Anca Vlad: "CNPR susţine amnistia fiscală şi viitorul profesiilor liberale"

Elena Deacu
Companii / 15 mai 2015

Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR) transmite că "susţine şi apreciază măsura aprobată de Guvern de soluţionare echitabilă a unui conflict artificial creat de ANAF printr-o confuzie de interpretare a unei reglementări care a pus mulţimea profesioniştilor români în postura incorectă de evazionişti fiscali, în condiţiile în care aceştia au fost plătitori corecţi de taxe şi impozite".

Potrivit prim-vicepreşedintelui Anca Vlad, CNPR înţelege şi susţine activitatea ANAF îndreptată în direcţia reducerii evaziunii fiscale, solicitând un dialog mai activ şi constructiv cu mediul de afaceri reprezentat de Patronate şi Asociaţiile Profesionale - creatorii de facto ai succesului economic românesc.

Dezbaterea interactivă organizată de CNPR şi desfăşurată în dată de 14 mai 2015, în care diferitele grupuri de profesionişti, alături de patronate, şi-au exprimat părerile faţă de reglementările fiscale aplicate profesiilor liberale, a scos în evidenţă preocuparea reprezentanţilor diverselor profesii liberale faţă de statutul lor, aşa cum este el reglementat în viitorul Cod Fiscal.

"Opinia generală este că, dincolo de regimul de impozitare care nu a fost încă negociat sau discutat cu cei în cauză, profesiilor liberale nu le sunt recunoscute statutul de independenţă, responsabilitate şi nevoia unor relaţii de muncă specifice acestora. În cadrul întâlnirii au fost exprimate opinii ale arhitecţilor, psihologilor, medicilor, avocaţilor, experţilor contabili, ziariştilor şi consultanţilor fiscali", se arată într-un comunicat al CNPR remis redacţiei.

Potrivit acestuia, profesioniştii solicită să nu fie obligaţi să încheie contracte de muncă, deoarece legislaţia românească a muncii conţine prevederi neconforme cu specificul profesiilor liberale.

CNPR arată că a constatat părerea asociaţiilor profesionale privind introducerea următoarei prevederi în noul Codul Fiscal: Art. 7. Punct 3 - activităţile care generează venituri din profesii libere, drepturile de autor şi drepturile conexe definite potrivit prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare precum şi orice activitate desfăşurată de către o persoană fizică în scopul obţinerii de venituri, care îndeplineşte majoritatea dintre următoarele criterii.

De asemenea CNPR transmite că a luat act şi de propunerea de plafonare la 3 salarii medii a nivelului taxelor şi impozitelor. Participanţii doresc să deschidă o poartă de dialog cu Ministerul Finanţelor şi membrii Comisiilor de Buget-Finanţe din Parlamentul României în scopul găsirii celor mai corecte formulări de text incluse în viitorul Cod Fiscal pe tema "dependenţei şi independenţei".

Confederaţia Naţională a Patronatului Român menţionează că este pregătită să participe la dezbateri deschise, profesioniste, bazate pe argumente, astfel încât viitoarele reglementări fiscale să fie cât mai uşor de înţeles şi respectat de sutele de mii de microîntreprinderi şi reprezentanţi ai profesiilor liberale, asigurând atât realizarea veniturilor bugetare, cât şi un statut corect acestor categorii de contribuabili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
arsc.ro
dtoys.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6029
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2648
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8001
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.3672

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb