ATU TECH:Peste 40% dintre români vor să îşi instaleze sisteme de securitate acasă în următoarele 12 luni

S.B.
Miscellanea / 26 octombrie 2020

Peste 40% dintre români vor să îşi instaleze sisteme de securitate acasă în următoarele 12 luni

Un sfert dintre români au buget de peste 1.000 de lei pentru achiziţia şi instalarea unui sistem de securitate acasă

43% dintre respondenţi consideră că cel mai important aspect pentru siguranţa locuinţei este instalarea unui sistem de monitorizare video şi audio

4 din 10 români, care nu dispun deja de un sistem de securitate, iau în calcul achiziţia şi montarea unuia în următoarele 12 luni. Peste 51% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% deţin o casă individuală, restul iau în calcul să instaleze sistemele în locuinţele de vacanţă, potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech.

Astfel, peste 40% dintre cei care iau în calcul achiziţia unui sistem de securitate în următoarele 12 luni, vor opta pentru un sistem complex, dotat atât cu alarmă, cât şi cu monitorizare video şi, în plus, să includă opţiuni suplimentare, precum:detectoare de fum şi gaze, interfoane, automatizări şi controlul accesului.

43% dintre respondenţi consideră că cel mai important aspect pentru siguranţa locuinţei este instalarea unui sistem de monitorizare video şi audio, iar aproape 30% spun că este necesar şi un stil de viaţă preventiv, care presupune încuierea uşilor şi ferestrelor la plecarea de acasă şi pe parcursul nopţii, instalarea unui sistem de iluminare, golirea cutiei poştale cu regularitate etc. Asta în condiţiile în care 71% dintre respondenţi se aşteaptă ca rata infracţionalităţii să crească în următoarele luni.

"De la an la an, şi, cu atât mai mult în contextul actual, când majoritatea petrece mai mult timp în casă, românii conştientizează tot mai mult importanţa şi utilitatea unui sistem de securitate instalat în interiorul locuinţei. Românii pun mai mult accent pe siguranţă şi protecţie şi sunt mai preocupaţi de aceste aspecte, fiind dispuşi să investească cu mai mare uşurinţă în această direcţie", spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Un sfert dintre români sunt dispuşi să plătească peste 1.000 de lei pentru achiziţia şi instalarea unui sistem de securitate acasă, în creştere faţă de anul trecut, 31% ar putea aloca între 400 şi 600 de lei, iar 24% între 800 şi 1.000 de lei pentru securizarea locuinţei.

În prezent, valoarea medie a unui sistem de supraveghere complex cu 4 camere cu rezoluţie Full HD şi toate accesoriile incluse, inclusiv hard disk, este de 900 - 1.000 de lei.

Specialiştii în sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomandă ca instalarea să fie făcută de instalatori autorizaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro