ASF a dat undă verde majorării de capital a Vrancart

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 noiembrie

ASF a dat undă verde majorării de capital a Vrancart

În primăvară, acţionarii companiei aprobaseră majorarea capitalului social cu 17,19 milioane de lei

Banii vor fi folosiţi pentru extinderea capacităţilor de producţie, retehnologizare şi angrenarea în noi proiecte, conform hotărârii acţionarilor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de la mijlocul săptămânii, prospectul simplificat întocmit în vederea majorării capitalului social al Vrancart Adjud, conform unui anunţ al supraveghetorului pieţei noastre de capital. În luna aprilie a acestui an, acţionarii Vrancart aprobaseră majorarea capitalului companiei cu 17,19 milioane de lei, de la 103,17 milioane de lei la 120,36 milioane de lei, prin emiterea a 171,94 milioane de acţiuni noi.

Într-o primă etapă, subscrierile se vor face pe baza drepturilor de preemiţiune deţinute de investitorii ce aveau acţiuni VNC la data de 18 mai, preţul de emisiune pentru noile acţiuni fiind de 0,1 lei/acţiune.

Conform hotărârii de atunci, fiecare deţinător de drepturi de preferinţă va avea dreptul să subscrie, cu drept de preempţiune, proporţional cu numărul de drepturi deţinute, un număr de acţiuni noi calculat după formula: drepturi deţinute x Rata de subscriere, cu rotunjire la întregul inferior. Fiecărui investitor al companiei ce avea acţiuni la data de 18 mai urmează să i se acorde un drept de preferinţă, iar rata de subscriere este 0,166666667. Acţiunile vor fi subscrise fără primă de emisiune.

Titlurile rămase nesubscrise în urma exercitării dreptului de preemiţiune din prima etapă vor fi oferite spre subscriere acţionarilor societăţii care au subscris şi şi-au exprimat opţiunea de a subscrie în etapa a doua, proporţional cu numărul de acţiuni deţinute. Preţul de emisiune pentru noile acţiuni ce se vor emite şi subscrie în această etapă este 0,11 lei/titlu.

"Majorarea capitalului social are la bază nevoia de dezvoltare a societăţii, prin extinderea capacităţilor de producţie la fabricile de hârtie igienică, carton şi ambalaje, retehnologizarea acestora, cât şi angrenarea de noi proiecte relevante, în acord cu planul general de dezvoltare a Grupului", se arata în decizia AGEA din primăvară.

Pentru primele nouă luni ale acestui an, Vrancart a raportat venituri din exploatare de 270,4 milioane de lei, cu 31% peste cele din intervalul ianuarie - septembrie 2020, în timp ce cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 256,19 milioane de lei, în creştere cu 34,5%, pentru aceeaşi perioadă de raportare. Pentru primele trei trimestre ale anului, Vrancart Adjud a raportat un profit net de 10,52 milioane de lei, cu circa 4% peste cel din primele nouă luni ale lui 2020.

SIF Banat-Crişana deţine 75% din producătorului de hârtie, carton şi ambalaje în timp ce Pavăl Holding, vehicul investiţional controlat de fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, are 17% din companie.

Evaluarea bursieră a Vrancart se ridică la circa 227 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro