclusiv din punct de vedere al evoluţiei acestei pandemii, pentru că este imprevizibil, vedeţi lucrul acesta se întâmplă în toată Europa şi se întâmplă în toată lumea, deci România nu poate să fie în afara acestei evoluţii, atunci încercăm să creăm mecanismele prin care şocurile care pot apărea în continuare să poată să fie absorbite şi lumea să aibă în continuare sau să aibă de data aceasta un acces corespunzător, echitabil la servicii de sănătate", a afirmat Rafila, în conferinţa de presă în care PSD a prezentat bugetul de stat "alternativ" pe 2021.

Potrivit acestuia, în bugetul "alternativ" este cuprins un capitol separat pentru combaterea pandemiei de COVID-19 de 4 miliarde de lei, constituit din 2,5 miliarde lei de la bugetul naţional şi 1,5 miliarde de lei din fonduri europene.

"Trebuie să fie un buget flexibil şi adaptabil situaţiei. (...) Noi avem diverse linii bugetare şi e foarte greu să muţi banii dintr-o parte în alta şi, de exemplu, nu poţi să muţi de la capitolul investiţii la capitolul cheltuieli materiale decât cu foarte mare dificultate. Or, această pandemie a demonstrat că este nevoie de astfel de flexibilitate şi poţi construi un capitol bugetar care să răspundă acestui deziderat al flexibilităţii şi al intervenţiei", a explicat Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, PSD propune un buget pe Sănătate de 61,8 miliarde lei şi investiţii în domeniu de 1,2 miliarde euro, destinate evaluării nevoilor de servicii medicale, demarării proiectului de construcţie a 800 de centre de asistenţa medicală comunitară, notează sursa citată.

"Propunerea pe care o avem este de introducere a elementelor de compensare sau de gratuitate, sigur în funcţie de categoria de vârstă, nu numai pentru medicamente, dar şi pentru vaccin, pentru că vaccinurile constituie un element de prevenţie care duce pe termen scurt sau pe termen mediu la scăderea costurilor pentru serviciile de sănătate", a indicat el.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. al cui joc il faci mai viermisor?

    cate nu s-ar putea face in tarisoara noastra cu acesti bani aruncati pe povesti inchipuite . sanatatea , locul unde se fura la greu sub diverse pretexte .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro