Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, convocat la MAE pentru explicaţii despre pana masivă de curent

F.D.
Internaţional / 23 noiembrie

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, convocat la MAE pentru explicaţii despre pana masivă de curent

Ministrul de externe Nicu Popescu a cerut convocarea ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău după ce atacurile ruseşti de miercuri asupra Ucrainei au lăsat din nou în beznă Republica Moldova, inclusiv sediul Ministerului de Externe, potrivit News.ro.

Nicu Popescu, totodată vicepremier în guvernul de la Chişinău, a făcut anunţul pe Twitter:

"Atacurile Rusiei asupra insfrastructurii energetice a Ucrainei au lăsat, din nou, Moldova în beznă. Sunt pene de curent masive în întreaga ţară, inclusiv la Chişinău şi în clădirea Ministerului Afacerilor Externe. Am dat instrucţiuni ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru explicaţii"

Russia's attacks on Ukraine's energy infrastructure have left Moldova in the dark, again.

Curentul electric pe teritoriul Republicii Moldova s-a întrerupt în majoritatea localităţilor din ţară, inclusiv la Chişinău, miercuri, în jurul orei 14:30, ca urmare a noului val de atacuri ruseşti cu rachete în desfăşurare în Ucraina, a relatat agora.md.

Vicepremierul Andrei Spînu a transmis că este vorba despre "o repetare a situaţiei din 15 noiembrie", când Ucraina a fost vizată de cel mai agresiv atac cu rachete de la începutul invaziei ruse, iar asta a avut repercusiuni asupra sistemului energetic al Republicii Moldova.

"Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informaţii suplimentare în cel mai scurt timp", a declarat miercuri Andrei Spînu.

La 15 noiembrie, una din liniile electrice principale ale Republicii Moldova, Isaccea-Vulcăneşti, s-a deconectat în mod automat în urma bombardamentelor ruseşti şi mai multe regiuni ale ţării au rămas fără curent electric.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro