ANTHONY BLINKEN:"China reprezintă pentru SUA cel mai mare test geopolitic al acestui secol"

S.B.
Internaţional / 04 martie

"China reprezintă pentru SUA cel mai mare test geopolitic al acestui secol"

Secretarul american de Stat Antony Blinken a afirmat despre China că reprezintă pentru Statele Unite "cel mai mare test geopolitic" al acestui secol, informează news.ro.

Într-un discurs susţinut la Departamentul de Stat, Blinken a dorit să descrie modul în care politica externă va aduce beneficii lucrătilor americani şi familiilor lor, afirmând că acest obiextiv este esenţial pentru abordarea noii administraţii.

Biden vrea să semnaleze o ruptură faţă de abordarea "America First" a fostului preşedinte Donald Trump, printr-o reapropiere de aliaţii SUA şi concentrarea pe diplomaţia multilaterală, recunoscând totodată că lumea s-a schimbat de când a făcut parte din administraţia Obama, care a precedat-o pe cea a lui Trump.

"Vom lupta pentru fiecare loc de muncă american şi pentru drepturile, protecţiile şi interesele tuturor lucrătorilor americani", a spus Blinken.

China este singura naţiune pe care Blinken a menţionat-o a fi una dintre cele opt priorităţi, care mai includ şi evitarea unei alte pandemii globale, combaterea schimbărilor climatice şi promovarea democraţiei în străinătate.

China este singura ţară care are puterea de a contesta în mod serios capacitatea SUA de a modela sistemul global de "reguli, valori şi relaţii", a spus el.

"Relaţia noastră cu China va fi competitivă atunci când va trebui să fie, colaborativă atunci când va putea fi şi contradictorie atunci când va trebui," a spus Blinken.

Cele mai puternice două naţiuni ale lumii sunt în contradicţie în privinţa influenţei în regiunea indo-Pacifică, practicile economice ale Beijingului, Hong Kong, Taiwan şi drepturile omului în regiunea Xinjiang din China. Biden a numit Beijingul "cel mai serios concurent" pentru Statele Unite şi administraţia sa a indicat că va continua, în linii mari, o abordare dură faţă de China, adoptată de Trump.

Interacţiunea cu China "dintr-o poziţie de forţă", aşa cum încearcă administraţia să facă, "necesită să apărăm valorile noastre atunci când drepturile omului sunt abuzate în Xinjiang sau când democraţia este călcată în picioare în Hong Kong, pentru că, dacă nu, China o va face cu o impunitate şi mai mare ", a spus Blinken.

Acesta a mai afirmat că este de acord cu hotărârea predecesorului său, Mike Pompeo, că în Xinjiang are loc un genocid împotriva musulmanilor, dar nu a folosit termenul în discursul său.

Activiştii şi experţii ONU spun că un milion de uiguri musulmani sunt deţinuţi în tabere din China. China neagă abuzurile şi afirmă că taberele sale oferă pregătire profesională şi sunt necesare pentru combaterea extremismului, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nici o problemă! Voi cu BLM,cu corectitudinea politică, cu homosexualii,cu problemele de gen,cu Caritasul Tesla,cu tiparnita înroșita, cu milioanele de$ care înseamnă pentru voi mărunțiș!

    Ei cu munca! Și cu numărul! 

    Americanule, ia explica tu de ce nu elimini taxele pe aluminiu? Continui politica SCELERATA a lui Trump. Atunci mananci rahat. MArs de aici.

    Chinezii fac ce este mai bine pentru ei.Vorba ceea:decat sa planga mama,mai bine sa planga ma-ta!Foarte bine le face.sa puna mana la munca,nu sa faca o suta de copii,sa se gandeasca la cai verzi pe pereti si sa arunce lumea in aer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro