ANRE insistă cu instalarea unor contoare inutile in valoare de 100 milioane de euro

A.F.
Miscellanea / 23 aprilie

ANRE insistă cu instalarea unor contoare inutile in valoare de 100 milioane de euro

ANRE nu renunţă la contoarele inutile.

Cu toate că "taxa pe soare" a fost abrogată conform OUG32 / 2024, ANRE continuă să solicite instalarea celui de-al doilea contor pentru prosumatori. Costul acestor contoare suplimentare inutile a fost estimat de APCE la 100 milioane de euro, valoare care include echipamentul, montajul şi software-ul (estimat pentru 200.000 de prosumatori), conform unui comunicat remis redacţiei.

Cine plăteşte?

ANRE recunoaste in scris: cele 100 milioane de euro vor fi suportate de toţi consumatorii şi prosumatorii din România prin taxa de distribuţie. România nu are în acest moment o reţea energetică smart (smart-grid) pentru că acest lucru înseamnă instalarea de contoare inteligente la toţi consumatorii din România. În loc să instaleze contoare acolo unde este nevoie, ANRE iroseşte 100 milioane de euro şi doreşte instalarea a câte două contoare inteligente la fiecare prosumator.

De ce se instalează două contoare la fiecare Prosumator?

Pe cât pare de surprinzător, ANRE îşi recunoaşte incompetenţa şi comunică adevăratul motiv pentru care instalează două contoare la fiecare prosumator: Cu ajutorul celui de-al doilea contor (inutil), măsoară toată producţia fotovoltaică inclusiv energia care nu este injectată în reţea, adică energia produsă şi consumată direct de prosumatori (autoconsum). ANRE doreşte să contorizeze această energie pentru raportare în faţa organismelor europene. ANRE şi Ministerul Energiei doresc să prezinte rezultatele investiţiilor făcute de prosumatori,multe din fonduri proprii, ca realizări ale statului român. În loc să facă investiţii serioase în infrastructură, ANRE şi Ministerul Energiei doresc să acopere lipsa de realizări prin această contorizare, chiar dacă asta înseamnă să plătim 100 milioane de euro pentru nimic.

ANRE se ascunde în spatele unor directive europene

Se pare că unele instituţii ale statului român au reflexul de a invoca directive europene pentru deciziile lor discutabile. ANRE invocă "directiva europeană 2019/944", care insa nu face referire la montarea cel de-al doilea contor ci la contorizarea inteligentă primară (contorul de la poartă). In plus, ANRE face referire intr-un răspuns oficial dat pentru A.P.C.E. la o broşura cu caracter consultativ comandata de Comisia Euroeana ca fiind de fapt... "legislaţie europeana" făcând o confuzie grava cu sau fără intenţie.

Atragem atenţia că folosirea cu "rea-credinţă" sau interpretarea greşită a unor directive europene generează în societate un sentiment anti-european care poate avea consecinţe grave.

Nu există directive europene care să oblige instalarea celui de-al doilea contor şi din informaţiile APCE nu există o altă ţară în Europa care să solicite dubla contorizare.

A.P.C.E. solicită:

- Eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori.

- Interpretarea corecta si nepărtinitoare a legislaţiei europene aflata in vigoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb